To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Sprężyny tył -
Kobity w to nie mieszaj ;-)
Też Mi się tak delikatnie coś wydawało. Ale jak od 2018 tylko kastrowali wyposażenie w Tipkach to i może farbę rozcięczyli :lol:
Tak czy siak jak mierzyłem ori sprężyny i te co kupiłem to średnica drutu jest około 1,5-2mm grubsza, poszedł tył w górę około 2cm i jest deczko twardszy, da się odczuć. Natomiast nie wygląda jak bolid F1 z lat 90.
Testował z obciążeniem bd teraz bo sezon rowerowy się zaczyna i mam nadzieję że dupą po ziemi nie będzie szurał jak platformę załaduje.
-
Witam mam tipo kombi założyłem gaz i teraz przy zatankowanym gazie mam tył samochodu miękki. Chciałbym zmienić sprężyny pytanie na jakie i czy same sprężyny wystarcza żeby utwardzić tył (podnieść go troszkę) czy amorki tez musze wymienić jeżeli tak to na jakie (jeżeli tak to z jakim nr) dzięki bardzo za pomoc
-
1 załącznik(i)
Mam złożony gaz, wyciszane auto(a to z 40 kg wygłuszeń), hak ( belka haka waży z 20kg )
Też tył siadł , ostatnio założyłem takie gumy +3cm.
https://allegro.pl/oferta/guma-podkl...ant=4993764554
siadły idealnie.
Podniosło się chyba nawet wyżej niż fabrycznie.
Tyle że mój to wersja Cross więc mi nie przeszkadza. Ale na aukcji mili też o grubości 2cm
Załącznik 44296
-
Cytat:
Napisał
fiacik72
Witam
Czy ktoś z kolegów wymieniał lub słyszał, czy do hatchbacka pasowały by sprężyny z combi, oczywiście mowa o tylnym zawieszeniu. Mam założone LPG i przy trzech osobach z tyłu trochę siedzi.
Hej, ja mam wsadzone do HB z Kombika, pasują wlał wylał.
Też mam gumy oprócz springów z kombi ale inne niż kolega wyżej i nawet z rowerami na haku koło nie wchodzi w nadkole. Podeślę potem fotkę . Pzdr