Jeżeli to było robione z OC sprawcy w serwisie Fiata, to jeśli mieliby jakieś problemy, to reklamacje powinienem składać do FCA, czy ubezpieczyciela sprawcy?
To jest widok strony w wersji do druku
Jeżeli to było robione z OC sprawcy w serwisie Fiata, to jeśli mieliby jakieś problemy, to reklamacje powinienem składać do FCA, czy ubezpieczyciela sprawcy?
Bezpośrednio do ASO, a jak nie pomoże, to może coś zaradzi FCA Poland - tu różnie bywa - zapewne tylko dadzą znać do ASO, a Tobie napiszą, że nie są stroną. W moim przypadku tak właśnie było, gdy ASO spieprzyło lakierowanie.
Mi jak wymieniali drzwi to środek tez wypucowali, wprawdzie był tylko zakurzony i piachem ustalone dywaniki ale wypucowali. Nie obyło się bez lipy, demontaż tylnej lampy podważanie śrubokrętem i odprysk lakieru i nie spolerowany brzeg błotnika przy drzwiach, nie mam czasu by pojechać na poprawki. Drzwi wymieniane z ac bezgotówkowo bo sprawca nieznany...
Ogólnie moznaby się postarać trochę lepiej bo taki poziom naprawy lakierniczej nie odbiega wcale od pierwszego lepszego niezależnego lakiernika choć powiem, ze znam kilku niezależnych co lepiej by to zrobili...
Kolego Otasz. Czy to serwis w Rzeszowie tak pięknie działa? Czyli opowieści o cudach, które tam się dzieją nie są przesadzone...
A ja przymierz się tam do zakupu Tipka. Też czytałem o tym serwisie różne rzeczy, chociaż sam na początku robiłem tam przeglądy GP i było ok. Ponoć w Krośnie jest dobry serwis.
Oczywiście, że w Rzeszowie, dlatego już mam zaplanowane że na przeglądy będę jeździł do Krosna lub Krakowa, żeby nie zarobili na mnie ani złotówki. Oni mogli bez problemu załatwić wymianę maski na nową, a z jakichś powodów (nie chcę oskarżać publicznie) tego nie zrobili, także salon jest tragiczny, a serwis wcale nie lepszy, chociaż samochód w teorii wygląda jak nowy. Byłem wczoraj ze swoimi uwagami. Osłona podobno leży gdzieś na serwisie bo ma byc ta sama, bo jest nie zniszczona. Na fakturze są co najmniej dwie pozycje osłona, więc kto wie czy to nie miało być nowe. Na pewno jak pojadę na montaż to poproszę o pokazanie osłony, czy faktycznie cała. Co do zaślepek nad pasami, to do jednej się przyznają, ale druga na pewno już tak była, bo ktoś przez dwa miesiące musiał tam grzebać, albo przeciągał jakieś kable. Mówię, żeby sobie jaj nie robili, a jak ktoś coś przeciągał to oni kable od czujników cofania, ale nic wtedy nie było uszkodzone. Myślał, że mnie wkręci bo zauważył, że zdemontowałem rączkę od strony kierowcy, a nie zdążyłem przed wypadkiem założyć schowka na okulary. Stanęło więc na tym, że raczej zamówią oba plastiki. Poza tym mam zrobić listę rzeczy które mają poprawić.
Mógłby ktoś sprawdzić, czy linia łączenia tapicerki sufitu z przednią szybą powinna wyglądać jak na poniższym zdjęciu? Można normalnie cała rękę pod tapicerkę włożyć.
https://images82.fotosik.pl/1008/21c...697d46cgen.jpg
Niestety u mnie jest tak samo, już kiedyś się zastanawiałem czy czegoś tam nie brakuje, ale widocznie nie.
Dzięki. Zastanawiałem się czy czegoś znowu nie pominęli w trakcie wymiany szyby.
Mam tak samo albo i gorzej... Najlepsze to ze przy słupku po stronie pasazera wyglada jak by sie juz material odklejal... Jak to dalej tak pójdzie to za miesiac moze dwa material sam z podsufitki odpadnie... Masakra jakas...
mam tak tamo, jakby nie ten wątek to bym nie oglądał.... jakies rady na to ? to podlega gwarancji ??
No i jakie wnioski z tego stwierdzenia? Nie czytać forum tylko jezdzic. Co do tematu, to mozna z tego powodu zwrócić samochód i wyplacają odszkodowanie za straty moralne.
Twoje komentarze są całkowicie pozbawione jakichkolwiek treści merytorycznych i nie wnoszą absolutnie nic do żadnego tematu, polecam wpierw wysłuchać swoich myśli a następnie sformułować sensowne zdanie, przenieść je na papier, i jeszcze raz przeanalizować poskładane zdanie, a wtedy dopiero polecam umieścić je na tym forum. Sądzę że pomogłem.