Testowanie trwa minimum 2 doby ;-) Jest ładowanie CTEK-iem MXS 10 FCA (jest z lekka inny soft, dlatego w modelu jest FCA), odczekanie, pomiar gęstości itd...
To jest widok strony w wersji do druku
Testowanie trwa minimum 2 doby ;-) Jest ładowanie CTEK-iem MXS 10 FCA (jest z lekka inny soft, dlatego w modelu jest FCA), odczekanie, pomiar gęstości itd...
Tematy ktore zaczeły sie jeszcze w ramach trwającej gwarancji, będą musieli doprowadzić do końca. Raczej w tym temacie martwic sie nie musisz
Mam szczere wątpliwości czy fiat doprowadzi to do końca skoro natknąłem się na podobne wpisy z przed kilku lat.
Wydaje mi się, że może to być tylko zbywanie i odwlekanie w czasie, może klient odpuści.
https://www.autocentrum.pl/fiat/doblo/iv/
Na samym dole są wpisy
Usterki fiat Doblo lV
Właściciel ma diesla ja benzynę.
U mnie komunikat ciśnienie oleju wyskakuje czasem co tydzień, dwa, EOBD też miałem, awaria ABS też, awarię ogólną też.
Podmień aku, nie ma co dywagować bardzo często takie dziwne błędy są spowodowane stanem akumulatora. Albo czekaj, może ASO Ci wymieni na właściwy w końcu.
Panowie, pacjent 4 letni, jazda miastowa, od roku/covid srednio 10 km dziennie. Auto garażowane. Po trzech dniach postoju napięcie spoczynkowe 11,40V. Mam ctex5, wiadomo, akumulator już ładuje się. Zadnych problemow z uruchamianiem, dziś z ciekawości zmierzyłem napięcie. Nic nie kradnie prądu :) Pytanie, rozglądać się za nowym?
ASO wykonało test akumulatora i wyszło, że jest naładowany w 50%
Będzie wymiana gwarancyjna.
W przyszłym tygodniu będę na wymianie akumulatora bo na razie nie mieli.
Mam nadzieję, że jego wymiana rozwiąże problem z komunikatami.
Prawdopodobnie akumulator nie zgodny ze specyfikacją został zamontowany w fabryce, jeśli to prawda to mają tam niezłą kontrolę jakości, żeby nie napisać burd.. .