Wskaż mi, gdzie złośliwie pisałem? Jeżeli moją opinię jako złośliwość odbierasz, to trudno.
To jest widok strony w wersji do druku
4x4 czy FWD? Kupiles uzywany. Byla jakas dobra alternatywa dla iksa?
Zawieszenie bardzo malo komfortowe, niestety, za to prowadzenie bardzo pewne - cos za cos, zeby bylo optymistycznie;-) Tez mam osiemnastki i wolalbym szesnastki - ciut lepszy komfort resorowania i tansze opony...
Hamulce w iksie maja po prostu tak duza sile hamowania. Z duzych predkosci moj potrafil i na suchym asfalcie prawie kola zablokowac. Plyn hamulcowy wymieniony w tym roku. Jak przesiadlem sie z innego samochodu, to czasami zdarzalo mi sie zahamowac za ostro przy pierwszym hamowaniu. Normalnie, jezdzac tylko iksem, nie mam z tym problemu i nie lubie samochodow, gdzie trzeba mocno wciskac pedal hamulca. Kwestia przyzwyczajenia, w kazda strone.
Rzeczywiście jest dość twardo i trzeba się przyzwyczaić, ale jak na wyższe auto pewnie się prowadzi. Mały rozstaw osi też nie pomaga w odczuciach nierówności na drodze, za to "na zimie 16" jest lepiej.
Spalanie średnie mam 7,2 więc raczej OK uwzględniając moc/masa/wysokość . Na autostradzie i mieście pali podobnie 8-9L.
Relacja cena/jakość ogólna wydaje mi się OK, pomijam sprawę padającego turbo, zobaczę jak w moim przypadku zachowa się FCA.
Trump, napęd na przednią oś ,co do wyboru auta to nie miałem nic konkretnego na oku, właściwie to mialemsto pomysłów na minutę , od astry poprzez jakieś ix35 ale padło na ixa, wszystkie płyny były wymienione, auto cały czas serwisowane w ASO, mogę jeszcze dodać czego mi brakuje w nim a co mam w stili to domykanie i otwieranie szyb z pilota, aha , dziwna sprawa też z tą klapką od wlewu paliwa, po zamknięciu auta powinna być zaryglowana a nie jest, ale to już tu było chyba poruszane gdzieś
To nie jest wyznacznik, że wszystko ok.
Tego nie ma żaden, a body jak najbardziej ma możliwość odpowiedniego sterowania.
"Losowe" sztuki Renegade miały, ale teraz wszystkie już nie mają rygla.
Pozwalam sobie na dalsze złośliwości w tym wątku :smile:
Jeżdżę różnie, przy naprawdę spokojnej jeździe udało mi się uzyskać 9,5l, może to ten automat, w trasie pokazało 7,5l, aż się boje pomyśleć co będzie po wgraniu nowej mapy , jestem już umówiony, może to mnie uszczęśliwi :)
Trochę jeszcze napiszę o spalaniu, a więc po odciążeniu jeszcze bardziej nogi, spalanie średnie wg kompa 6,4 czyli da się