To jest widok strony w wersji do druku
-
Jako ,że Bosch szybko smuży i zaczyna skakać po szybie poszukałem alternatyw . Wcześniej opisałem róże marki jakie miałem ,teraz zakupiłem za 43 zł (cały koszt z przesyłką ) zestaw piór dla 500X o wymiarze 65 cm i ...37.5 cm . Pasuje to super . Założone zostały DENCKERMANN VD10020 . Na razie zalety : od razu wycierają przed oczami ,nie skaczą ,nie skrzypią ,no ale są nowe . Wady -ta dłuższa na ok 5 cm zostawia lekkie smugi na szczycie pióra. Odtłuszczę jutro i dam płyn letni i sprawdzę . Koszt połowę tańszy niż Bosch . Gdy się sprawdzą ,to spróbuję rozebrać Bosch i zamontować same gumki ,jeśli nie to rozbiorę te tanie i dam gumki . Następne tanie zamienniki to Maxgear ,ale one są multiclip ,co mi nie pasuje ,że będą wyższe w miejscu mocowania .
-
Cytat:
Napisał
rajtkezjusz
Jako ,że Bosch szybko smuży i zaczyna skakać po szybie poszukałem alternatyw .
U mnie śmigają bez smużenia i skakania. Są to dokładnie te same sztuki, które opisywałem w 2018 roku, czyli daję opinię o trzyletnich gumach. Może w tym roku wymienię, jako że pióra mam w zwyczaju co 2 lata zmieniać, jeżeli wcześniej nie ma problemów.
Mam nadzieję, że jednak nie polecieli po jakości i po zmianie nie będzie gorzej...
-
Dobra, Denckermann nie zostają , Są tanie ,ale szybko zaczęły smużyć . Czyli plan C - do ramki od Boscha wrzuciłem zakupione gumki na alledrogo i .. na razie testuję .
-
Od 2 tygodni mam nowe pióra Bosch, ten sam model oczywiście, poprzednie zaczęły słabiej zbierać. Nowe nie sprawiają żadnych problemów.
-
A ja testuję gumki włożone do ramek Bosch i na razie jestem :) bo i nic się nie dzieje ,a często szyby czyszczę bo auto pod drzewem i sporo pyłu trzeba zmywać ,no i cena jest fajna . Teraz kupię gumki 720 co da możliwość skorzystania z jednej na 2 razy (wystarczy po przecięciu na 2 wymiany ) .
-
Tak trochę z innej strony. Czy można wyłączyć ten ostatni cykl pracy wycieraczek? Ten po kilku sekundach od ostatniego cyklu.
-
Co masz na myśli? Coś takiego występuje tylko ze spryskiwaczem. Nie można tego wyłączyć. W innych sytuacjach nie ma takiego trybu działania.
-
No tak, po użyciu spryskiwaczy. Kilka razy machnie, jest przerwa i jeden cykl, drażni mnie to...
-
Cytat:
Napisał
maro1500
No tak, po użyciu spryskiwaczy. Kilka razy machnie, jest przerwa i jeden cykl, drażni mnie to...
Mnie drażniło w samochodach, gdy tego nie było.
-
Cytat:
Napisał
maro1500
Nastepnym razem kup wersje US, przynajmniej te przedliftowa bez czujnika deszczu;-)
-
Niestety w eu nie kupimy nowego 2,4 z napędem na 4 koła, a szkoda :roll: ta funkcja nie jest zależna od czujnika deszczu bo takowego nie mam
-
Cytat:
Napisał
Trump
przynajmniej te przedliftowa bez czujnika deszczu
Yhy, czujnik deszczu ma na to wpływ, na pewno... Do pojedynczego machnięcia wycieraczkami po 3 ruchach nie jest potrzebna kosmiczna technologia wykrywania deszczu, bo i po co? Wystarczy odpowiednie oprogramowanie z zaimplementowanym czasomierzem i tak to jest zrobione. Kod skopiowali pewnie z Grande Punto (swoją drogą też była opcja czujnika):lol:
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
maro1500
2,4 z napędem na 4 koła, a szkoda
Pseudo napędem.
-
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Yhy, czujnik deszczu ma na to wpływ, na pewno...
A moglbys zacytowac wypowiedz twierdzaca, ze do tego potrzeba czujnika deszczu?:lol:
Swoja droga interesujace, dlaczego sa dwie rozne sekwencje pracy wycieraczek, jesli samochody wyjezdzaly z jednej fabryki.
Cytat:
Napisał
krowka1978
Pseudo napędem.
Cytujac klasyka, "co ty k**** wiesz o zabijaniu?";-)
https://www.youtube.com/watch?v=ne9lL1eXWgA
A jak nie ma zainteresowania 4x4, to przeciez przedliftowca w wersji US mozna miec z przednim napedem. 1.4T i 2.4 tez.
Cytat:
Napisał
maro1500
Ojtam
Przeciez on nie ma w tym temacie pojecia...
W trybie TRACTION+ nawet kola na mokrym asfalcie nie zabuksuja.
Dopoki nie zawiesisz sie w blocie czy sniegu na brzuchu, wyjezdza wszedzie, z palcem w nosie.
Hamulce ladnie imituja blokady dyferencjalow a ESP trzyma tyl, zeby za mocno nie zamiatal. Bez ESP zabawa na sniegu jest przednia.
Puszczasz gaz i rozklad napedu idzie w 50:50 (czyli silnik hamuje obiema osiami), zeby samochod pozostawal mozliwie stabilny zwalniajac na sliskim.
Nic sensownego w tych pieniazkach z lepszym napedem nie dostaniesz.
Cytat:
Napisał
maro1500
Niestety w eu nie kupimy nowego 2,4 z napędem na 4 koła
Nowego 2.4 juz w USA nie dostaniesz, ale na mlodego 1.3T AT9 AWD nawet i ja bym sie skusil:smile: