Komputer i sprawdź najpierw co pokazuje.. lampka to nie wyznacznik..
To jest widok strony w wersji do druku
Komputer i sprawdź najpierw co pokazuje.. lampka to nie wyznacznik..
w bagażniki masz kości z lewej strony o ile dobrze pamiętam nad kołem
byłem sprawdzili błąd bocznej poduszki i osłony kolan czy coś takiego kontrolka dalej świeci ale podczas jazdy gaśnie na jakiś czas i zaświeca sie ponownie jak ktoś siedzi na fotelu
dokładny kod masz,coś z matą pasażera może być. Poszukaj na forum bo było to kilka razy poruszane, z tego co pamiętam jakieś luty trzeba poprawić.
zapodałem kabel do kompa moze przyjdzie jutro to zobacze dokładnie a luty były dobrze zrobione starałem sie:lol: noi ma przyjśc emulator maty ja myśle ze to mata
no właśnie miałem o tym emulatorze pisać. gdzieś na forum już ktoś miał z tym problem i pomogło
tylko że gosciu mi powiedział ze to był błąd poduszki bocznej to juz nie wiem ale jak przyjdzie emulator to go podepne i zobacze
bocznej bo może się cos rozlutowało a mata swoją droga
kostki są polutowane na stałe i starałem sie przy tym więc nie moze być kichy a kontrolka dalej sie świeci chyba ze są jeszcze jakieś ine kostki o których nie wiem mam Silnik 1.9 16V JTD Multijet w kombiku
sa jeszcze w bagażniku z lewej strony w schowku. poszukaj na forum to dośc częsta przypadłość w stilo
kukne ale nie na tym mrozie hehehehe na razie niech se świeci;-)
Wywalać w ciemno matę i wstawiać jakieś emulatory to głupota.. Trzeba przedzwonić wiązki a nie po omacku coś robić.. Pogoda nie sprzyja - to fakt ;)
kolego a wtyczkę od przedniej poduszki pasażera sprawdzałeś:?: dostęp jest banalnie prosty: otwierasz dolny schowek i w górnej jego części masz klapkę - wystarczy pociągnąć aby ukazała się wtyszka:rozsmieszac:
dzięki za podpowiedzi jak tylko mrozik zejdzie to będe jeszcze raz sprawdzał kostki pod siedzeniami polutowane jeszcze sprawdze tą wtyczke i kostke z lewej strony w tyle gdzieś coś nie łaczy bo jak jechałem to raz świeci raz sie wyłacza ta kontrolka jak koleś sie kręci na siedzeniu
Od dwóch tygodni nękał mnie błąd airbagu i dzięki powyższej informacji chyba zlokalizowałem problem. Psiknąłem KONTAKTEM S na tą kostkę w schowku przed pasażerem, odczekałem chwilę i przy kilku próbach uruchomienia samochodu komunikatu już nie było. Komunikat błędu, który miałem w FiatECUScan 2.6 brzmiał: 09/Ładunek wybuchowy airbag pasażera/wartość zbyt wysoka/przerywany/49 i drugi komunikat:09/Ładunek wybuchowy airbag pasażera/otwarty obwód/przerywany/obecny (ciągły)/18. Wielkie dzięki. W końcu będę spał spokojnie:)