Powiem Tobie, że ja takiego spalania nie widziałem :) jeżdżę tylko po mieście i krótkie odcinki i średnia na kompie oscyluje koło 10 litrów (jak głaskałem pedał gazu wyszło mi 8 z haczykiem ale taka jazda nie jest dla mnie).
To jest widok strony w wersji do druku
Miasto : 10,2 l
Trasa ( spokojna ) : 6,1 l
Trasa ( większość autostrada ) : 7,2 l
Pomiar z tankowania a nie z kompa , który oszukuje , żeby dupy nie zawracać w ASO ....
Trasa około 600 km, w tym 20 km po mieście i tyle samo po autostradzie. Średnie spalanie 5,8 wg kompa czyli jakieś 6,3 l/100km.
Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Przy jakiej to prędkości?
7,9 LPG po 5k większość trasa , prędkość 100-110
Wyjeździłem autem już trzy pełne zbiorniki LPG i zdziwiony jestem spalaniem.
Rozumiem, że są korki, ale spalanie rzędu 13,5 l/100 km to chyba lekka przesada.
Moja Croma 150 KM automat w takich warunkach nie zużywa więcej niż 8,5 l/100.
Ja po przejechaniu ok 6000 km mogę powiedzieć tylko tyle że w mieście 11-12,5L bez deptania a w trasie przy czterech osobach na pokładzie i prędkości 100-140 spalanie gazu 10 L.
T-Jet fabryczny gaz.
no ja też w szoku jestem z pierwszego zbiornika wyszło mi właśnie 13,5, z druiego 11 ale tu z taczanką po trasie... teraz kończę 3, zobaczymy...
Może wypadałoby na benzynie z 1000 km zrobić aby jakąś mapę złapał to i mniej gazu skotłuje... Te 13 w mieście to jeszcze przeżyję ale na trasie to chciałbym mieć max 10 tak przy ok 140km/h.
Pali dużo lpg ale nie ma różnicy w przyśpieszaniu między pb a lpg...
Tipo 1.4 16V 95KM, spalanie przy szybkiej jeździe autostradowej (średnia prędkość 137): 7,8 wg komputera, 8,0 wg tankowania.
Jednak było wyraźnie z wiatrem :)
Załącznik 29617
Spalanie 1.4 t-jet z fabrycznym LPG
z pierwszego baku, jazda mieszana, prędkości 70-80, spalanie 9,5 LPG
Lecę 2 tysiąc kilometrów według kompa spalanie ustabilizowało się się między 6,6 l ,jazda do 110 km ,małe korki postoje podskoczy 6,7 do 6,8 l ,pojedziesz kilkanaście kilometrów spokojnie znowu spadnie do 6,6 l ,ostatnie tankowanie pod dekiel ,zapisałem sobie licznik i sprawdzę spalanie ręcznie ,silnik 1,6 w automacie 110 koni
Ostatnio jazda tylko po Łodzi - korki, światła, remonty. Wg. kompa 8.6, z dystrybutora 9.3.