To jest widok strony w wersji do druku
-
zawsze możemy się posiłkować https://www.technicalinformation.fia.../web/index.do#
Byłem w stałym kontakcie z twórcą multiecuscan i po kilku diagnostykach i raportach wyszło że najwyraźniej problem leży po stronie połączeń a nie programu . Błąd był zgłaszany dla bajtu od tempomatu. Z rozmowy wynikło że w innych autach tempomat działał po aktywacji nawet w najniższym wyposażeniu
-
Jak już mówiono nie ma pełnej wiązki w zwijaku bo już jeden z kolegów raportował puste piny. Prawdopodobnie tej sygnałem LIN.
-
Chodzi o wiązkę która wchodzi do zwijaka od strony deski rozdzielczej tam brakuje pinu Lin 4 czy w samym zwijaku wewnątrz?.
-
Cytat:
Napisał
misiaczek88on
Chodzi o wiązkę która wchodzi do zwijaka od strony deski rozdzielczej tam brakuje pinu Lin 4 czy w samym zwijaku wewnątrz?.
Wiązka w zwijaku jest 1 - 1 czyli podłączone są nadmiarowe piny. 10 pinów do sterownika oraz 6 pinów do poduszki. LIN 4 podłączony jest do BSI - pin 32.
-
Tempomat adaptacyjny
Cytat:
Napisał
misiaczek88on
potrzebne było by do tego wykonanie dodatkowej instalacji elektrycznej oraz montaż radaru w przednim zderzaku oraz konfiguracja
Hej ja mam tempomat zwykły, ale radar też mam zamontowany. Czy w takim wypadku tylko wymiana przycisków i aktywacja w sofcie?
Jak mi to zrobisz to biorę
Pozdrawiam Tomek
-
Szukam pomocy w rozwiazaniu problemu z aktywnym tempomatem. Samochod byl kupiony po kolizji i brakowalo radaru. Dokupilem radar, ale niestety nikt nie mogl sobie poradzic z adaptacja tego radaru. Postawilem samochod na ASO w Warszawie. Stwierdzili ze radar jest uszkodzony i o innych numerach. Kupilem nastepny uzywany radar o prawidlowym numerze do tego auta. Po czym ASO stwierdzilo ze z Radarem sie lacza bez problemu, ale jest inny numer VIN i nie da sie go zaprogramowac do mojego auta, trzeba kupic nowy czysty bez numeru VIN. Nie sa w stanie podmienic numeru VIN. Walcze z problem od kilku miesiecy, licznik miga, tempomat nie chodzi, wyswietlaja się awarie. Moze jest ktos kto jest w stanie poradzic sobie z tym problemem???
-
A ile kosztuje nowy radar?
-
W aso nie podmienią nr VIn, pytanie czy MES sobie z tym poradzi.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
ja jestem zainteresowany , napisz do mnie maila albo zadzwon 502660635 biuro@cabala.pl
-
Cześć posiadam fiata tipo z radarem, tempomatem oraz ogranicznikiem prędkości, brak tylko aktywnego tempomatu. Czy wie ktos czy jak wymienie przyciski sterowania to tempomat zacznie działać, czy trzeba jeszcze coś zmienić w oprogramowaniu ?
-
Też jestem ciekaw, ale obawiam się że to nie będzie takie proste. Ciekawe czy jest jeden rodzaj radaru czy do aktywnego tempomatu dają jakiś inny.
-
Też mam radar i aktywny tempomat (wszystko na full). Bawiąc się alfą obd widziałem opcje dotyczące tempomatu aktywnego więc pewnie jak macie radar to tylko wymiana kiery jak uboga w klawisze, aktywacja, osiowanie na pewno.
-
Ja bym był tyle że aż pod Poznań to daleko trochę, poza tym odpisuje na post po kliku dobrych latach :lol:. Jak zaktualizowała się cena ?
-
Hej, jestem po takiej operacji o której piszesz, kupiłem kiere z aktywnym tempomatem, podmieniłem przyciski bo na swojej miałem wszystko oprócz aktywnego. Poskładałem i pojechałem aktywować AAC, koszt 400zl aktywacja plus kiera. Ja kupiłem za 450 i sprzedałem po przełożeniu klawiszy za 350. Więc AAC w całości wyniósł Mnie 500zl.
Kto chętny to polecam bo fajna sprawa ten aktywny.