Owszem balasty mozna dodac przy samym body na zime ogrzewanie na nogi jak znalazl
To jest widok strony w wersji do druku
Owszem balasty mozna dodac przy samym body na zime ogrzewanie na nogi jak znalazl
Może to zabrzmi banalnie - ale jak wymontować lampy oświetlenia wewnętrznego zarówno z przodu jak i tyłu, żeby wymienić żarówki na LEDy? Próbowałem podważyć plastiki w przedniej lampie sufitowej przy łączeniu z podsufitką i miałem wrażenie, że zaraz je złamię, a nic nie drgnęło i nie wychodziło z zatrzasków. W instrukcji znalezionej w internecie nic na ten temat nie było, w mojej papierowej też nie ma.
Podwazasz od strony tylu auta i wychodzi. Jest na takich blaszanych wąsach
Palcami jak się ma w miarę sprawne
Dzień dobry! Witam wszystkich klubowiczów.
Chciałbym zmienić oświetlenie wnętrza na ledy. Niestety te linki do aukcji z ledami na allegro nie działają. Prosiłbym o podanie jakie mają być ledy do przedniej i tylnej lampki oświetlenia wnętrza.
Prosiłbym także o podpowiedź co powoduje zaświecenie się lampek po otwarciu drzwi, bo nie znajduję żadnego włącznika.
Pozdrawiam serdecznie!
Jacek
niedaleko domu mam sklep z ledami
mają tam gotowe zestawy - np taki:
https://www.sklepledowy.pl/pl/p/Fiat...4-zarowki/3993
przednia w5w tylna chyba c5w. Za załączanie odpowiada body comp sterowany krańcówką w zamku
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jak ktoś musi miec dobrane przez "fachowca" to OK. Ale to kosztuje ;-). Nie odkryję nic nowego jak napiszę że na aliexpres to wszystko jest za 20% ceny.
Szczególnie dwie żarówki led PY21W za 2 stówy robią wrażenie -mają rozmach sk..syny ;-). Akurat jestem na swieżow temacie bo kupowałem do 500 tki za 23 zł.
W tipo nie ma c5w :) są tylko w5w :)
To instrukcja (przynajmniej moja) kłamie ;-)
Dziękuję za podpowiedź, ale cena rzeczywiście kosmos. Bardzo proszę o jakby ktoś podesłał działający link do tych ledów vertex, które są opisane na początku wątku.
Dziękuję i pozdrawiam!
Jacek
Osobiście z przodu wsadziłem takie jak na załączonym obrazku - moim zdaniem świecą rewelacyjnie, kosztują stosunkowo mało, nie ma błędów w body i ściemnianie działa jak na normalnych żarówkach, a światła jest tyle, że można czytać książki w środku (chińczyków zupełnie nie ma co porównywać).
Załącznik 41246
41 z wysyłką 😁
Szał... 🤣
Polecam, idealnie rozjaśniają i w bagażniki zdecydowanie jaśniej, 4szt. w sam raz do środka i bagażnika
No nie wiem czy to tanio, ja chińczyki w5w w detalu kupowałem po 50 groszy, świecą 5 lat. Teraz podrożało i 10 sztuk które idą z chin wyszło prawie 11 pln. Jak ktoś to kupuje na kilogramy i na miejscu konfekcjonuje po 2 szt i pakuje w ekologiczne blisterki z kolorową kartką, to ma parę tysięcy procent marży. Dużo, nie dużo, jak ktoś się spieszy to ma od ręki, dla każdego coś innego.
Marx zapodaj link do tych chińczyków jak sprawdzone