To jest widok strony w wersji do druku
-
Łapy od belek Cruza są ok takze tu bym się nie martwił. ale belki Ci będą szumieć podczas jazdy-chyba że planujesz jednorazowy wypad w ciagu roku a nie jazde z belkami cały rok. Uchwyty rowerowe sobie przemyśl bo co tanie to drogie jakby spadło z dachu podczas jazdy. Kiedyś też kupiłem tani uchwyt i rower poszedł;)
-
czy dobrze rozumiem ze je sie montuje nie tak jak producent przewidzial?
normalnie trzeba na te czarne podluzne gumy relingi montowac a te cruza to sa za drzwi montowane? (zachodza za konstrukcje drzwi).
troche obawiam sie styku z dachem i drzwiami, czy lakier jest bezpieczny? drzwi tez?
-
montujesz za rant dachu. cruz ma sprawdzona konstrukcje. jak sie boisz o lakier to podklejasz folie bezbarwna i masz spokoj. Sam dlugo szukalem bagaznika ogladalem rozne. oryginalny fiata jak dla mnie badziew. skonczylo sie na zakupie bagaznika thule. zadnych strat na lakierze, do 120 km/h cisza. cruz to taka budzetowa wersja thule ale sie sprawdza kolega ma w lagunie. nie polecam belek kwadratowych tylko aerodynamiczne bo przynajmniej jest cicho w samochodzie.
-
dzieki za info szukam najtanszej opcji, na 1-2 wyjazdy na 100km
chyba ten zestaw ktory podalem jest najtanszy z mozliwych
mam nadzieje montaz tego jest prosty
-
Ja źle myśle wiec powiem krótko, słabe to, zwłaszcza te uchwyty z amosa. Sam mam amosa ale nie tego, ten dla mnie za słaby… bagaznik cruza w sumie ujdzie :-)
-
Cytat:
Napisał
michael4321
szukam najtanszej opcji, na 1-2 wyjazdy na 100km
z tą najtańszą bym nie przesadzał. Ja też kupiłem kilka lat temu najtańszą opcję... nowy rower podczas wyjazdu spadł z dachu. **ujowy montaż bagażnika itp. W zeszłym roku po namowach znajomych kupiłem thule. Całkowicie inna przyjemność z montażu i psychiczna podczas jazdy. Jak nie chcesz kupować to zawsze można pozyczyć z wypożyczalni za grosze. Pod warunkiem że masz w pobliżu. Czasem koszt lepszego bagażnika zwróci się po pierwszym wyjeździe. Od tamtego czasu życie mnie nauczyło, że co tanie to drogie ;)
-
-
Cytat:
Napisał
michael4321
Na klape nie zalozysz;)
-
w specyfikacji jest ze pasuje
FIAT Tipo 4 Drzwi 2015-2019 UWAGI - ok
FIAT Tipo 4 Drzwi 2020- UWAGI - ok
chyba nie powinno byc problemu
2 pierwsze komentarze negatywne ale pozostale pozytywne
dachowy to sporo roboty plus trzeba z tym jezdzic, a tu mam 5 minut montazu i wrzucam rowery, zdejmuje kiedy chce
mam nadzieje nie rysuje i nie uszkodzi klapy bagaznika
-
Nie trzeba z tym jeździć non stop.
Szczerze, pierwszy montaż zajmuje tylko więcej czasu, żeby jakoś dobrze to wyglądało, a nie z jednaj strony 10 cm, a z drugiej 5 :P
Potem demontaż i ponowny montaż dla kogoś sprawnego manualnie to dosłownie 5 minut.
Bagażnik dachowy ma gumowe podkładki w stopach, więc nie trzeba dodatkowych podkładek czy naklejek na lakier.
Sam kupiłem ten zestaw jako bazę pod boxa. Jestem zadowolony, a szukałem długo, ze względu na przeszklony dach.
-
Cytat:
Napisał
michael4321
w specyfikacji jest ze pasuje
FIAT Tipo 4 Drzwi 2015-2019 UWAGI - ok
FIAT Tipo 4 Drzwi 2020- UWAGI - ok
chyba nie powinno byc problemu
2 pierwsze komentarze negatywne ale pozostale pozytywne
dachowy to sporo roboty plus trzeba z tym jezdzic, a tu mam 5 minut montazu i wrzucam rowery, zdejmuje kiedy chce
mam nadzieje nie rysuje i nie uszkodzi klapy bagaznika
Jak ci pasy od bagażnika wybiorą luzy na wyboistej drodze to się przeprosisz z dachowym lub hakiem;) poza tym sprawdź czy po założeniu będziesz miał widoczną rejestrację i światła bo ich brak to kolejny "opcjonalny bonus" finansowy na trasie;)
Jak masz dobry bagażnik dachowy np. thule, yakima, cruz to montaż jest błyskawiczny. A tu będziesz się bujał z napinaniem pasów i nie sądzę że w 5 minut go założysz ;) Wybór należy do Ciebie. A co tanie... to potem wychodzi drogo ;)
-
1 załącznik(i)
Wraca wyjazd wakacyjny i wraca temat:
Ktoś już znalazł belki poprzeczne do wersji SW bez relingów ?
Załącznik 42059
-
Cytat:
Napisał
Killer King
Wraca wyjazd wakacyjny i wraca temat:
Ktoś już znalazł belki poprzeczne do wersji SW bez relingów ?
Załącznik 42059
Witam.
Podłączam się do pytania.
-
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
A od hb nie pasują?
Jak nawiercisz dziury na bolce w uchwytach, to tak :lol:;-)
Jak to usłyszałem w ASO: producent nie przewidział potrzeby montażu bagażnika dachowego w SW :lol:
Bo masz już wystraszającą przestrzeń w bagażniku...
-
Cytat:
Napisał
Killer King
Jak to usłyszałem w ASO: producent nie przewidział potrzeby montażu bagażnika dachowego w SW :lol:
Ale z relingami przewidział.
-
Cytat:
Napisał
Killer King
Nie wiem czy bagaznik thule przewidziany dla hb by czasem nie zamontowal na sw. w thule jest bolec centrujacy ulatwiajacy wlasciwe zalozenie bagaznika. po jego scieciu moze by spasowal do sw :) takze w thule otwor nie jest wymagany tak jak dla bagaznika mopara.
-
Witam, Czy ktoś z Was może zakładał relingi do Tipo SW? Będę miał relingi z demontażu. Jak ściągnąć te plastikowe nakładki? Co i gdzie podważyć itp.
-
Cytat:
Napisał
Endrjuraj
Witam, Czy ktoś z Was może zakładał relingi do Tipo SW? Będę miał relingi z demontażu. Jak ściągnąć te plastikowe nakładki? Co i gdzie podważyć itp.
Udało się zamontować? Też mi mocno doskwiera brak relingów w tej wersji wyposażenia. Rozważałem belki Menabo Delta L (link poniżej), tylko jakoś nie ufam mocowaniu na sam zacisk. Może ktoś próbował?
https://bagazniki.pl/pl/p/Bagaznik-d...-Delta-L/14852
-
https://bagazniki.pl/pl/p/Bagaznik-d...-Delta-L/14852
Jak ktoś przetestuje to proszę o zdjęcia.
Jestem ciekaw jak to będzie wyglądało na żywo i jak będzie podczas jazdy.