Sterowniki do Elm znajdziesz tutaj :
http://www.viaken.pl/download.php?lang=pl&nadrzedny=58
albo więcej:palacz::
Programy serwisowe - Downloads - Fiat Klub Polska
To jest widok strony w wersji do druku
Sterowniki do Elm znajdziesz tutaj :
http://www.viaken.pl/download.php?lang=pl&nadrzedny=58
albo więcej:palacz::
Programy serwisowe - Downloads - Fiat Klub Polska
Posiadam interfejs z Viakenu VAGKKL+Fiatecuscan ten niebieski z przełącznikiem. Na pozycji 7 i 3 łączy się bez problemu natomiast na poz 1/9 nie chce się połączyć z ABS. Adapter do zwykłego VAG do badania ABS ma na wyjściu połączone piny 7,9,12,1 do pinu 7 na wejściu podpinanego do VAG-a. W moim interfejsie zwarte są tylko piny 1 i 9 a z pinem 16 wykazuje 500 om z pinem 15 1 Kom. Natomiast 7 i 12 nie wykazują żadnego połączenia z żadnym z tych pinów. Jeśli ktoś ma taki kabel to mam gorącą prośbę aby sprawdził omomierzem na zakresie > 100Kom czy między pinami 7,9,12,1 są jakieś połączenia. Podejrzewa że coś z tym kablem jest nie tak. W przeciwieństwie do Viakenu.
Witam na forum. :) Chcę zakupić coś takiego Multiecuscan + VAG FIAT ALFA OBD2 Skoda audi seat (4173593370) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. i Przejśćiówka Adapter OBD2 FIAT wysyłka w24H GW (4173562235) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje., aby skasować błąd poduszki w swoim Punto I 1.2 SPi (pojawił mi się podczas wymiany żaróweczek przy licznikach na włączonym akumulatorze). Mam wobec tego pytanie, za pomocą czego mam podpiąć zasilanie w tej wtyczce 3-pinowej? Da się kupić gdzieś gotowy kabel, czy trzeba samemu sobie przerabiać, a jeśli tak to jaki najlepiej? Bardzo bym prosił o pomoc.
A ustawiłeś bufor jak nie to przestaw z 4090 na 256 i latancy timer na 1 a po za tym wszystko masz w instrukcji
Po pierwsze, zanim napiszesz temat, to trochę poszukaj na forum.
Resztę masz w pierwszym poście tego tematu :D
Witam
Nie chciałem tworzyć nowego tematu wiec podpinam się pod ten. Stałem się nowym posiadaczem Fiata a mianowicie CC. Generalnie z autem nie ma żadnych problemów, no może poza zgrzytnięciem podczas odpalania(nie zawsze, ale zdarza się; podobnież bendix) i na zimnym silniku troche klepią zawory( po zagrzaniu wszystko OK) ale nie w tym rzecz. Postanowiłem podpiąć auto pod komputer, kabel Viaken, Iaw Ecu Scan, wszystko ęlegancko odczytuje. Testy dostępne w programie wszystkie zaliczone, i przechodząc w zakładkę "Błędy" spotkało mnie cos takiegoZałącznik 14563Załącznik 14564
Użyłem opcji "kasuj błędy" po czym zostały usunięte poza tymiZałącznik 14565.
Wyłączyłem zapłon, podłączyłem się jeszcze raz, ponownie mi wykryło "recyrkulacja" i "CODE" znowu je usunąłem, jeszcze raz podpiąłem auto i znowu pojawiły się wszystkie błędy.
Ma ktoś jakieś pomysły???
CC 900(899) na wtrysku; komputer IAW 16F.E0
Brak załączników
pierwsze błędyZałącznik 14593Załącznik 14594
po skasowaniu i ponownym podłączeniuZałącznik 14595
Witam. Jestem tu nowy, przekopałem masę stron i wciąż nie znalazłem odp na mój problem. Do rzeczy: nie mogę połączyć się z ECU, próbowałem na różne sposoby i nic. Auto to Fiat Albea 1.2 16v 2003r, na ECU po osłoną silnika napisane jest ME73H4F006 a na liście obsługiwanych sterowników jest taki lecz bez F006, czy to istotne? Posiadam ELM 327 1.5a. Czy to może problem tkwi w tym nieszczęsnym rezystorze? Połączyć próbowałem programem FiatEcuScan i MultiEcuScan. Wie ktoś co z tym zrobić? Pzdr
PS. test przechodzi tylko na 38400, na lapku win7.
Rezystor bym wykluczył bo problem z połączeniem byłby tylko po CAN-ie .
Myślę że twój problem to niezarejestrowana wersja programu .
Twój samochód obsługiwany jest tylko w wersji zarejestrowanej.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Trzeba naprawić to co nie można skasować.
1.To znaczy wydaje mi się że masz zrobione obejście centralki CODE.
2. Pochłaniacz oparów paliwa może być uszkodzony temu wywala błąd 05
Witam
Panowie posiadam ELM 327 v 1.4 jaki program muszę jeszcze ściągnąć bo potrzebuje wykasować inspekcję serwisową w Cromie. Mam ściągnięty fiatecuscan 2,6 ale łącze się tylko z silnikiem. Pomóżcie bo jestem nowicjuszem w tych sprawach :smile:
Pzdr
Mes jest przydatny
Ja nadal nie mogę ustanowić połączenia, pobrałem jakiegoś loadera do FESa i niby mam wersję zarejestrowaną a i tak nic nie ruszyło. Dla przypomnienia Fiat Albea 1.2 16v 2003r. Ktoś ma jakiś pomysł? Pzdr.
Rozumiem, ze ustawienia interfejsu w programie masz tak jak jest napisane w pierwszym poście.
Tak i wyrzuca przy próbie połączenia 'elm327-> ecu connection failed. Sprawdż kabel i ustawienia portu COM'. Na innych ustawieniach 'upłynął limit czsu operacji. Sprawdż kabel i ustawienia portu COM'.
Witam,
Zakupiłem interfejs ODB2 viaken vagkkl + fiatecuscan - ten niebieski z suwakiem.
Sterowniki zainstalowałem według zaleceń, numer portu zmieniłem na COM2 (domyśnie instalował się na COM5)
Niestety fiatecuscan nie jest w stanie się podłaczyć do ECU dostaje timeouty.
Próbowałem na kilku wersjach programu łącznie z darmowym.
(oczywiście wybralem w ustawieniach odpowieni port COM)
Auto: Fiat Bravo II 1.4 T-JET 120KM
Czy ustawienie suwaka ma jakieś znaczenie ? (próbowałem już wszystkiego)
http://viaken.pl/allegro/images/imag...cznikifiat.jpg
Pozdrawiam
a robiłeś scan dostępnych modułów?
robisz skanowanie z przetrąconym kluczykiem ?