To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
[silnik] spalanie -
16l/100km
Dzisiaj wypaliłem cały zbiornik gazu. Jazda 100% miasto na krótkich odcinkach 2 x 3,5km dziennie. Spalanie wyszło mi 16l/100km. Silnik 1.2 instalacja II gen. Na gaz przełączam najszybciej jak się da. W praktyce minuta grzania i z 300m jazdy na benzynie. Co myślicie o takim spalaniu ?
-
Na pewno za duże, spróbuj przykręcić śrubę na początek o jeden pełen obrót.
-
Ok, skoro już wiem, że spalanie jest za duże to lepiej pojadę do gazownika, bo jak zacznę kręcić śrubą (gdziekolwiek ona jest) to raczej nic dobrego z tego nie wyniknie.
-
Dzisiaj machnąłem trasę 350km i wyszło mi 8,1L gazu przy prędkościach 90-120. Chyba wynik w normie co ?
-
U mnie jest podobnie na takiej samej instalacji: 8 - 9 l LPG w cyklu mieszanym.
-
Kilka dni temu kupiłem swoje palio weekend, 1.2 EL z gazem. Dwa dni po kupnie pojechałem w trasę. Dzisiaj przy tankowaniu byłem mile niezaskoczony, gdy spalanie wyszło na poziomie 9.1l/100km, gazu oczywiście. Nogi za lekkiej nie mam, na trasie 120km/h średnio lecialem. Wynik z cyklu mieszanego po wyjezdzeniu całego zbiornika. Tak btw, jak widzicie wrzucenie skrzyni z dłuższymi przelozeniami i lekkie zwiększenie mocy? Na trasie przy 120km/h mam 4k obrotów co nie jest zbyt ekonomiczne :-/