Teraz to się nie opłaca za bardzo w sumie. Drobne ryski to zawsze zejdą, czy to zrobisz teraz, czy po zimie.
W ogóle..nie lubię okresu zimowego, bo auto cały czas uwalone jest;/
Nawet umyć się nie da, bo rano kostkę lodu zastane :D
To jest widok strony w wersji do druku
Teraz to się nie opłaca za bardzo w sumie. Drobne ryski to zawsze zejdą, czy to zrobisz teraz, czy po zimie.
W ogóle..nie lubię okresu zimowego, bo auto cały czas uwalone jest;/
Nawet umyć się nie da, bo rano kostkę lodu zastane :D
Kolego Byrtt mam w garażu uszkodzony silnik 1.8 16V , bez osprzętu (prawdopodobnie obróciła się panewka), więc jak coś potrzebujesz, pisz
Ok, znalazłem w końcu chwilę czasu na zamontowanie czujnika temp w lusterku.
Kupiłem w końcu NTC110-10K, które wg. PDF'ów powinny mieć B=3950 czyli prawie ideał ;)
Mała fotorelacja:
Najpierw czujnik do kabelków, na termokurczki, do takiej ślepej rurki z kwasówki (stosowanej właśnie do produkcji czujników temp), wszystko zalane silikonem aby uszczelnić możliwie ale też żeby w razie co dało się z tej rurki ten czujnik wydłubać.. Silikon dałem czarny bo taki był pod ręką. Na sam koniec koszulka termokurczliwa z klejem aktywowanym ciepłem - jestem praktycznie pewien że to nie przepuści wody.
Załącznik 5616 Załącznik 5617 Załącznik 5618
Następnie wiertło fi 6mm, zdemontowane lusterko (osłona) w dłoń i jazda. Czujnik najlepiej było by wkleić na jakiś distal ale czasu nie było - musiałem to złożyć tak aby auto na rano było gotowe ;) Przykleiłem kropelką, sił nie ma tam żadnych, sama rurka wchodzi w otwór 6mm na wcisk. Kable przeciągnąłem do lusterka przez oryginalną gumową rurkę. Dzięki koledze panterka piny do kostki miałem też oryginalne tak więc wszystko jest cud miód orzeszki ;)
Załącznik 5619 Załącznik 5620
No i na sam koniec jak to wygląda. Auto brudne, lusterko też więc się nie czepiać. ;)
Załącznik 5621 Załącznik 5622
Termometr śmiga, z czasem zacznę porównywać czy dobrze ;)
podwyższasz standard :)
Teraz jeszcze dołóż kline i będzie już wszystko ma bogato ;-)
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2, przy użyciu Swype
No i kolejny bajerek na plus ;)
No, Bravo coraz leprze ;)
kurde bravo niemal idealne
Dzis kupiłem ogranicznik do drzwi.. Tylko z wymianą to nawet nie wiem kiedy.. :what:
Załącznik 5660
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Niby mała rzecz,a troszkę roboty jest
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2, przy użyciu Swype
Ile za ogranicznik dałeś ? Sam się muszę rozglądnąć
Dziś fiacior otrzymał nowy tłumik bo "stary" nie wytrzymał nawet 2 lat.. Ehh :-(
Załącznik 5707
230zeta ale przynajmniej jest cisza.. I mam na to 2 lata gwarancji.
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
kompletny wydech za 230 zł - niezła cena :) - nie wiedziałęm ze BBM ma 3 tłumiki :)