A poza wtryskami i kompem nie ma żadnej różnicy? Jeśli nie to można się bawić tylko, że czasem wyskakują potem lub w trakcie przekładki różne dziwne sprawy.
To jest widok strony w wersji do druku
A poza wtryskami i kompem nie ma żadnej różnicy? Jeśli nie to można się bawić tylko, że czasem wyskakują potem lub w trakcie przekładki różne dziwne sprawy.
Na razie tylko tyle udało mi się wyłapać wg.książki obsługi ale pracuje nad tym jak coś jeszcze znajde to dam znać.Jeszcze troche to zaczne sobie chyba wmawiać że moja Brava zamiast wersji S to Limit Edition :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Tu jest temat z BBMT.pl- http://bbtp.pl/viewtopic.php?p=144647&highlight=#144647 Na końcu tego tematu są zdjęcia mojego kompa.
artur 2310 zobacz co downloadu, dorzuciłem dziś szegółowe serwisówki do silników, możesz tam zobaczyć jaki jest komp w 1,6 normalnym, symbole wtrysków, pinout kompa itp.
Troche poszperałem tu i tam no i wiem tyle że mam:inny komputer,wtryski,czujnik ciśnienia bezwzględnego,czujnik cieczy chłodzącej,czujnik położenia i prędkości wału korbowego.Tak że z wymianą kompa na ten oryginalny od bravy lepiej się nie brać bo może potem chodzić jak sieczkarnia. :/ Co jeszcze mnie ciekawi to czy cewki zapłonowe daja taką samą energię iskry,jak tak to można sie pokusić na świece do Bravy.
Rozumiem że serwisówka się przydała :D
No oczywiście a ta moja Brava to jakiś zlepek albo Adam Słodowy go rzeźbił w wolnej chwili :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Wiem, że na niemcy czasem idą tzw. wersje flotowe które maja osłabione silniki na korzyści większych przebiegów. Może i tak u Ciebie.
Albo to wersja robiona pod tańsze ubezpieczenie :)
artur 2310, a który rocznik bo mam serwisówke do 1,6 16v z 98r bo niby jakieś zmiany tam wtedy weszły, jak cos to wrzuce i sobie porównasz, może to akurat ten osłabiony 90KM albo wersja z EOBD i 100KM, sam nie wiem.
Słabsze wersje na Niemcy szły podobno ze względu na wysokość ubezpieczenia powyżej 100KM wyższa stawka a po drugie ta moja jest z początku produkcji a pózniej poprawiali pewnie błędy,przez to te wszystkie podchody. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: