Gratki :dlon: Dawaj tu więcej fot zwłaszcza śrofka :food:
To jest widok strony w wersji do druku
Gratki :dlon: Dawaj tu więcej fot zwłaszcza śrofka :food:
To ten co pokazywałem.. wcześniej ;) Niestety okazało się na przeglądzie że będzie do roboty magiel, skraplacz klimy, w zawieszeniu coś itd.. Jak podliczyli ile by to wszystko wg. nich kosztowało wyszło że koszt naprawy przerasta koszt auta.. Tyle tylko że nieoficjalnie już powiedzieli że mam części podzielić przez 5 a robocizna to już w ogóle.. ;) Przy takim zestawieniu zeszliśmy z sprzedającym do kwoty wręcz niesmacznej jak za ten model a teraz auto powędruje do kolegi mechanika na kompleksową naprawę.. Wyjdzie mniej więcej tyle co w ogłoszeniu. :) Ogarnę wszystko, umyje, wyczyszczę i będę focił :) Na pewno powstanie temat ;)
A co do komfortu.. hehe to w ogóle zupełnie inna bajka.. :)
Silnik to benzyna 2.0 136km
gratulacje :) szerokości i bezawaryjności. będzie LPG?
ja dziś przegoniłem swoje wieczorową, a właściwie nocną porą. łopatki turbiny nie lubią miejskiego zastoju ;)
No obowiązkowo :) Ale to jak auto będzie doprowadzone do stanu używalności..
A co do komfortu.. To naprawdę auto płynie.. Mimo że wyszło uszkodzenie sworznia piasty (na szczęście wymiennego) to wszelki dziury i nierówności zbiera przepięknie..
Do zrobienia jeszcze między innymi wyświetlacz (znany problem w tym modelu), przycisk tylnej szyby (ale z pilota działa więc bez pośpiechu), tylna jedna szyba bo się podnośnik spsuł..
A tak ogólnie to auto jest jak na ten model podobno... biednie wyposażone :D
Ma TYLKO jedno strefową klimę (klimatronik), nie ma np. lusterka fotochromatycznego, nie ma w zegarach wyświetlacza graficznego, nie ma navi z kolorowym ekranem, nie ma masy innych bajerów o których czyta się w prospektach o autach klasy premium.. :lol:
Piszę to ironicznie, bo na forum 407 mnie właśnie przekonano że to biedak, kiepsko wyposażony.. Nawet nie będę wymieniał co on ma bo na moje to on ma wiele.. :P
ważne, że auto cieszy, bo to jest najważniejsze. i naprawdę warto poświęcić te parę złotych na ASO, bo może się okazać, że dzięki takiej wizycie będziemy jeszcze "do przodu". w moim przypadku w ASO podczas kontroli przedzakupowej wyszły jedynie dwie rzeczy, linka hamulca ręcznego oraz aktywator klimatronika, także niewiele. na razie nie robiłem nic :P klima działa bardzo dobrze, a ręcznego używam rzadko. poza tym, wychodzą jedynie wady typowe dla modelu czyli delikatne wibracje, trzaski tapicerki. pierdoły jednym słowem :)
a z wyposażenia jestem zadowolony. mam takie "must have", czyli kontrolę trakcji, czujniki parkowania, klimatronik, grzałkę PTC, a ostatnio dołożyłem podłokietnik. jak dla mnie wystarczy :)
Tzn prawdę mówiąc ja jestem lekko rozczarowany tą wizytą w ASO. Fajno że znaleźli co znaleźli, ale z 2giej strony nie zrobili nic czego nie mógłby zrobić większy serwis nieutoryzowany. Komputer przejrzeli ale miałem wrażenie że tylko poszukując błędów, nie dostałem żadnego info apropo autentyczności przebiegu itp.. W tych pugach jest w sumie tak, że jak cofnie się jeden przebieg to napisze go zaraz tym wyższym sczytanym z BSI czy tam z zegarów itp.. No w każdym razie cieszę się że pojechałem na przegląd ale 2gi raz pewnie jakbym peugeota kupował do ASO nie pojadę ;)
prawdopodobnie w żadnym ASO nie potwierdzą na 100% przebiegu w aucie, którego nie serwisowali, bo wiedzą jakie są polskie realia... u mnie było podobnie. diagnosta na moje pytanie o przebieg powiedział, że nie jest w stanie zweryfikować przebiegu jeśli był skorygowany przez profesjonalistę. podał mi jedynie przebieg z odometru, który odczytał Examinerem. wiem tylko tyle, że przebiegu nie ruszał poprzedni właściciel. dostałem od niego wydruki z komputera, które wykonał przez zakupem auta i wszystko się właściwie zgadza.
