To jest widok strony w wersji do druku
-
https://www.blogerzyzeswiata.pl/2015...rejestracyjne/
W Szwajcarii tablice są przypisane do właściciela a nie do pojazdu. Jedyne tablice z jakimi pojazd może być legalnie sprzedany za granicę to tablice celne, z czerwonym paskiem po boku (na nim data ważności).
Link do bloga losowy z internetów, temat znam bo miałem/mam wyjazdy do Szwajcarii i przywoziłem stamtąd samochód. Dla mnie ta Croma jest z Włoch i ma kręcony licznik, w resztę nie wnikam bo jak handlarz od początku wali ściemę to nie ma sensu sprawdzać dalej. Czemu z Włoch? zgaduję, kupcy "boją się" aut z Włoch i dlatego handlarze robią co mogą żeby ukryć "trefne" pochodzenie pojazdu. Brak VIN więc szanse na poznanie prawdy są niewielkie, zresztą jeśli Janusz biznesu odrobił lekcje to historia pojazdu będzie czysta od dnia opuszczenia fabryki do dziś.
-
Kolego yareckyc , gość napisła że ma światła xenonowe , a gdzie spryskiwacze, a podrugie po co korektor świateł przy xenonach. Światłe te są samopoziomujące.
-
Rozglądając się za cromą (planowany zakup na wiosnę) dochodzę do wniosku, że trudno coś konkretnego znaleźć, zwłaszcza kiedy ma się dosyć szczegółowo sprecyzowane wymagania. Akurat mi zależy na aucie nowszym i nie mającym wad czy oznak dużego zużycia czy wielkiego przebiegu.
Za samochód jestem w stanie dać 24kpln jeśli spełniłby moje oczekiwania. Może szukać za granicą lub u handlarza, który sprowadza auta na zamówienie?
-
Warto szukać, ja swoją kupiłem wiosną tego roku z przebiegiem 72 kmm w wersji emotion z ksenonami z polskiego salonu co oznacza że bez dpf.
-
baaaardzo ciężko, ja sprawdziłem około 10 crom które mnie interesowały po vin, i każde z nich było kręcone, albo za granicą miały wypłacane szkody całkowite, powoli tracę wiarę w poszukiwania aut, i dochodzę do wniosku że nie da się kupić dobrego auta z europy......
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
andy5
Warto szukać, ja swoją kupiłem wiosną tego roku z przebiegiem 72 kmm w wersji emotion z ksenonami z polskiego salonu co oznacza że bez dpf.
taki sie zdarza jeden na milion :)
-
Nie trać wiary jeśli masz racje to jestem milionerem. Dobrze że szukasz i sprawdzasz, oglądasz i zbierasz info. M/z trudniej niż kupić odpowiedni rydwan jest zdecydować się czego się chce i szuka. Jak to wiesz to znajdziesz. Może odpuścisz trochę z przebiegiem (byle by był prawdziwy, może z wyposażeniem ale znajdziesz). Croma wbrew pozorom jest poszukiwana i dlatego Janusze biznesu kręcą wałki.
-
Panowie, to że auto miało tzw szkodę całkowitą nie oznacza że trzeba je skreślać. Mała kolizja przodem gdzie poszły reflektory, chłodnice, zderzak maska i strzeliła poduszka już jest szkoda całkowita. Ważniejsze jak została naprawiona.
Szukając Cromy po obejrzeniu kilku egzemplarzy stwierdziłem że poszukiwanie idealnego egzemplarza jest bez sensu. Kupiłem jedną z tańszych z ogłoszeń, która miała kilka problemów i doprowadzam ją do dobrego stanu. Wydam może wiecej ale będę miał pewne auto w którym nic mnie nie zaskoczy.