To jest widok strony w wersji do druku
-
nawet aso takiej możliwości nie ma. Mapy LPG sa w sterowniku silnika dokładnie tak jak benzynowe nie jakies komputerki przeliczające czas wtrysku benzyny na czas wtrysku gazu, taka mozliwość to ma najbardziej tuner który to ogarnia. Np ten który jest tu wymieniany a który mnie wystawił do wiatru. I to pewnie tez w jakimś zakresie tzn wtryskiwacze musza być o podobnym wydatku
-
Cytat:
Napisał
marx30
nawet aso takiej możliwości nie ma. Mapy LPG sa w sterowniku silnika dokładnie tak jak benzynowe nie jakies komputerki przeliczające czas wtrysku benzyny na czas wtrysku gazu, taka mozliwość to ma najbardziej tuner który to ogarnia. Np ten który jest tu wymieniany a który mnie wystawił do wiatru. I to pewnie tez w jakimś zakresie tzn wtryskiwacze musza być o podobnym wydatku
Podejrzewam że ten sterownik LR działa jak każdy sterownik w instalacji lpg, tylko po prostu jest do niego ograniczony dostęp. To czy ktoś się do niego dobierze, to się okaże z czasem, auta będą coraz starsze, większe przebiegi i itp i nie każdy będzie chciał być skazany na łaskę ASO i wtryski lpg za ponad 2kzl gdzie komplet Barracud lub AC W03 to koszt ok 300zl[emoji38]
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Opieram się na info z firmy na C-sterownik gazu jest interfejsem sterującym gratami od lpg (można sobie tam podejrzeć wielkości typowe dla lpg jakieś ciśnienia gazu itp bzdety) ale sama mapa jest w ECU benzynowym. To ecu w innych autach umozliwia zapodawanie trybów jazdy typu sport itp a tu zamiast drugiej mapy benzynowej jest mapa lpg. I ten własnie tuner dzięki temu że grzebie w jednym sterowniku jest w stanie zrobic remap fabrycznego LPG razem z benzynowym. Normalnie by grzebał w sterowniku LPG a pisze że wszystko jest w ECU. A aso nie ogarnia takich rzeczy na pewno mogą co najwyżej wgrać gotowy wsad.
-
Cytat:
Napisał
Szalony Marian
Szanowni,
Czy ktoś z Was musiał już wymieniać listwę gazową w swoim Tipo z wbudowanym fabrycznie gazem? W ASO zaśpiewali mi 2700 za listwę + 200 za montaż, jak na mój gust lekkie przegięcie. Jakie alternatywy byście polecali?
Witam, jak zakończył się temat wymiany wtryskiwaczy?
-
Podbijam, czy ktoś wymieniał wtryskiwacze ? bądź parownik?
-
mi reduktor wymienili na gwarancji :)
-
Cytat:
Napisał
Szary83
mi reduktor wymienili na gwarancji :)
jakie miałeś objawy?
-
P0087 niskie ciśnienie na listwie, najpierw się upierali , że listwę zmienią, niestety dla mnie w porę jeden się ogarnął, że to nie listwa jest przyczyną i wymienili reduktor.
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Szalony Marian
Szanowni,
Czy ktoś z Was musiał już wymieniać listwę gazową w swoim Tipo z wbudowanym fabrycznie gazem? W ASO zaśpiewali mi 2700 za listwę + 200 za montaż, jak na mój gust lekkie przegięcie. Jakie alternatywy byście polecali?
Medy niebieskie to koszt 830PLN za 4cyl, ale uwaga w Fiatach były stosowane z innym wtyczkami niż w pozostałych. Więc aby uchronić portfel trzeba zakupić przejściówki elektryczne i po sprawie. A najlepiej zakupić do zArobienia złącze 12185025 i wstawić zamiast fiatowskich, po czym można normalną listwę med niebieską zakupić. Pozostaje sprawdzić tylko jaki czujnik jeszcze jest przy listwie w naszym pojedzie. Mógł być 3,5 bar lub 5,5 bar. Te wszystkie zabawy poza gwarancją oczywiście, bo aso będzie się krzywić. Czy jest jakieś ryzyko ? NIE - medy niebieskie to jeden wtryskiwacz, bez żadnych zmian oprócz wspomnianego wtyku.
-
Cześć Wam. Poszło standardowo - wymiana na medy niebieskie w jednym z serwisów w Krakowie (mGas). Zapłaciłem 1100 PLN (zamiast 2900 PLN w ASO ;). Wszystko chodzi jak należy. Bijcie zabijcie, ale nie wchodziłem w szczegóły - grunt, że żadne błędy silnika nie wyskakują i gaz chodzi pryma sort.
-
Cytat:
Napisał
Szalony Marian
Cześć Wam. Poszło standardowo - wymiana na medy niebieskie w jednym z serwisów w Krakowie (mGas). Zapłaciłem 1100 PLN (zamiast 2900 PLN w ASO ;). Wszystko chodzi jak należy. Bijcie zabijcie, ale nie wchodziłem w szczegóły - grunt, że żadne błędy silnika nie wyskakują i gaz chodzi pryma sort.
To jeszcze napisz ile Ci te org. Medy wytrzymały, po jakim przebiegu padły?