To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Sprężyny tył -
Kobity w to nie mieszaj ;-)
Też Mi się tak delikatnie coś wydawało. Ale jak od 2018 tylko kastrowali wyposażenie w Tipkach to i może farbę rozcięczyli :lol:
Tak czy siak jak mierzyłem ori sprężyny i te co kupiłem to średnica drutu jest około 1,5-2mm grubsza, poszedł tył w górę około 2cm i jest deczko twardszy, da się odczuć. Natomiast nie wygląda jak bolid F1 z lat 90.
Testował z obciążeniem bd teraz bo sezon rowerowy się zaczyna i mam nadzieję że dupą po ziemi nie będzie szurał jak platformę załaduje.
-
Witam mam tipo kombi założyłem gaz i teraz przy zatankowanym gazie mam tył samochodu miękki. Chciałbym zmienić sprężyny pytanie na jakie i czy same sprężyny wystarcza żeby utwardzić tył (podnieść go troszkę) czy amorki tez musze wymienić jeżeli tak to na jakie (jeżeli tak to z jakim nr) dzięki bardzo za pomoc
-
1 załącznik(i)
Mam złożony gaz, wyciszane auto(a to z 40 kg wygłuszeń), hak ( belka haka waży z 20kg )
Też tył siadł , ostatnio założyłem takie gumy +3cm.
https://allegro.pl/oferta/guma-podkl...ant=4993764554
siadły idealnie.
Podniosło się chyba nawet wyżej niż fabrycznie.
Tyle że mój to wersja Cross więc mi nie przeszkadza. Ale na aukcji mili też o grubości 2cm
Załącznik 44296
-
Cytat:
Napisał
fiacik72
Witam
Czy ktoś z kolegów wymieniał lub słyszał, czy do hatchbacka pasowały by sprężyny z combi, oczywiście mowa o tylnym zawieszeniu. Mam założone LPG i przy trzech osobach z tyłu trochę siedzi.
Hej, ja mam wsadzone do HB z Kombika, pasują wlał wylał.
Też mam gumy oprócz springów z kombi ale inne niż kolega wyżej i nawet z rowerami na haku koło nie wchodzi w nadkole. Podeślę potem fotkę . Pzdr
-
Podniesienie tyłu kombi
Jako że zawieszenie tipo jest bardzo miękkie i bardzo źle się prowadzi,a jeszcze gorzej hamuje, a na dodatek siada tył, na tył wleciały gumy 3 cm oraz amor bilstein b6. Było 655 z pełnym zbiornikiem, jest 695mm. Plus 4cm. Auto wreszcie wygląda jak kombi i nie dobija na progach do odbojnika. Pozostały hamulce do ogarnięcia bo fabryczne to jakiś żart. Zresztą już są fioletowe. Myślę że 305 przód 276 tył poprawią sytuację.
Dziękuję bardzo wszystkim kolegom co im się chciało podzielić fotkami, numerami i linkami.
Ps. Gościa co umieścił filtr oleju nad prawą półosią osobiście bym rozstrzelał.