To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Szymon1988
Co do promocji na pierwszy przegląd, to dzwoniłem do 3 serwisów i nic im o tym nie wiadomo.
Jak ja byłem w serwisie na przeglądzie to coś tam na tabletach się wyświetlało dotyczące przeglądów .
Cytat:
Napisał
Azja65
Jeśli nie przejechaliście 10 000 km to pytajcie o pakiet obsługi serwisowej "EASY CARE" na pierwszy przegląd bo to może jest ogólnopolskie a nie tylko w ROMAR Radom ( za 135 zł).
Ale czy to dotyczyło tego przeglądu do 10 000 km to nie wiem ,trzeba by podjechać i sprawdzić bo przez telefon to oni różne bajki opowiadają .
-
Cytat:
Napisał
koczis
Jest jeszcze jedna sprawa. Serwisy robią nas w ci..a. Jak pytałem o cenę przeglądu w jednym i jak powiedziałem, że mam gaz to wymiana oleju na Selenię inne nie wchodzą w rachubę. Wczoraj przypadkiem spytałem o to w innym serwisie i powiedzieli, że nie ma czegoś takiego i mogę zalać innym jeśli ma taką samą specyfikację. Ja wymieniłem na Selenię a np. Castrol jest 2x tańszy. Po tym pracownik zażartował, że chyba muszą też tak robić bo to dla nich większa kasa :D
Swoją drogą za Selenię w serwisie liczą 70 zł za litr, a można kupić za 50. Mądry Polak po szkodzie :(.
A może i lepiej bo te zaoszczędzone 6 dych pewnie bym wydał na piwo :D
Ja jestem madry i kupuje przed szkoda, selenia (zwykla) za 39zl/L z ASO :P
-
Panowie, gdzie można nabyć części do przeglądu? Ktoś podobno sprzedaje?
-
Pympek sprzedaje na tym lepszym forum ;)
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Pympek sprzedaje na tym lepszym forum ;)
Czy może ktoś mi wysłać email lub telefon do Pympek :), nie bardzo chcę się gdzieś rejestrować. Z góry dziękuję.
-
Ja o dziwo kupiłem wszystko do tjeta w lokalnym sklepie. Filtr mahle i castrol 5w40 c3. Do wolnossaka są ogólnie dostępne filtrony z tjetem jest gorzej. Btw jak ktos ma wysokie oczekiwania co do ochrony swojego silnika to z pomiarow na jednym znanym mi forum wynika ze filtron troche rozczarowuje.
-
Po długich bojach z Aso w Dąbrowie Górniczej i z obsługą klienta Ciao Fiat dowiedziałem się, że aby skorzystać z promocji Easy Care, którą tutaj dwóch użytkowników już wymieniło trzeba spełnić dwa warunki. Tj. Fiat nie może mieć więcej niż 10k. przebiegu oraz nie można przekroczyć roku liczonego od dnia zakupu. Ja spóźniłem się dwa tygodnie niestety. Sam zapłaciłem dzisiaj za wymianę wszystkich filtrów i oleju 599 zł. I to jeszcze z promocją...Ogólnie nawet szybko się wyrobili, bo 1,5 godziny, ale za robocizne słono każą zapłacić, bo aż 240 zł. Tipo zostało opłukane wodą, ale powiedzieli że wymyte :-D
-
Już po pierwszym przeglądzie.
Olej 3 litry plus filtr oleju plus robocizna =344 złote.
Aso Płońsk
-
Cytat:
Napisał
marx30
Ja o dziwo kupiłem wszystko do tjeta w lokalnym sklepie. Filtr mahle i castrol 5w40 c3. Do wolnossaka są ogólnie dostępne filtrony z tjetem jest gorzej. Btw jak ktos ma wysokie oczekiwania co do ochrony swojego silnika to z pomiarow na jednym znanym mi forum wynika ze filtron troche rozczarowuje.
Wymieniales tez filtr lpg, przy przewodach, ten ktorego zalecaja wymienic dopiero po 30tys km?
-
Cytat:
Napisał
kyczmysz
Po długich bojach z Aso w Dąbrowie Górniczej i z obsługą klienta Ciao Fiat dowiedziałem się, że aby skorzystać z promocji Easy Care, którą tutaj dwóch użytkowników już wymieniło trzeba spełnić dwa warunki. Tj. Fiat nie może mieć więcej niż 10k. przebiegu oraz nie można przekroczyć roku liczonego od dnia zakupu. Ja spóźniłem się dwa tygodnie niestety. Sam zapłaciłem dzisiaj za wymianę wszystkich filtrów i oleju 599 zł. I to jeszcze z promocją...Ogólnie nawet szybko się wyrobili, bo 1,5 godziny, ale za robocizne słono każą zapłacić, bo aż 240 zł. Tipo zostało opłukane wodą, ale powiedzieli że wymyte :-D
A jakiś regulamin/ulotkę czy coś takiego udało ci się uzyskać?
Bo ja tak samo próbuję dowiedzieć się szczegółów.
-
hmm mam przejechane 9400 km.. czyli mieszczę się w wymaganiach, auto ma niecałe 3 miesiące, więc też się mieszczę :D
-
Cytat:
Napisał
Szary83
hmm mam przejechane 9400 km.. czyli mieszczę się w wymaganiach, auto ma niecałe 3 miesiące, więc też się mieszczę
No to nieźle tłuczesz te kilometry. Silnik nie zdąży dobrze ostygnąć od postoju do kolejnego wyjazdu...
-
Cytat:
Napisał
jacek2
No to nieźle tłuczesz te kilometry. Silnik nie zdąży dobrze ostygnąć od postoju do kolejnego wyjazdu...
eee nie ma źle, 8 godzin odpoczywa pomiędzy porannym, a popołudniowym odpaleniem ;-)
-
Czyli ty w robocie, a on stygnie...... A co jak masz wolne??? to pali olej i śmiga...;-):rolleyes:
-
1 załącznik(i)
Przegląd w Auto-Res (Rzeszów / Pogwizdów) - przegląd wyszedł 543 zł po pierwszym roku (12 tys km) z wymianą filtrów i oleju.
Jak kogoś by interesowały szczegóły to tak mnie skasowali na fakturze:
Załącznik 33593
btw. i żadnego mycia tam nie robią