Je też to zbagatelizowałem, drogo wyszlo: naprawa głowicy (cylinder nr 3 zawory), wymiana turbiny (bo klapka przez nią przeleciała), czyszczenie + wymiana końcówki wtrysku (nr 3) i usunięcie reszty klap.
To jest widok strony w wersji do druku
Je też to zbagatelizowałem, drogo wyszlo: naprawa głowicy (cylinder nr 3 zawory), wymiana turbiny (bo klapka przez nią przeleciała), czyszczenie + wymiana końcówki wtrysku (nr 3) i usunięcie reszty klap.
nieźle, przy jakim przebiegu?
114k (a EGR OF od 35k) 😢
to jest po potencjalnie, iluzorycznie, hipotetycznie ;) :) niemożliwe przy tym przebiegu z zaślepionym egr od tak małego przebiegu, a ponieważ jak wszystkie spekulacje wskazują na mniej zanieczyszczeń w dolocie po zaślepieniu egr które to nieczystości odkładając się na klapkach powodują ich urywanie. Urwanie klapy w takich warunkach przy takim przebiegu kładzie wszystkie te światopoglądy. Jak więc możliwe jest to że inne silniki jadą 300kkm bez urwania a tutaj przy takim przebiegu to ma miejsce, wygląda na to że albo przebieg jebutnie cofnięty, albo były jakieś trefne partie kolektorów ze źle przynitowanymi klapkami na co Fiat powinien zrobić kampanię, a nigdy nie przyznał się do tak poważnej wady konstrukcyjnej
Samochód z salonu (nowy), przebieg autentyczny (wiem, wstyd na diesla, ale tak z pracą wyszło 3 km od domu). Może "chip" pomógł, mam pewne anse do "tunera", że mnie o tym nie poinformował (wymieniał rozrząd przed "chipem").
Czy ktoś robił może regeneracje DPF w tej firmie Czyszczenie i regeneracja filtra cząstek stałych DPF Rogowski ? W okolicy nie mogę się z nikim dogadać a tutaj można przynajmniej wysłać kurierem.
Koledzy, czy przy wyjmowaniu klap wirowych trzeba spuścić płyn chłodzący?
Ja nie w bravo, ale w cromie, spuszczałem płyn chłodniczy.
Tak, trzeba.