Robiłem tak ale dopiero ze dwa razy wiec nie wiem czy to sie sprawdzi. Przełączalem 500 m od domu na benzyne i po odpaleniu po jakims czasie było ok. Jestem tez po poerwszym slowie z gazownikiem, bede sie umawiał na strojenie
To jest widok strony w wersji do druku
Robiłem tak ale dopiero ze dwa razy wiec nie wiem czy to sie sprawdzi. Przełączalem 500 m od domu na benzyne i po odpaleniu po jakims czasie było ok. Jestem tez po poerwszym slowie z gazownikiem, bede sie umawiał na strojenie
Uważam że najpierw dojdź do tego co się dzieje a później strój. Jakie korekty dlugoterminowe masz?
Jutro to jeszcze sprawdze ale dlugie mialem ok 0 a krotkie 2-3% ale patrzylem na kołko i na tel wiec cos moze przepczylem a nagrywanie mi sie nie włączylo, jutro postaram sie sprawdzic. Ale wydaje mi sie ze na Pb jest wszystko OK
Ja wiem ze sie nie znam ale na moje oko to na 90% jest cos z gazem a nie z autem i Pb
To że korekta LTFT jest 0% to nie znaczy że regulacja instalacji lpg jest ok. Trzeba wyregulować instalację lpg pod prawidłowe korekty uzyskane na PB.
Ja jeździłem na benzynie i te korekty są takie bo dostępu do gazu nie mam instalacja jest spięte z OBD
No 0% czyli idealnie, nie moze tak byc? Nie upieram sie że przeż cały odcinek tak było. Pojezdze jeszcze z właczonym nagrywaniem tych parametrow to zobacze jak jest potem na wykresie
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Zresztą nie zamierzam sobie psuć nerwów tą instalacją gazową a ewentualne sprawy strojenia itp zostawiam mechanikom bo sie na tym najzwyczajniej nie znam ;)
A jak te korekty nazywają się w alfa OBD? Trzeba ich szukać tam gdzie wykresy, żeby podejrzeć?