Trochę to dziwne.
W pakiecie mamy 3 l oleju + filtr oleju i pp. Nawet kupując we własnym zakresie nie zmieścimy się w 135 zł.
To jest widok strony w wersji do druku
Ciekawe od kiedy to easy care weszło bo ja płaciłem normalnie (ponad 2xwięcej) a przy przebiegu 5k mieli mniej do roboty (nie wymieniali filtra od pyłków). Kto zrobił to easy niech sprawdzi kolor oleju, czy nie jest taki sam jak wcześniej bo może to easy care w sensie dosłownym;) (cena coś za niska)
A wiesz ile tak naprawdę fiata kosztuje ten olej i filtry? To tylko my płacimy jak za zborze a oni przy tej cenie jeszcze swoje zarobią... uwierz, tam do interesu nie dokładają... zobacz o ile droższe są pakiety dla aut z fabrycznym lpg... wszystko maja skalkulowane...
Zaoszczędzone na przeglądzie pieniądze przeznaczyłem na uszczelki pod drzwi i maskę (191 zł)
Po założeniu konta na myfiat są dedykowane pakiety dla danego egzemplarza...
Nie wiedziałem wcześniej o tym pakiecie... Pakiet dotyczy tylko jednorazowego pierwszego przeglądu. Jeśli nie spytacie sprzedawcy to Wam nie powie bo to strata dla niego.
Proszę się na mnie nie mścić za swoją niewiedzę. Gdy się tylko o tej promocji dowiedziałem to napisałem tutaj.
W końcu chyba po to jest to forum.
Jest jeszcze jedna sprawa. Serwisy robią nas w ci..a. Jak pytałem o cenę przeglądu w jednym i jak powiedziałem, że mam gaz to wymiana oleju na Selenię inne nie wchodzą w rachubę. Wczoraj przypadkiem spytałem o to w innym serwisie i powiedzieli, że nie ma czegoś takiego i mogę zalać innym jeśli ma taką samą specyfikację. Ja wymieniłem na Selenię a np. Castrol jest 2x tańszy. Po tym pracownik zażartował, że chyba muszą też tak robić bo to dla nich większa kasa :D
Swoją drogą za Selenię w serwisie liczą 70 zł za litr, a można kupić za 50. Mądry Polak po szkodzie :(.
A może i lepiej bo te zaoszczędzone 6 dych pewnie bym wydał na piwo :D
Wymieniałeś też filtr LPG? Jestem ciekaw, czy osoby posiadające fabryczne lpg , wymieniają filtry lpg po 15 tys? Wg instrukcji wymiana filtru papierowego ( lpg w stanie gazowym ) powinna nastąpić dopiero po 30 tys. Jest też drugi w reduktorze , wymiana po 90 tys. W poprzednim samochodzie z lpg miałem 2 filtry, lpg w stanie gazowym i płynnym i wymieniałem je co roku, tak zalecali gazownicy.
Co do promocji na pierwszy przegląd, to dzwoniłem do 3 serwisów i nic im o tym nie wiadomo.
Jak chwaliłem serwis to teraz się czuję oszukany jak za to samo mogłem zapłacić dużo mniej, tylko "zapomnieli" mi powiedzieć. ASO pewnie tak mają, że wiedzą, że to nie będzie stały klient (że na drugi przegląd już pojedzie do normalnego warsztatu bo gwarancji nie będzie i tak) i nie zależy im na informowaniu o tym (ja już na pewno do ASO nie pojadę na przegląd po tej akcji.... choć i tak bym nie pojechał:)).
Takie info dostałem od dealera.
Sent from my MI 6 using Tapatalk
Tylko czy to prawda, bo jeden twierdził, ze fabryczna opg jest montowana w kraju w całości...