Wiesz ale chodzi o to że w ogóle o tym wzmianki, w ogóle wzmianki o tym czy gdziekolwiek w bazach peugeota widnieje te auto. Podobno w czerwcu 2014 zostało ono sprowadzone do Polski, na stronie Centralnej Ewidencji Pojazdów faktycznie widać że pierwsza rejestracja w PL jest z przebiegiem 260tyś. Gość mówił że auto kupili, ale nie wiele nim jeździli bo parę miesięcy potem kupili już 2gi samochód - podobno okazyjnie od znajomego z pewnym przebiegiem i historią a te tak stało.. Potem je wystawili, ale sprzedać nie mogli itp.. Faktycznie dziś ma przebieg 272tyś czyli 12tyś km - realnie myślę sobie. Z podłączaniem fiata nie ma problemu, gorzej z PSA - tu są droższe fejsy o programach oryginalnych nie wspominam ;) Tak czy inaczej będę musiał zainwestować chociażby aby wyłączyć ten durny tryb skandynawski (lampy przednie po odpaleniu silnika)..
Żeby fiat pomyślał trochę to by Viaggio dał na Europę, a tak niestety trzeba uciekać do innych marek pojazdów bo nie ma co Fiat zaproponować. Jeśli dalej będzie taka polityka i brak czegoś większego (nie mówię tu o kolejnej 500) to mało że sprzedadzą Niemcom alfe to i ferrari oddadzą bo kasy nie będzie.
Viaggio? czyżbyś miał zamiar kupić nowe auto? ;) przecież my tutaj w większości kupujemy auta 5-10 letnie. w tym segmencie/roczniku jest całkiem udany rodzinny hatchback Bravo II, bliźniacze kombi Croma, mniejsze Grande Punto oraz Stilo w pełnej palecie wersji. nie mam pojęcia co może nie podobać się w zadbanym i dobrze wyposażonym Stilo Uproad?
FIAT STILO 1.9MULTIJET KLIMATRONIK ESP PDC ZADBANY (5114416458) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
chyba wyłącznie niechęć lub znudzenie marką ;) nie podoba się Fiat, możesz wybrać coś ze stajni Alfa Romeo. mnie w przypadku Fiata brakuje jedynie w interesującym mnie roczniku fajnej limuzyny na miarę BMW E46 lub SAAB'a 9-3 II. jest niby Linea, ale czegoś jej brakuje, dlatego mam ciągłe nawroty na BMW
BMW Seria 3 ( wszystkie ) 318 E46 (1998-2007) 14900 PLN. Wrocław-Bielany Wrocławskie - otoMoto.pl
co do aktualnych propozycji Fiata pełna zgoda. jest cieniutko.
Cromę ciężko nazwać po prostu kombi.. ;)
To teraz znajdź mi auto z taką linia jak viaggio z takimi gabarytami. Sedan z taką linia to rzadkość a Linea to porażka. Bravo owszem fajne ale to nie to. Właśnie viaggio byłoby taka limuzyna. Pomysł ze viaggio ma już 3 lata i nie sądzę że będę miał jak kupić jego za 2 lata. I co dalej się upierasz że wybrzydzam? Owszem jestem znudzony tym ze zamiast czegoś nowego jest kolejna odmiana 500. Alfa z kolei nie ma dobrego silnika w benzynie i jedynie Nowa delta coś ratuje sytuację ale jeden model który też za młody nie jest nie uratuje sytuacji
a ja zapytam jeszcze raz - kupujesz nowe auto? z tego co widzę, posiadasz obecnie auto z rocznika 2003/2004 :) temat aktualnych kierunków rozwoju Fiata rozkminialiśmy w kilku innych tematach ;)
5 letnie auto to nie nowe więc nie. Natomias dodga darta bym przytulil. I tu problem lampy i licznik. I dlatego fiat mnie wkurza tym ze nie wypuścił viaggio ba Europę. Więc chcąc mieć fajne duże auto trzeba szukać jakiegoś rozwiązania typu peugeot 407 i czekać aż coś łaskawie puszcza ciekawego
Etam to temat rzeka Panowie.. Fiat daje ciała od dawno i nie ma co w tej kwestii się spierać ;)
Dlatego właśnie nie kupiliśmy włocha tylko padło na francuza.. Mimo że też nie szukaliśmy w autach młodych..