cena nie powinna przekroczyć 24 tysięcy według mnie ... ale szczerze powiem ze chcialbym pojechac tam i sie dowiedziec jak z nim jest na prawde ... przejechac sie, zajrzec pod spod do silniczka, podlaczyc pod kompa ... wszystko bylo by jasne :)
To jest widok strony w wersji do druku
cena nie powinna przekroczyć 24 tysięcy według mnie ... ale szczerze powiem ze chcialbym pojechac tam i sie dowiedziec jak z nim jest na prawde ... przejechac sie, zajrzec pod spod do silniczka, podlaczyc pod kompa ... wszystko bylo by jasne :)
hmm.. a wlasnie .. co do podlaczenia to jest tylko ten program? -> FiatECUScan16.exe czy sa jakies inne ?
aha... i jaki kabel najlepiej kupic ?
z ceny to koles moze i troszke zejdzie ale jezeli juz tyle miesiecy wystawia go i probuje sprzedac i nic? dziwne...
przez taki okres czasu na pewno ktos sie skusil i go obadal na zywo (moze i nawet sprawdzil w aso) i....?
i nie kupil... ciekawe co w trawie piszczy :evil:
na tym sie nie znam ... sciagnalem wlasnie ten programik ktory napisales w poscie wyzej ale jaki kable treba kupic zeby podpiac auto pod kompa ??? tego nie wiem ... ale moze ktos wejdzie kto bedzie wiedzial .. ja tylko wiem ze ten kabel troche kosztuje :/
Kabel to zwykły VAGcom OBD2 za 40ziko. Tyle że przy podłączaniu stilo trzeba odpowiednio piny łączyć/odpinać we wtyce interfejsu. Aczkolwiek na alfaholikach pojawił już się opis w którym ładnie i estetycznie autor wstawił przełączniki.
a no to luz co do kabla.
teraz to trzeba bedzie poczekac (jak wedkarz;) ) na kogos kto cos wie na temat tego schumachera :)
ludzie - pomozcieeeeeeeee ! :sciana:
kliknijcie na link do pierwszego stilo ktore omawialismy .. gosc zjechal chyba ze 3 tysie z ceny :)
[size=2][ Dodano: 2010-02-12, 22:06 ][/size]
http://www.allegro.pl/item916722096_..._przebieg.html
TEN SCHUMI TEZ JUZ DLUGO SIE POJAWIA NA LLWGEO ... A CENA ... HO HOOO
Witajcie :)
Panowie, noszę się z zakupem Stilacza tylko kompletnie nie wiem jaki silnik...
Zastanawiam się czy nie wziąźć Diesla 1.9JTD i 115Km
Pomóżcie mi i powiedzcie, na co mam zwrócić uwage przy wstępnych oględzinach samochodu.
Wiem że trzeba udać się do ASO, zresztą inna opcja nie wchodzi w gre.
Nigdy nie miałem diesla, ale myślę że ten silnik który oferuje stilo jest cąłkiem przyzwoity.
Słyszałem że ten silnik jest bardzo wytrzymały.
Co wy o tym myślicie?
na forum jest juz gdzies gadka na ten temat ... na pewno kazdy ci poleci diesla bo jtd to najlepsze silniki diesla w fiatach ... ale poszukaj na forum tego tematu bo jest gdzies na pewno ...
Czytałem już dużo i na tym i na innym forum i są różne opinię.
Ale chyba jednak jestem w 95% przekonany do takiej własnie wersji silnika czyli 1.9 JTD 115KM.
Mógłby mi ktoś rozpisać o czym tzreba pamiętać przy eksploatacji takiego diesla?
Co ile trzeba robić wymiany filtrów, oleju, czego doglądać, na co uważać, jak się zachowywać :)
Będzie to mój pierwszy diesel i chce wiedzieć jak najwiecej przed zakupem :)
eksploatacja samochodu to jedynie wymiany oleju przynajmniej raz na rok co jakieś 10-15 tys km. (ja tak robię) razem z filtrem oczywiście. rozrządzik co 80-90tys km. a jak będziesz miał jaki problem to piszesz tutaj a my pomagamy w miarę możliwości. też mam diesla 3drzwiowego 115KM ... najlepszy silniczek jaki istnieje :)
pomimo tego jak się zrobi mniej niż te 10-15tysiaków lepiej jest wymienić olej?
No na pewno będę się radzić, w autkach jestem raczej laikiem, zalewam i jeżdżę hehe nie zagłębiam się zbytnio.
Tez mnie urzekł 3D swoim wyglądem jest po prostu autem którego szukałem, fajne, nietypowe, nie oklepane a zarazem fajnie wyposażone i w miare przystępne ceny.
nie mysle ze co 10 tys km wystarczy zmieniac olej. ja zmieniam raz na rok przed wakacjami :) 3d kupuj i smigaj tylko dobrze poszukaj zeby byl naprawde fajny okaz :)
Użytkowanie diesla to jednak coś więcej niż tylko wymiana filtrów raz na rok.
Po pierwsze olej co 10 tyś.
Po drugie nie pałujesz zimnego diesla i nie gasisz gorącego.
Po trzecie lejesz dobre sprawdzone ON
Po czwarte pilnujesz poziomu oleju.
Najlepiej naucz się na pamięć i weż sobie do serca:
http://autofoto.pl/blogs/prezes/arch...za-diesla.aspx
no i własnie o cos takiego mi chodziło :)
Nie mialem diesla i chce wiedzieć jak najwiecej :)
A zamierzam dużo nim jeździć :)
Masz lato, +30 i przyjeżdzasz gorącym dieslem, kiedy go zgasisz? czekasz do nocy? Nie chodzi o gaszenie gorącego tylko o gaszenie bezpośrenio po mocnym pałowaniu, a wszystko po to żeby turbina zdążyła się trochę schłodzić. A do tego wystarczy ostatni kilometr spokojnie przejechać, zgasić i wszystko będzie napewno ok.Cytat:
Napisał karol83
no domyśliłem się że chodzi to o dosłownię chwilę co na penwo nie będzie stanowiło żadnego problemu :)
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C11020718
Co myślicie o tej sztuce?
Po fotkach można coś powiedzieć na jego temat?
widać że jakoś nie ma nim ochoty nikt śmigać bo stoi zasypany ... hehe
Znalazłem ofertę komisu, który sprowadza takie Stilacza z Holandi.
Tak mi się wydaje bo w swojje ofercie mają okolo 10sztuk na miejscu.
Moje pytanie jest takie, czy w razie potrzebny można wgrać PL jezyk do kompa?
I czy wbudowany GPS będzie działać dobrze?
Czy np. też trzeba będzie coś do niego dograć?
Stwierdziłem że nie będe oszczędzał te 2-3tysiące wolę dołozyć i mieć już totalny full wyposażenie łącznie z tą nawigacją :)
język pewnie sie da wgrac,pewny nie jestem ;)
a co do navi to jak bedziesz miał w miare aktualną mapę na płytce to bedzie działała dobrze...
BS mówił że można wgrać za nieduże pieniążki. Co do navi to jak poużywasz to zmienisz zdanie, a jak masz teraz jakąś normalną navi to na tamten wynalazek nie będziesz patrzył. Już to gdzieś napisałem że ten ładny duży tv służy do kozaczenia pod knajpą a nie do prowadzenia człowieka po polskich drogach.