To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Trollu
Nawet moim starym focusie mkI mam lamkę rezerwy płynu do spryskiwaczy na blacie, że w tipo czegos takiego nie mamy to jest jakiś żal.
Problemy pierwszego świata ;)
P.S. w Octavii 2 FL też nie było.
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Ksenony to kolejny argument za kontrolka, choć zazwyczaj te wersje maja większe zbiorniki.
Ja po prostu jestem wygodny, kiedyś woziłem w bagażniku oliwę i płyn a teraz mi się nie chce, a i bagażnik sporo mniejszy niż w poprzedniku....
Z czasem dorobię sobie diodę do tego...
Chciałbym przypomnieć, że palniki D5S nie wymagają sprysków, więc ich nie mają. To dotyczy również Tipo.
-
Znalazlem rozwiazanie bez rzezbienia i dokladania diod na kokpicie. Uklad wykrywajacy poziom wmiksowany w uklad zasilania pompki spryskiwaczy. Zalaczasz spryskiwacz i gdy poziom jest niski odzywa sie buzzer, zatem spryskując wiemy czy się kończy płyn. Po co dioda ma swiecic caly czas i wkurwiac a poza tym nie trzeba nic wiercic niszczyć plastików żeby zamontować sygnalizacje buzzer moze byc np. kolo bezpiecznikow. Gdy poziom normalny, wysoki nic sie nie dzieje.
Albo jeszcze inaczej: prawdopodobnie body wykrywa ciaglosc obwodu pompki. Gdy malo plynu uklad symuluje odlaczenie pompki (oczywiscie pompka bedzie dzialac nadal) i wyskoczy komunikat.
-
Pamietaj, każdy swoje chwali...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
No to naprawdę krótkowzroczny jesteś... kontrolka jest po to by za wczasu uprzedzić, ze płyn na wykończeniu aby na spokojnie w domu czy na stacji przy okazji dolać... a nie jak jedziesz w trudnych warunkach, chlapie ci spod kół na szybę a tu raptem zonk, koniec płynu... zima zimno, siedzisz w ciepełku a tu nagle szukaj stacji, brudz ręce, wysiadaj i marznij...
Ta kontrolka ma być dla wygody, kto nie miał nie zrozumie póki mieć nie będzie.
Nie napisze co naprawdę myśle o tym co napisałeś, nie potrafię dobrać słów, które by Ci nie uwloczyły...
Trochę luzu kolego wtedy życie jest lżejsze :) Na privie umawiasz się na solo, bo tak to zabrzmiało, czy inaczej tłumaczysz :)
-
Temat już wyczerpany a jak coś jeszcze ktoś chce dopytać to niech pyta na priv...
Solo na forum przez internet, hehe, rozbawiłeś mnie :-) tak tylko to chyba giby âpotrafioâ ;-)
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Temat już wyczerpany a jak coś jeszcze ktoś chce dopytać to niech pyta na priv...
Solo na forum przez internet, hehe, rozbawiłeś mnie :-) tak tylko to chyba giby âpotrafioâ ;-)
Temat sie rozdmuchal, w kazdym razie taki begnecik, pasek plastykowy z podzialka 1, 3/4, 1/2, 1/4 zalatwilby sprawe. Mialem to w signum. Prosta rzecz, wiadomo ile plynu jest od razu. To zamykamy temat.
-
Cytat:
Napisał
trato
Temat sie rozdmuchal, w kazdym razie taki begnecik, pasek plastykowy z podzialka 1, 3/4, 1/2, 1/4 zalatwilby sprawe. Mialem to w signum. Prosta rzecz, wiadomo ile plynu jest od razu. To zamykamy temat.
1.5 rocznego kotleta odgrzewasz? 😛