Sprawdziłem inne moduły i w instrument panel jest błąd którego nie mogę skasować, może to jest przyczyną braku osiowania, poza tym auto jeździ normalnie
To jest widok strony w wersji do druku
Sprawdziłem inne moduły i w instrument panel jest błąd którego nie mogę skasować, może to jest przyczyną braku osiowania, poza tym auto jeździ normalnie
Jak sądzicie, czy przyczyną moich problemów może być słaby lub uszkodzony akumulator? Wydaje mi się że kręci normalnie ale ma 3 lata a ostatnio zauważyłem że chińskie radio z Androidem startuje od zera nawet przy ponad 10 stopniach na plusie i to po krótkim postoju, natomiast kiedyś tylko po kilku godzinach przy ujemnych temperaturach. Jutro postaram się pomierzyć akumulator tak na wszelki wypadek
Robisz to po kablu czy bt? Jak grzebiesz to wył sobie dzienne i nawiewy a nawet wygas ekran radia, szkoda prądu. Czy to wina aku? Wątpię ale chyba jesteś pod ścianą więc warto spróbować.
Przez BT, wyłączam radio i dmuchawę, dziennych nie mam chyba możliwości wyłączyć w moim tipo tipo
Ładowanie akumulatora nic nie zmieniło chociaż 2 godziny zajęło naładowanie do pełna.
Hum, zrobiłem wg instrukcji, osiowanie proxi przeszło, pomimo, że pokazuje mi po zmianie parametru dla Start and stop, że jest on spoza zakresu (ustawiłem na absent), start stop po osiowaniu wygląda na wyłączony ale licznik miga :| po cofnięciu ustawienia do Present problem znika, ale start stop ciągle aktywny :(
Można prosić o jakąś pomoc?
Hey.
Czy ktos w okolicach Poznan, Lodz lub Katowice chcialby mi zrobic osiowanie ? Mruga przebieg. Tipo z kierownica po prawej stronie z Wielkiej Brytanii. Moge podjechac.
Pzdr
A tak wgl jaki adapter jest potrzebny do tipka? Bo do któregoś modułu chyba trzeba. Pytam bo chcę kupić do 500-tki to i do tipo wezmę jak jest potrzebny.
Tak niebieski do mesa.
Jakiś potrzeba bo Alfaobd chce interfejs ale nie pamiętam jaki. W zasadzie mam przełącznik dorobiony jeszcze za czasów mito ale sam nie wiem jak działa. W każdym razie ostatnio program strzelił focha przy osiowaniu o moduł orc (to chyba airbagi?). Wszystko działa ale miga licznik.
Też uważam że lampka city jest tam potrzebne jak dziura w moście. Mogli to dać np. w podświetleniu guzika który to uruchamia.
Niebieski adapter jest potrzebny również do alfy obd (na telefonie/na pc zapewne też) Przy osiowaniu musi być podłączony inaczej osiowanie zakończy się miganiem licznika.
Może to zależy od tego w jakim bloku zrobiono zmianę? Mi ostatnie osiowanie zrobiło poprawnie jedynie z adapterem. Nawet komunikat o konieczności jego podłączenia wywala w trakcie. Nie wiem, piszę z doświadczenia. Bez adaptera nie szło skończyć poprawnie. Ps działam na legalnej alfie ze sklepu play w wersji 2.2.1.0. Ty na tej samej czy jakaś stara scrackowana? Kiedyś z 2 aktualizacje wstecz coś pozmieniali z koniecznością adaptera.
Mi na kompie alfa tez osiuje bez adaptera i tak z 5x szybciej niż mesâŚ