To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
sebanbor
Witam może ktoś ma takie radio dedykowane do Fiata tipo, chodzi mi, że jak jest normalnie podłączone i po przekręceniu zapłonu to gra, a jak się wyłącza zapłon to gaśnie, chciałem przerobić żeby nie gasło po przekręceniu kluczyka, i jak podpiąłem czerwony z żółtym to nie gaśnie, jak go wyłączam sam to niby radio się wyłącza ale pobiera nawet 1.65 A i siada akumulator, jak zrobić żeby po przekręceniu kluczyka grało radio, a po wyłączeniu radia gasło bez poboru prądu może ktoś już to przerabiał.
Nie ma takiej opcji, trzeba byłoby sobie zamontować gdzieś przycisk na jakimś przekaźniku do odpalania radia bez kluczyka i przerobić odpowiednio kable jeśli się nie mylę.
Bo domyślne zachowanie radia jest takie że jak nie wykryje ACC to przechodzi w tryb uśpienia po zadanym czasie, to pewnie kwestia softwaru ale nie ma do niego dostępu raczej więc, można albo bawić się w reverse engineering softu albo załatwić to hardwarowo.
-
Dla tych co mają tipo lounge i się boją wymienić na dedykowane radio bo brak kilku ustawień typu włącznie lub wyłącznie doswietlenia zakrętu i kilku innych rzeczy , ja mam lounga i jestem zadowolony mimo, że nie można mieć włączonego radia bez zapłonu, ale zrobiłem jak tu ktoś na osobny włącznik, mimo brak niektórych ustawień z oryginalnego radia wszystko chula, bez przeróbek kierownicą można sterować radio nie mam problemu z licznikiem jak niektórzy na forum pisali, kamerka do wstecznego, która była dołączona jest w HD i jest idealna moje radio to IC: NXP Tef6686 android 9.0 sam montowałem działa i wygląda super jak był w serwisie zrobił wrażenie.
-
Przeciez lounge ma inną deskę
-
Sedan lounge do 2018 nie ma tableta, wtedy był niedostępny w sedanie i tylko 5â dotyk max był.
-
Mam deske bez tabletową, kupiłem nie czytając waszych postów i nie wiedziałem, że tyle jest wersji i różnych producentów, ale trafiłem na dobry jest szybki i świetnie wygląda w aucie, mimo że nie ma niektórych funkcji jakie miał oryginalny. W sumie gdybym czytał wasze posty pewnie też bym się zastanawiał, czy warto. Z oryginalnego nigdy nie zmieniałem ustawień więc mi tego nie brakuje i wszystko działa jak z oryginalnego. Deska się ściemnia, doświetlanie zakrętów jest, wskaźnik km nie mruga, obsługa z kierownicy działa, automapa działa i fajnie wygląda, a miałem z różnymi ekranami i niektóre trzeba było modyfikować, żeby były większe litery, a tu nie trzeba, muza z radia super, łączy się przez Hot spot i nie zrywa połączeń, nie wiesza się i nie muszę go wyłączać polecam jak ktoś się waha, zamówiłem z Ali i po tygodniu już miałem przesyłkę dałem ok 1300zł bez żadnych dopłat.
-
Ja też to cioram od półtora roku i jest ok. A odnosnie ustawien w liczniku najprawdopodobniej mozna to ustawic w alfaobd.
-
Cytat:
Napisał
sebanbor
Deska się ściemnia
O co chodzi ?
-
Chyba na odwrot. Radio sie sciemnia jak sie sciemnia deska.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Chyba na odwrot. Radio sie sciemnia jak sie sciemnia deska.
To u mnie chyba to nie działa. Radio się trochę przyciemnia jak włączę światła mijania. To o to chodzi? Czy radio powinno się przyciemniać jak zmniejszam podświetlenie zegarów?
-
U mnie radio się nie ściemnia bo nie podświetla przycisków przy włączaniu świateł nie chce mi się bawić i szukać przyczyny który kabel przełożyć, bo to mi nie przeszkadza
-
No chodzi wlasnie o to ze ze swiatlami. A sygnal idzie po canie wiec zadnych kabli nie trzeba. A jakby komus zalezalo zeby bylo regulowane razem z licznikiem to juz wieksza rzezba bo trzebaby dobrac sie do licznika i wykorzystac sygnal do sterowania wejscien illumi
-
Cytat:
Napisał
marx30
No chodzi wlasnie o to ze ze swiatlami. A sygnal idzie po canie wiec zadnych kabli nie trzeba. A jakby komus zalezalo zeby bylo regulowane razem z licznikiem to juz wieksza rzezba bo trzebaby dobrac sie do licznika i wykorzystac sygnal do sterowania wejscien illumi
No to u mnie ok chyba minimalnie się przyciemnia jak włącze mijania.
-
To radio jest na androidzie można samemu przyciemnić jak za jasno w nocy jak w telefonie ja nie zmieniam bo mi odpowiada jasne
-
Dzisiaj zobaczyłem, że kamerka tylna pokazuje odwrotnie tzn, że to co z lewej to jest z prawej, a co z prawej to jest z lewej strony ktoś też tak ma jest gdzieś opcja odwrócenia tego jak z drzwiami
-
Jest coś takiego w ustawieniach. Musisz przełączyć funkcję mirror.
Ustawienia / pojazd / ustawienia dodatkowe i tam jest funkcja odbicie lustrzane mirror musisz przełączyć na wyłączone.