jak kupujecie klocki hamulcowe remsa to sprawdzajcie wersje bo są 2 1 która ma długość 133 cm i druga 151
wersja pasująca do naszego auta to 133cm.
To jest widok strony w wersji do druku
jak kupujecie klocki hamulcowe remsa to sprawdzajcie wersje bo są 2 1 która ma długość 133 cm i druga 151
wersja pasująca do naszego auta to 133cm.
A może te mniejsze pasują do sedana a większe do hb i sw?
Sprawdzajac w katalogu intercars to tjet ma te 2 cm dluzsze
Wracając do tematu: jak wiadomo gdy pies nie ma co robić to liże swoje j.j....a, więc ja skoro nie sięgam do swoich, to w tym czasie dopieszczam Tuptusia.
W wolnej chwili sprawdziłem stan klocków hamulcowych w swoim sedanie. Otóż niema się do czego doczepić Zjechane równo na przedniej osi w obu kołach. Ale jest jedno ale: dlaczego klocek od strony półosi (czyli wewnętrznej ma grubość ok 10mm, a od strony zewnętrznej ma grubość ok 8mm?. Tak jest w obu kołach. Najechane na chwilę obecną 21200km,
Ktoś to oceni? stan zacisków: czyste, nie zasyfione, tarcze z lekkim rantem po obu stronach....
To przez to ze w czasie użytkowania auta przez te ponad 20 tysięcy km Jowisz był w złej koniugacji z Saturnem...
Hamulce piszczą jak cholera - w serwisie mówią, że to pewnie wina klocków. Przebieg: 38 tys, wydawało mi się nieco za wcześnie. Cena: 400 zł/szt!
Akustyczny wskaźnik zużycia działa:smile: Na alle masz klocki po 120-130zł (Remsa,TRW). Tylko sprawdź długość,bo są 2 rodzaje.
U mnie Ori poleciały przy ~30 (taxi). Tarcze jeszcze się nadawały do dalszej eksploatacji (też musisz mieć na uwadze, bo są przypadki iż przy wymianie okaże się że są do d.). Wsadziłem Ferrodo. Piszczą (nagrzane) i pylą jak (cenzura). Tył (4X tyś.) TRW znacznie lepiej.
hmm u mnie 30 tys po miescie 70-80% przebiegu i jak zmienialem teraz koła to mięcha jeszcze sporo
Krzywo pedał hamulca też wciskam.
Witam wszystkich.
Pytanie czy ktoś posiada może numery OEM dla tylnych klocków do Tipo HB 1.4 LPG, a najlepiej numery TRW bo ciężko odnaleźć które pasują, a w ASO nie udzielają informacji poza tym że komplet na tył kosztuje ponad 400 PLN.
Takie znalazłem: TRW GDB2032 klocki hamulcowe
https://allegro.pl/trw-klocki-hamulc...233139386.html
A jaki masz przebieg?
Tu zapewne je chodzi o przebieg a o to ze chyba w tjetach jest problem w zaciskach z tylu i klocki nie pracują na tarczy cała powierzchnia... kilka takich przypadków było ale mnie ciekawi skala tego zjawiska...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
I jak gwarancyjnie wymieniają zaciski to już elementy eksploatacyjne tarcze klocki raczej nie i trzeba sobie kupić...
Właśnie przebieg to niecałe 25000. A co do zacisków to chyba problem leży po obu stronach, bo przy wymianie opon jak spojrzałem to z obu stron starte wszystkie po skosie, jakby mocniej dołem łapały, poza tym z przodu już piszczą czyli pewnie ten czujnik akustyczny. Podjadę w tygodniu do aso i postaram się ogarnąć temat.
Ja mialem wymienione klocki i tarcze bo nierowno brały. Nowe na tych samych zaciskach sa ok. Przyczyna to prawdopodobnie niejednorodny materiał klocków
Też mi ostatnio z przodu zaczęły piszczeć.
Wszystko na gwarancji.przez gowniane klocki musieli wymienic też tarcze