:8O: To ja bym już chyba wolał marznąć haha
To jest widok strony w wersji do druku
Miałem podobnie rozebrane, przez ASO, Grande Punto, kiedy padł mechanizm sterujący kierunkiem nawiewu. Efekt? Zniknęły wszystkie skrzypienia i stuki pochodzące z deski rozdzielczej. Byli znacznie solidniejsi niż fabryka :)
P.S. nie reklamuję tu żadnej firmy, bo Amicar nie istnieje już parę ładnych lat.
Wiem że na forum Fiata Bravo ogłaszał się ktoś kto wymieniał aktywatory w fiatach, Lanci itp. Gość podobno bardzo solidny, znał dobrze temat i ogarniał to w ciągu jednego dnia.
Zapewne Tipo też by ogarnął :)
I pytanie ile Cie skasowali, bo u mnie obecnie padło totalnie. Jaki ma kaprys taką temperature zapoda i kręcenie pokrętłami nic nie daje. W kilku aso w pomorskim wołają 2500 zł za rozebranie deski wymianę silniczka czy czegoś tam i złożenie spowrotem. Podobno cały dzień roboty i 230 zł za roboczogodzinę liczą.
Panowie, u mnie też się dziwne rzeczy dzieją z ogrzewaniem. Mianowicie przy automatycznej klimatyzacji nie mam grzania. Płyn w układzie jest na prawidłowym poziomie, układ odpowietrzony, nagrzewnica jest gorąca. Sprawdziłem klapy testując każdą po kolei i wszystkie silniczki pracują, a po przeciwnej stronie obudowy nagrzewnicy widać, że ośka się rusza więc to nie jest zacięta klapa. Przeprowadzałem adaptację klap przez AlfaOBD. Termostat jest sprawny, bo w trakcie jazdy temperatura oscyluje wokół 80 stopni. Trochę pomysły mi się już kończą i nie wiem co może być z tym układem nie tak.
Jedyne co mi przychodzi na myśl, to to że w samochodzie był montowany gaz Stag i tak jak prześledziłem węże to wydaje mi się (mało tam miejsca i nie widać wszystkiego), że reduktor jest przez trójnik podpięty do nagrzewnicy przy ścianie grodziowej. Czy możliwe (w co bardzo wątpię), że w nagrzewnicy jest jakiś zawór zwrotny i ma znaczenie, który wąż do którego króćca się podepnie?
Pomysły mi się już kończą co może być nie tak... Ktoś ma jakiś pomysł?
EDIT: Temat rozwiązany - powodem były zamienione podczas montażu gazu węże idące do nagrzewnicy. Patrząc na ścianę grodziową od strony silnika, górny króciec to zasilanie (idące od termostatu) a dolny to powrót.