To jest widok strony w wersji do druku
-
Ja mam maryśkę 1.9td 100 koni po mieście jak śmigam pali mi max 7litrów.Dodam każdy bieg wyciągam do 2.5tyś obrotów.Od rezerwy do rezerwy wlewam 54-56 litrów i robię na tym przeciętnie 760-780 kilometrów to jest po mieście.Na trasie na podobnej ilości paliwa przy prędkości 140-150 km/h robię 850 kilometrów.Dodam też że moją maryśkę coś boli bo brak jej mocy.
-
Cytat:
Napisał slawek 73
Dodam też że moją maryśkę coś boli bo brak jej mocy.
jeśli nie masz nowego filtra to, może trzeba wymienić, no i ten zawór egr o którym tak dużo się mówi tu na forum.
-
Jak tak czytam ile wam palą te autka, to dochodzę do wniosku, ze z moją jest coś nie tak :/
Przed zimą będę zmieniał świece żarowe to pomyślę chyba o końcówkach wtrysków przy okazji.
-
hehe, mój pali mi średnio teraz 5.6 tak do 120 km/h na trasie i po mieście do 70 km/h no chyba, że mi noga zrobi się cięższa na trasie to tak do 6.5 l potrafi dojść. ;-)
-
Filter zmieniam co 10-15 tysięcy[paliwa] razem z filtrem oleju i powietrza.Egr mam zaslepiony i tylko pomogło że na klimie nie traci tyle mocy silnik spalanie jest cały czas podobne.
-
no to wtedy coś z wtryskami, może kąt? a jak z termostatem dobrze wszystko? bo przez to, też pali ;-)