Dyrdymały to ty opowiadasz. Nara bajkopisarzu.
To jest widok strony w wersji do druku
Dyrdymały to ty opowiadasz. Nara bajkopisarzu.
Odkopuje temat. Samochód odebrany z wtrysków. Pracuje ładnie, i co ciekawsze mocy brakuje. Wziąłem sobie do siebie rady mlodybe, sprawdziłem szczelność przed MAF i faktycznie były dwie nieszczelności (próba dymu). Zrobiłem to, logi z MAFa się poprawiły, błędu P010F już nie ma czyli mlodybe miał częściowo rację. Mocy dalej brak. Ponowna weryfikacja rozrządu, złożony na blokadach i tu wyszedł pierwszy kwiatek. Rozrząd przestawiony o 1 ząbek. Złożony jeszcze raz i jest jakaś poprawa. Po weekendzie mam skoczyć żeby go zmierzyć. Zobaczymy czy coś się poprawiło.
No temat jest tak zwalony, że masakra.
Temat zamkniety? [emoji6]
Sent from my LM-Q610.FGN using Tapatalk
Wciąż aktualny i dalej działam. Klin na wale zerwany, jeszcze raz rozrząd ustawiony, sprawdzone popychacze zaworowe i wałki rozrządu, złożone na blokadach. Podmienione ECU żeby wyeliminować upośledzenie softu. Brak poprawy. Zaczęło ubywać płynu chłodniczego bez wycieku, więc we wtorek po południu jak wrócę z roboty wyciągam głowicę i wysyłam z walkami rozrządu do sprawdzenia, przy okazji sprawdzę tłoki, spuszcze olej jeszcze raz zrobię inspekcję panewek i wału korbowego. Dam znać na czasie jak podkładam
Brzmi to tak jakby lepiej bylo wymienic silnik..no ale powodzenia.
Sent from my LM-Q610.FGN using Tapatalk
Jak to powiadają chłopy..."tanio już było". Tak z ciekawosci zapytam? Kupiles to auto zarżnięte ,czy sam dorobiles ...uszy?:wink:
Kupiłem, ale w największe mrozy więc nie miałem możliwości sprawdzenia na śniegu mocy. I nie, nie kupiłem tanio. Siąść i płakać że się tak władowałem