Byłem dziś w Fiat Tarnów i w żadnym nie ma ani w pop ani easy i czy to kombi sedan HB.
To jest widok strony w wersji do druku
Byłem dziś w Fiat Tarnów i w żadnym nie ma ani w pop ani easy i czy to kombi sedan HB.
no to jak wyjaśnić że część chłopaków z forum ma a część nie ma :) ?
Może jakieś wyposażenie wymuszające inne wiązki. Ale u mnie w Tipo nie ma a w alfie jest a nie ma ona nic szczególnego na pokładzie
Dzwoniłem do salonu fiata w mojej okolicy. Na telefonie pani sprawdziła podchodząc do samochodów czy ta przesłona jest. Okazało się że w Tipo (nie pytałem o poziom auta) nie było, a HB obok była przesłona. Ma rozmawiać z fiatem czym spowodowane są braki tego elementu. Po cichu liczę że mi to uzupełnią......
mi napisali z FCA PL, że kierują do wyjaśnienia do rzecznika dilera, który auto sprzedał...
mam to gdzieś zaraz dzwonię i zamawiam brakujące części...
Jak to świadczy o marce, bo u mnie w firmie prawie wszyscy wiedzą o tych brakach... i teraz na wyprzedażach pewnie dalej będą brali ople, hondy i toyoty...
Śmieszne aż żenujące...
A może po prostu zamówiłem za bogatą wersję i było tak dużo części do wstawienia, że nie stykło na wszystko czasu :)
Wystarczy że FCA wyda komunikat do dealerów aby przy kolejnym serwisie danego auta to uzupełnili za free.
Sent from my iPhone using Tapatalk
W którym miejscu jest ta osłona pod kokpitem, pod schowkiem od strony pasażera? Dzwoniłem do dealera i powiedział mi ,ze pierwszy raz słyszy o takim czymś nawet sprawdzał w paru autach, tylko nie jestem pewien czy mu dobrze wytłumaczyłem, a nie chce mu du.py zawracać gdy jeszcze nie odebrałem auta :smile:
Panowie Panie - zadzwoniłem do FCA - rozmawiałem z Dyrektorem Handlowym Panem Rafałem Grzaneckim. Rozmowa miła, fachowa i w pełni profesjonalna. Pan Rafał zajrzy na nasze forum dokładnie na ten post i przyjrzy się sprawie owej dziury. Napisze do fabryki aby odpowiedzieć na nasze pytanie dlaczego niektóre auta posiadają ową dziurę a część z naszych tipków ma filcową zaślepkę.
Zatem czekam na info od Pana Rafała i dam znać tutaj - informuję, że odpowiedź nie będzie od razu :)
Pozdrowienia dla Pana Rafała od społeczności fiatowskiej
Niech pan Rafał zerknie do postu o dziurze gazowej :-). W eperze ta część widnieje w dwóch odmianach bez żadnych warunków związanych z wyposażeniem czy rynkiem na które jest produkowane auto ( za wyjątkiem kierownica strona lewa). Czyli każde auto powinno ją mieć. Ma to tez taka role że zatrzymuje hałas. Również uderzę do dealera
Czy ktoś mi wyjaśni łopatologicznie gdzie jest ta dziura? :smile: Ze zdjęć trudno mi skumac, w którym miejscu jest ta dziura
Nooooo ja wczoraj tez zagladalem i du....(pupa) u mnie dziura a wersja loungehttps://uploads.tapatalk-cdn.com/201...f3ebe81361.jpg
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
No to dobrze wytłumaczyłem dealerowi - uff , w każdym razie twierdzi ,że u niego wszystko jest osłonięte :redface:
Nie chce mi się normalnie wierzyć, przecież tam można nogami coś uszkodzić, masakra !
Sprawdzę przy odbiorze jak nie będzie tej osłony, to nawet auta nie odbiorę, jakieś żarty normalnie.
Masz tu w temacie zdjęcia dziury bez osłony i zdjęcia z osłoną, przejrzyj temat od początku...
Pozwoliłem sobie nie czekać do soboty i też zadzwoniłem do FCA Bielsko-Biała i pan z salonu sprawdzał w Tipo które stały i...w wersji POP nie było osłony a w wersji LOUNGE była.
Ja mam Popa i osłonę mam.
Dlatego piszcie w jakie wersjach nadwozia brakuje, może tu jest tkwi przyczyna?
Panowie napisałem do osoby, która sie tym zajmie i może bedzie kampania nawrotowa gdzie owe osłony beda montowane
Również zauważyłem zaraz po zakupie, że brakuje tej osłony. Byłem sprawdzać inne Tipka i nie miały. Dla mnie niezrozumiała sprawa bo to tylko 35 zł dla fabryki. Kłuje w oczy i moim zdaniem można kopnąć niechcący w te kable a wiadomo jakie teraz plastiki robią... Wczoraj zrobiłem sam tak osłonę prowizoryczną ale w najbliższym czasie wybiorę się do mojego salonu wyjaśnić sprawę.