To jest widok strony w wersji do druku
-
Teraz widzę na tych zdjęciach za dnia, ze czarny nie pasuje... ale powiedz ki jak jest z podłączeniem tej anteny? Odłączane kabelek od oryginału i podłączasz do płetwy i już, czy trzeba coś rzeźbić? Jak bym się decydował na płetwę to pojechałbym do aso BMW i tam zamówił, na pewno by dobrze wszystko wszędzie odbierało...
-
-
1 załącznik(i)
Załącznik 31285
...kabelek wchodzi do pletwy i laczy sie z jakims ukladem na plytce drukowanej cos w rodzaju nawinietego drutu na niej...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
p3trick
no to u mnie to w srodku pletwy inaczej wyglada...
-
A ja myślałem, ze to montuje się zamiast a to ânakładkaâ...
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
A ja myślałem, ze to montuje się zamiast a to ânakładkaâ...
Są różne modele. Niektóre tylko imitują antenę, a niektóre są z anteną. Ja zamontowałem płetwę z anteną i rzekomo wzmacniaczem sygnału.
-
Cytat:
Napisał
p3trick
Chłamem anteny bym nie nazwał, ale odbiera gorzej od oryginału.
Sorry, ale dla mnie "gorzej odbiera" jest równoznaczne z "chłam". To oczywiście tylko moje zdanie :tongue
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Jak bym się decydował na płetwę to pojechałbym do aso BMW i tam zamówił, na pewno by dobrze wszystko wszędzie odbierało...
To wcale nie jest takie pewne. W instalacjach antenowych jest sporo magii i poszczególne komponenty też muszą do siebie pasować i być odpowiednio zestrojone. Nawet wysokiej jakości płetwa niekoniecznie zechce dobrze gadać z instalacją, w której fabrycznie przewidziano bacik.
-
Cytat:
Napisał
kartonik
13V spoczynkowego napięcia :o
Po wyłączeniu silnika tyle pokaże. Proponuję na kilkanaście sekund włączyć światła mijania, dopiero potem mierzyć.
-
Kot jak mogłeś to zrobić i zmienić na płetwę :) Ci znad morza mają różne dziwne pomysły hehehehe
Patryk, skoro antena gorzej działa niz oryginał nie zamierzasz powrócic do oryginału?
-
Nie działa na tyle gorzej żeby ją od razu demontować. Poza tym tak jak pisałem wcześniej, używam w większości radia internetowego :)
-
Cytat:
Napisał
p3trick
Ja zamontowałem płetwę z anteną i rzekomo wzmacniaczem sygnału.
"Rzekomo". Wzmacniacz sygnału wymagałby zasilania. Podłączałeś +12V?
-
mi działa znakomicie i powiem szczerze że nie zamierzam modyfikować
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Po wyłączeniu silnika tyle pokaże. Proponuję na kilkanaście sekund włączyć światła mijania, dopiero potem mierzyć.
...akurat napiecie mierzylem po jakis 2h od zgaszenia silnika :) a co niby mialo by to dac wlaczenie swiatel na kilkanascie sek ??....oczywista oczywistosc ze napiecie nieznacznie spadnie...chodzilo mi o to ile ma aku na luzie a i tak radio gralo przez ten czas i tyle...jest jak jest i jest prawidlowo...tyle w temacie...antena pletwa do nieznacznej modyfikacji przeze mnie ale to jak sie ociepli :) mi sie podoba a zawsze mozna radio zmienic na inna stacje lub wylaczyc i posluchac dzwieku jaki nas w kolo otacza :)
-
Cytat:
Napisał
Kot66
...akurat napiecie mierzylem po jakis 2h od zgaszenia silnika :) a co niby mialo by to dac wlaczenie swiatel na kilkanascie sek ??....oczywista oczywistosc ze napiecie nieznacznie spadnie...chodzilo mi o to ile ma aku na luzie a i tak radio gralo przez ten czas i tyle...jest jak jest i jest prawidlowo...tyle w temacie
Włączenie świateł stabilizuje akumulator - znika "napięcie powierzchniowe", czyli owe 13V, które jest z czapy ;-)
-
a ja się stabilizuje po wypiciu półlitra. Tylko rano muszę uzupełnić elektrolity
-
Co to jest "napięcie powierzchniowe"? Hahaaha Chyba nie to jak owad siedzi na wodzie? Hihi
-
A ja się "pochwalę", że mi ze 2 miesiące temu ktoś ukradł... bat :) W sumie to się ucieszyłem, że nie lusterko czy koła. Najśmieszniejsze, że w serwisie Fiata nie wiedzieli jaki jest rozmiar gwintu😂