To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
juri
W fabrycznym tipo lpg ciśnienie na listwie gazu 1.3, jest to w MES sam sprawdzałem.
I ja sprawdziłem, waha mi się na wolnych od 1,35 do 1,4. Na nienagrzanym silniku po zapaleniu i przejściu na lpg pokazało stałe 1,9.
Zaciekawiły mnie również korekty kata wyprzedzenia zapłonu na poszczególnych cylindrach, mianowicie są tam wartości 0 a po lekkich przegazowkach tylko na pierwszym cylindrze wyskakiwały ujemne wartości do -3,5... czemu tylko na pierwszym cylindrze?
-
Cytat:
Napisał
FiszTip
3 Dni temu mialem bardzo podobna sytuacje(Tjet z fabrycznym LPG) .Jazda autostrada w Czechach przez godzine monotonie 110-120. Nagle bez zadnych objawow wylecial Check i przerzucilo na benzyne. Auto jechalo normalnie na PB przez nastepne 20 km a potem wrocilo samo na LPG. Check engine znikl sam po tym jak wyruszylismy Pragi.W domu podpiolem sie starym ODBII i daromywm Troque na adroida zaczytalem kod bledu z histori :P0087.
Rozwiazales problem?
-
P0087 to za niskie ciśnienie w listwie lpg. Obstawiam spadająca wydajność parownika. Mam ten błąd codziennie na zimnym. Nawet jak długo grzeje na pb to i tak ponprzejsciu na lpg wywala ten błąd. Właśnie uważam, ze to parownik nie wyrabia, jak się nagrzeje to działa ok. Jak zrobi się cieplej zamierzam zmienić albo zregenerować parownik. Jak błąd odejdzie to potwierdzi się moja teoria. Wtryski lpg mam zmienione, czujnik w listwie tez zmieniony aczkolwiek niepotrzebnie. Nieszczelności nie ma, wiec zostaje parownikâŚ
-
Cytat:
Napisał
Szymon1988
Rozwiazales problem?
Blad wyskakiwal na tyle sporadycznie, ze przeszedlem z tym na "TTTM" i jezdzilem dalej. Jakis miesiac temu dodatkowo zaczely mi wyskakiwac bledy P01b7, P0193. Skonczylo sie na wymianie czujnika przy listwie lpg. Przy okazji poprosilem o przeczyszczenie trzpienia zaworu parownika. Zrobilem jak dotad 500km bez zadnych problemow, ale to za malo zeby na 100% odtrabic sukces. Niedlugo szykuje sie dluzsza trasa na wakacje wiec bedzie okazja jeszcze to potestowac.