Poleci ktos jakies sklepy z felgami stalowymi 15 do Tipo w dobrej cenie i przyzwoitej jakosci?
To jest widok strony w wersji do druku
Poleci ktos jakies sklepy z felgami stalowymi 15 do Tipo w dobrej cenie i przyzwoitej jakosci?
Musisz kupi niemieckie za ok 180zl i uważać na chińskie podróbki... Wyboru tu raczej nie ma za dużego...
brylancik13 na 1 stronie masz link do sklepu podany przeze mnie.
Czyli te za 152 brutto nię będą jakieś chinole? Można brać z czystym sumieniem?
:) zamowilem felgi stalowe 15" na znanym portalu aukcyjnym nie uzywane nowe oczywiscie 5x98 ale z et 39 :) moim zdaniem w dobrej cenie...we czwartek beda u mnie :) zobaczymy co kupilem :) ...
Ja zakupiłem u jednego z lokalnych wulkanizatorów felgi stal 15' za 175zł/szt. KFZ 4105
Te podane przeze mnie to nie są chinole.
Okay dzienx ;)
Te felgi to chinole podróby KFZ. Dzwoniłem to powiedzieli że sami nie wiedzą. Cytując importera KFz "Większość felg nosi oznaczenia 4-cyfrowym numerem referencyjnym KFZ, naklejonym na obręczy, sugerując tym samym że są to albo felgi KFZ, albo przynajmniej że są to ich odpowiedniki.
Felgi te mają właśnie tylko te 4 cyfry sugerujące KFZ.
No i te felgi maja kod 4105 wiec taki jak felgi KFZ
Zresztą na oponeo i allegro tez cos znalazlem wiec jest z czego wybrac
wulkanizator mówił mi, że otrzymali od kfz materiały jak odróżnić chińskie podróbki. Mają mieć gorsze wykończenie, nierówne otwory na wentylnice, przez co mogą je ciąć i puszczać powietrze i jeszcze kilka cech ale więcej nie zdradził...
Zmień wulkanizatora, bo ten to jakiś ściemniacz. Na 100% wyczytał w necie jakie mogą wystąpić różnice, wystarczy wyszukać: kfz jak odróżnić
Dunlop SP Winter Response 2 i felgi 16" Rial Bavaro. Takie chciałbym kupić.
:) juz mam :)
Załącznik 29329
Załącznik 29330
Załącznik 29331
Załącznik 29332
...teraz do zaprzyjaznionego wulkanizatora i zima moze nastac .... lepiej zeby byla lagodna :) aaa...i jakies kolpaczki co by wygladalo rasowo :)
Osobiście gdybym miał kupić 15" na zimę , to zamiast nowych stalówek za 700-750 zł , wolałbym jakieś używane alu. Cena podobna , nie trzeba zakładać kołpaków i samochód lepiej wygląda. Na alle coś można wybrać
ALUFELGI 6,5 R 15 ET30 5x98 ALFA RĂŻNE FIAT ULYSSE (6839307551) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
RONAL 0020903 ALFA ROMEO FIAT 15'' 5X98 15'' ET38 (6822849226) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
:) zaskocze kolege giannini...nie sa to nowe stalowki i nie za 700-750zl. :) a wygladaja...jak wygladaja :) tak...rozgladalem sie za alu ale nic mi ciekawego w dobrej cenie nie wpadlo w oko a zmeczonych nie chcialem :)
Podawane tu powyżej ceny 175-180zł , co daje nam 700-720 zł za kpl , i o tym pisałem. Ja kupiłem na zimę 17" od Alfy 147 GTA. Proste , nie naprawiane , choć niestety strasznie zapuszczone , tylko do odświeżenia . Właśnie się malują proszkowo , wzór taki jak na zdjęciu i kolor też będzie taki. Felgi 700,- piaskowanie i lakierowanie 400,- . Myślę , że do białego będzie ładnie :smile:
Załącznik 29334
:) no...gitarra :) bedzie ladne...te mi sie podobaja...brawo :)
Dla mnie (zaznaczam że to tylko moje zdanie i nie zamierzam się kłócić) kupowanie używanych felg (a tym bardziej opon), o niewiadomej historii, od nieznanego handlarza z drugiego końca kraju i nie do końca znanej jakości (dopóki gumiarz nie założy na wyważarkę) jest trochę jak kupowanie używanych majtek :mrgreen: Można trafić dobrze, można też syfa złapać. Przy tej samej cenie mam większy komfort psychiczny kupując nowe stalówki niż używane alu. Nawet w którejś z aukcji powyżej jest jedna felga "do prostowania".