no ok, ale czy po wymianie wtyczek sprawdzałeś błędy ??
To jest widok strony w wersji do druku
no ok, ale czy po wymianie wtyczek sprawdzałeś błędy ??
W sumie racja:)
Błędy na zamienionych wtryskach te same. Coraz bardziej przychylam sie do myśli że to ECU a nie bardzo chce rozcinać orginalną wiązke. Dlatego pytanie czy są jacyś "magicy" którzy potrafią uruchomić inne ECU w samochodzie czy trzeba wymieniać wszystko łącznie z kluczykami itp ?
A sprawdziłeś te wiazke?
Jeszcze nie ale wydaje mi się zę w przypadku wiązki problem nie znikał by po rozgrzaniu samochodu. Po drugie jakoś nie mogę zrozumieć tej operacji z żarówką daje z jednaj strony 12v z drugiej zarówkę i co ? Przecież wiadomo że zaświeci chyba że w ogóle zle myśle i chodzi o coś innego
Chodzi o to ze jak jest gdzies uwalona wiazka i przewodzi na 3 kabelkach to sie upali i tyle . To to samo co sprawdzanie pipotkiem w mierniku tyle ze pewniejsze. Sasiednie kable na zwarcie tez warto sprawdzic.
Jednak jesli to zalezy od temp. to raczej nie to ale sprawdzic mozna. Popsikaj sterownik czyms do schladzania. Np sprezone powietrze w sprayu. i zobacz co wyjdzie
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A to zawsze tylko z rana przy pierwszym odpalaniu sie dzieje?
Tak jest właśnie przy pierwszym odpaleniu
A akumulator?Mozecos z rozruchem?Napiecie za bardzo nie spada przy rozruchu?
Moze podloz inne aku?
To tak nagle zaczelo swirowac?
Szczerze wątpie po wymianie wtrysków kręciłem bardzo długo a aku wytrzymało tak że raczej nie
To zmierz co sie dzieje z zasilaniem sterownika w trakcie pierwszego rozruchu.
Ale chodzi Ci o to napięcie które pokazuje MES bo z tego co wiem to własnie to napięcie na zaciskach ECU
Właśnie sprawdziłem i w momenice szarpania silnikiem napiecie ponad 14,5V tak że odpada
Ja bym jeszcze te wiazki dla swietego spokoju sprawdzil i potem to juz zapewne ecu do naprawy
Dobra sprawdzę ale tak się zastanawiam czy może nie przemierzyć tych przewodów induktorem tylko obawiam się że 250v to może być tochę za dużo
Z twojego ecu czytuję się immo i wygrywa do innego , i tyle.
Tylko to już bdm, mpps nic nie zdzialasz
A pytanie mam do kolego bronxa. Czy do tego typu operacji jak i do tuningu usuwana dpf itd by dobrac sie do wsadu musisz ecu rozebrac i programatorem typu upa,vellon itd dlubiesz czy bez rozbiòrki po lini i złaczu?
Przewody sprawdzone i są ok. Znalazłem ECU i zamierzam kupić z tym ze znajomy powiedział żebym jeszcze dobrze sprawdził sondę lambda co myślicie o tym tropie ?
jedź do mechanika, w olsztytnie obok częstochowy masz chłopaków z flar-ital. Wyjdzie taniej
Desmo można tak i tak, zależy co chcesz. Do immo tylko rozbieranie.
Napisz jeszcze raz , dzieje się tak tylko o wyłącznie jak silnik zimny? Na ciepłym nigdy błędy nie wyskoczyly??
W tej kwesti troszkę się już zmieniło. Do tej pory było tak tylko na zimnym silniku a od wczoraj już praktycznie cały czas. Ale komp jedzie na stół do elektronika jutro zobaczę co powie ale najprawdopodobniej czeka mnie wymiana