Ja mam tipo 1.4 sedan z lpg spalanie mam 7l LPG i 0,7l benzyny na 100km...a na samej benzynie 5.8 -
6.0l na 100km ale jestem dość spokojnym kierowcą i gazuje jak nie jest to potrzebne...ze spalania jestem bardzo zadowolony...
To jest widok strony w wersji do druku
Ja mam tipo 1.4 sedan z lpg spalanie mam 7l LPG i 0,7l benzyny na 100km...a na samej benzynie 5.8 -
6.0l na 100km ale jestem dość spokojnym kierowcą i gazuje jak nie jest to potrzebne...ze spalania jestem bardzo zadowolony...
Mi udalo sie zrobić od zapalenia rezerwy po miescie72km. Jak podjechalem na stacje dolewalem na maks . kilka razy odbijal pistooet ale doszedlem do wlania 50.11 litra.... Sedan silnik 1.4
Tipo sedan.
Na pełnym zbiorniku udało się przejechać: 627 km
Po zatankowaniu weszło: 40.45 l
Jakieś 20-30 km przed tankowaniem zgasła ostatnia kreska i zasięg.
Głównie trasa. Zwykłe krajówki + spore odcinki ekspresówki. Choć były też przejazdy przez miasta i stanie trochę w korkach. Na eskach prędkość raczej nie przekraczała 130 km/h.
W środku przez większość czasu 5 osób dorosłych. Oraz na sporym odcinku prowadził kierowca, który pierwszy raz siedział za kółkiem Tipo.
Tak pisze. Ale wlałem tyle ile napisałem. Pistolet wybijal może z 6 razy. Szwagier był że mną dziwił się a pod autem było sucho nic się nie przelało :). Na rezerwie ponad 70 km przejechałem. Jak będzie możliwość to to powtorze
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Chyba że na BP dystrybutor kłamie...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Chyba że na BP dystrybutor kłamie...
Czyli sprawa się wyjaśniła - masz gumowy bak :smile:
Mój rekord na jednym baku to 807 km (99% autostrada), ale zazwyczaj jest między 650 a 750 km na 50 l baku. Tankuję do pełna i wypalam zwykle do pokazania się czterech kresek (----). Zwykle wtedy wchodzi mi do baku 45-47 litrów. Najmniejsza ilość wlanego paliwa (przy tankowaniu do pełna i na rezerwie) jaka mi się zdarzyła to 39,9 l. Oczywiście takie zasięgi wynikają z małego udziału jazd miejskich, robię głównie dalsze trasy, najczęściej na tempomacie między 100 a 120kmh. Oczywiście dane są dla 500L a nie Tipo, ale silnik i bak ten sam.
Tipo sedan 1,6 automat - max wlałem 45,76 litra. Na ogół tankuję 37 - 40 l, ale raz pojechałem trochę na wariata i weszło ponad 45 l do pierwszego odbicia.
Innym razem miałem taką sytuację: po wskazaniu zasięgu 45 km zgasła ostatnia kreska i komp pokazał zasięg 0. Przejechałem jeszcze 20 km i zatankowałem 39 litrów, co oznacza, że po wskazaniu zerowego zasięgu można jeszcze przejechać ok. 100 km.
A w każdym to działa tak samo....
Jadąc przez Niemcy z prędkością max 120 nie licząc ograniczeń, robót drogowych itp przejechałem 730 km. Na cpn weszło 43l.
Witam ja mam również wersje wolnego ssaka :D czyt. tipo 1.4 95KM wg tego co czytałem zbiornik jest 45 litów.
1 lanie miałem na 43 albo 45 litrów. (ale też zastanawiam się czy przy 2 laniu lać pod korek ? )
Auto odebrałem 4.09 stan na dziś okolo 450 km zrobione (179 km trasa na tempo - 115km/h)
średnie miałem na początku 6.2 teraz mi pokazuje 7.4 ale na mieście jak jeżdżę nie przekraczam 3200 obrotów.
Dziś wyłączyłem S&S , klima max na 2 poziom w gorące dni.
Ja średnio robię około 700km na pełnym baku. 120km na eSkach i autostradach. Komputer pokazuje średnie spalanie 6.1
A ile Was średnio kosztuje taki bak beznzyny?