Auto Świat to faktycznie "fachowa lektura "
To jest widok strony w wersji do druku
Auto Świat to faktycznie "fachowa lektura "
Twoje cytaty są fachowe , tak jak gify.
Przyznaj się jesteś internetowym trollem ?
Panowie myślę, że forum to nie miejsce na przepychanki. Jak bardzo chcecie to zawsze zostaje PW.
Co do świec i terminu wymiany. Kiedy po lekko przekroczonym terminie wymiany świec postanowiłem je wykręcić i zobaczyć czy jeszcze na nich da się jeździć. Przy zakrecaniu świec jedna się urwała (gwint M10) . Uprzedajajac pytanie, mam klucz dynanometryczny i nie boję się go używać.
Od tego czasu zmieniam świecie zgodnie z zaleceniami producenta.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
A mógłbyś napisać co ile powinno się wymieniać świece w 1.6 MJ? W instrukcji znalazłem tylko świece zapłonowe, więc w ogóle się tematem nie przejmowałem. Niestety zapaliła się ostatnio kontrolka, a nie mogę sobie pozwolić przez najbliższe 2-tyg na odstawienie auta nawet na jeden dzień i tak jeżdżę licząc, że mrozy i wypalenie ich nie złapią :/ Na dodatek z wydechu idzie dużo pary na zimnym silniku, a vitoss miał taki problem i też okazało się, że chodzi o świece.
Myślę, żeby samemu je wymienić, ale nie mam jakiegoś mega doświadczenia. Czytałem, że dobrze mieć klucz dynamometryczny, ale taki, który pozwala nastawić siłę odkręcania. Nie wiem jednak jaką wartość ustawić. Przy wkręceniu prościej - już wiem, że wartości będą na pudełku, do tego pasta ceramiczna na gwint.
Planuję kupić BERU GE114 albo NGK 94251