To jest widok strony w wersji do druku
-
Witam, chciałem dowiedzieć się czy ktoś kupował takie radio do Tipo:
https://a.aliexpress.com/_BTxOvR
Chodzi mi dokładnie o model 2 GB czterordzeniowy. Potrzebuje radia do słuchania muzyki, włączenia Google Maps i yanosika oraz podpięcia kamery cofania. Cena jest atrakcyjna bo 594 zł tylko zastanawiam się czy przy takich mocach będzie to w mire chodzić czy raczej nie ma co i lepiej dołożyć do wersji 8 rdzeniowej?
-
Mam pytanie do osób, które używają chińczyka. Czy radio działa bez włączonego zapłonu
-
Zakładam ze chodziło Ci o zapłon, nie działa bez włączonego zapłonu.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
-
-
Dzień dobry. Witson PX5. Jeżeli ktoś nie chce używać kamery cofania, czy jest możliwość wyłączenia przełączania przy wstecznym? Dzięki za odpowiedź
-
Nie pamiętam czy w ustawieniach jest taka opcja, jeśli jest to musi być w factory settings
-
-
3 załącznik(i)
Tutaj foty konfiguracji factory setting
-
1 załącznik(i)
Cześć Panowie, czy radyjko obsługuje kamery AHD-1080P?
Car settings >> Factory settings >> Reverse (picture) settings >> macie AHD?
Zdjęcie podglądowe
Załącznik 40097Załącznik 40097
-
Mam i ja😁 dziś przyszło. Witson android 10 . Radio przyszło bardzo szybko. Kupowane z my friend z linka, który ktoś tu pokazał. Od zakupu do otrzymania minęło 10 dni. Wysyłka szła z magazynu z Niemiec. Teraz tylko montaż. I pytanko mam, przyszła z radiem kamera, czy jest ona w miarę dobra?
-
I zamontowane. Witson. Po wymianie radia licznik mruga ale po wejściu w ustawieniu radia coś tam coś tam zmieniłem z low na high, wyłączyłem zapłon, wyjąłem kluczyk i ponownie włączyłem zapłon i nie mruga. Kamera cofania podłączona. Jak narazie jest super. Jeden minus to sygnalizacja otwartych drzwi. Otwarte prawe pokazuje lewe. Czytałem prawie cały wątek ale nie znalazłem jak to zmienić. Marx30 coś z tym robił. Chciałem jeszcze zmienić logo przy wlaczaniu z nadroid na FIAT. Czy ktos wie jak to zrobić,
-
Cytat:
Napisał
PUNTO1.4
I zamontowane. Witson. Po wymianie radia licznik mruga ale po wejściu w ustawieniu radia coś tam coś tam zmieniłem z low na high, wyłączyłem zapłon, wyjąłem kluczyk i ponownie włączyłem zapłon i nie mruga. Kamera cofania podłączona. Jak narazie jest super. Jeden minus to sygnalizacja otwartych drzwi. Otwarte prawe pokazuje lewe. Czytałem prawie cały wątek ale nie znalazłem jak to zmienić. Marx30 coś z tym robił. Chciałem jeszcze zmienić logo przy wlaczaniu z nadroid na FIAT. Czy ktos wie jak to zrobić,
Drzwi z lewych na prawe w ustawieniach fabrycznych. factory settings, kod 126 i tam wzakładce Canbus to chyba jest. Swap door czy jakoś tak. I logo tez w factory settings w zakładcecar logo
-
-
A więc po radach marxa30 udało się zmienić wyświetlanie drzwi. Logo Fiata nie ustawiłem, chyba nie ma ale to już naprawdę nie istotne. Działa i cieszy. Jeśli ktoś się zastanawia to polecam. Jeden minus to nie można odpalić radia bez kluczyka ale to już bajka. Mały jak jechał ze mną to już oglądał w czasie jazdy bajki na YouTube. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc.
-
Logo ściągasz z netu jako chyba jpg i dopiero. Domyślnie tam nie ma grafik z logami. Co do włączania po kluczyku ja mam dodatkowy knefel podający napięcie ze stałego plusa (jest w kostce). Ale trzeba z tym uważać. Po primo trzeba podłączyć przez diodę prostowniczą a po secundo jak się zapomni wyłączyć to aku rozładowane bo się samo nie wyłączy. Trzebeby sterowanie wziąć z obwodu lampki wnętrza wówczas gaśnie wyłączy się po kilkunastu min. Albo własny timerek. Ale to już trochę za dużo kombinacji
-
Panowie, mam problem z chinskim radiem. Odbiornik FM lekko buczy z głośników w trakcie szukania stacji jak i grania. Wygląda na to jakby FAKR był uszkodzony ponieważ jak podłącze FAKR który dał chińczyk do oryginalnej anteny to efekt się jeszcze nasila. Odłączenie FAKR naprawia problem z buczeniem więc to jest coś związane z FAKR/odbiornikiem fm w jednostce.
Druga sprawa czy wasze jednostki cicho piszczą? W ciszy na postoju lekko jest to słyszalne.
-
Mam ten sam przypadek (radio firmy Dicola). Z buczeniem nie poradziłem sobie. Zauważyłem tylko, że zależne jest od siły sygnału stacji. 10x go nie słyszę a nieraz mnie drażni, że muszę stację zmienić. Wymieniałem chiński FAKR na Polski i nic to nie zmieniło. Dodam, że ustawieniach radia mam opcję włączenia zasilania anteny (wyłączysz - połowy stacji nie ma i buczenie silniejsze). Na piszczenie pomógł filtr przeciwzakłóceniowy, np. taki https://allegro.pl/oferta/filtr-prze...b-p-7083106206.
Mam inne spostrzeżenie. Zasilanie radia na postoju sterowane jest szyną CAN. W przypadku mojego radia żaden magiczny mostek na kostce nie pomoże. Po kostce idzie tylko masa, zasilanie, sygnały do głośników i dwa magiczne (niskonapięciowe, 2-3V) kabelki (sygnały CAN?). Poszukuję specjalisty który powie mi gdzie włączyć zasilanie radia na postoju w programie AlfaOBD :crazy:
-
Ja też Dicola. Zamówiełm kilka róznych fakrów, z seperatorami i bez separatorów i sprawdzę ja do mnie dotrą.
Dodatkowo jutro radio uruchomię w domu żeby wyeliminować ze to auto zakłóca. W aucie nie mam żadnych LEDów i dodatkowych zasilaczy które mógłby siać zakłócenia. U mnie nie też różnicy czy jestem na kluczyky czy uruchomie silnik - szumy na tym samym poziomie.
Na ten moment może to być u mnie:
- fakr
- auto zakłóca
- walniety odbiornik FM
Zasilania radia nie włączysz softowo na postoju, musiałbyś zrobić mostek żeby wyciągnąć 12V z przed stacyjki.
-
Twierdzę z uporem maniaka, że można uruchomić radio bez mostka. Tylko nie wiem jak [emoji3]
Moje spostrzeżenia. Zasilanie na kostkę podawane jest cały czas. Do radia nie dociera bo "zatrzymuje" je ten śmieszny czerwony moduł CAM dostarczony z radiem. To on decyduje na podstawie sygnału z samochodu kiedy podać napięcie aby można było włączyć radio. Można zrobić obejście tego modułu ale to przecież bez sensu i z tego co zauważyłem wychodzi z niego max 12V. Na marginesie przypomnę tylko, że radio oryginalne ma to samo podłączenie a można je włączyć na 15 minut.
Wysłane z mojego MAR-LX1B przy użyciu Tapatalka
-
1 załącznik(i)
Witson PX5. Czy ktoś wie jak podłaczyć załączone sterowanie? Szukam key 1/2. Załącznik 40230