https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...41a539f73a.jpg
Rekordzik?? 10km
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
To jest widok strony w wersji do druku
https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...41a539f73a.jpg
Rekordzik?? 10km
Trasa Legnica - Wrocław średnia prędkość 90-100km/h komputer pokazuje 5,6l benzynki, silnik jak pod nickiem. Nie przekraczałem 3k obrotów, dwie osoby na pokładzie.:cool:
Załącznik 30124Załącznik 30125
No i o to właśnie chodzi. Jak jedzie się 90 maksymalnie 100 nie przekraczając 3000 obrotów i nie wachlujac gazem tipo jest bardzo Oszczędne.
Na razie jeżdżę wolno, bo takie zalecenie ASO, aby przez 1500km nie przekraczać 3k obrotów, żeby silnik się ułożył, niby chodzi o spalanie, a później ogień :lol:
Realnie 6,1 dodajemy 0,5 litra :cool: Uważam to za bardzo dobry wynik, zobaczymy jak bedzie przy sredniej prędkości 130km/h, ale to jeszcze chwila
Seat leon sw 2016, którego miałem przez rok o pojemności 1,2l TSi 110KM palił przy prędkosci 90-100km/h 4,9l-4,8l tak w każdym razie pokazywał komp więc realnie 5,4- 5,3l
U mnie oszukuje o 0,7l.
W Tipo miasto a trasa to wielka różnica jak chodzi o dokładność komputera. U mnie na trasie pokazuje mniej czasem o 0.15 litra a w mieście przy największych korkach może być nawet różnica 2.2 litra:) Przynajmniej tak jest w sedanie z silnikiem PB 95KM.
Przy 70-90km/h bez korków potrafiłem zejść do realnego 4,8 litra ale to ponoć niszczy silnik, teraz jazda w granicach 2500-4500 obrotów i realne koło 5,5-6l wychodzi.
Komputer mojego sw tjet nie widział nigdy 5, Kraków zakopane - zakopane Kraków 7.6l czyli ponad 8 bez szaleństw. Nie wiem jak to robicie wcześniej miałem 1.3 mj i też niektórzy schodzili do 4 gdzie ja minimum 1,5 więcej - nie jestem zawalidrogą ale nie gnam też na złamanie karku - jak żyć :)
Zacznij jeździć zgodnie z przepisami to zaraz spalanie się poprawi ;)
Pietros - mijałem w zeszłym tygodniu takie kombi jak twoje na Królewieckiej .... i tak się zastanawiam czy to nie byłeś ty???
może być nie wiele sw po krk