Ogolnie to najlepiej popytac samemu w bankach. Mnie np. wyszla rata ponad 130 zl nizsza w getnibanku niz oferowana "super" oferte z fiata. Czyli razy 60 miesiecy robi sie calkiem spora suma.
To jest widok strony w wersji do druku
Ogolnie to najlepiej popytac samemu w bankach. Mnie np. wyszla rata ponad 130 zl nizsza w getnibanku niz oferowana "super" oferte z fiata. Czyli razy 60 miesiecy robi sie calkiem spora suma.
ta "super" oferta od FCA to była leasing 100%, czy ten zwykły?
przymierzałem się już raz w lutym do FCA, ale nie wyrwało mnie z butów
z kolei banki chcą min. 6-12 miesięcy prowadzenia działalności, teraz już 1szy warunek spełniam, więc przy okazji uderzę do nich
powiedzcie mi proszę, jakie znaczenie prawne ma wzięcie samochodu funkiel nówki, a zarejestrowanego już na dealera, lecz bez przebiegu w leasing? że będzie się którymś z kolei właścicielem, to jasne, ale ma to jakieś znaczenie dla kosztów prowadzenia działalności, odliczania vat-u, bądź później odkupu i sprzedaży pojazdu na rynku wtórnym?
Dużo firm leasingowych daje już od 1 miesiąca prowadzenie działalności. Dużo zależy od wpłaty własnej. Najlepiej wysłać mailem specyfikację auta które nas interesuje do kilku firm leasingowych i sobie porównać.
Jeśli chodzi o to czy kupujesz auto nowe w salonie czy już zarejestrowane na dealera to nie ma to żadnego znaczenia. Tu i tu dostajesz FV którą wrzucasz w koszty.
Witam, chcieliśmy też taką opcję, pytalismy w 3 różnych salonach Fiata i w każdym mówiono że oczywiście jest opcja kredytu z rata balonowa, z tym że jak już zdecydowaliśmy się na konkretne auto okazało się że nie ma takiej opcji w fiacie na osobę fizyczną, można sobie wziąć w leasing. Pozostał zwykły kredyt, który załatwiamy już ponad miesiąc bo ciągle czegoś brakuje im w papierach, albo jak już się udało wszystko podonosic to bank nie wyraża zgody na żyranta, który pracuje w Czechach (umowa o pracę na czas nieokreślony, zaświadczenie o zarobkach itd itp) - chore. W dodatku nie ma opcji aby wziąć kredyt samochodowy (auto byłoby zabezpieczeniem kredytu), dla mnie to nienormalne, po prostu nie chcą chyba tego auta sprzedać...
W salonie Fiata nie da się wziąć kredytu na samochód, który by był zabezpieczeniem kredytu?
Coś tu nie pasuje.
W moim przypadku taki kredyt w salonie załatwiłem w kilka minut.
Ja duzo taniej zalatwilem kredyt samochodowy poza salonem Fiata. Oczywiscie pani sprzedajaca samochod miala wiele oporow (widocznie musiala sie pozegnac z prowizja za kredyt), ale roznica w cenie ponad 200 zl miesiecznie co orzy 60 ratach daje ogromna różnicę
ale kupujesz maybacha czy fiata?
U mnie miałbyć tipo 1,4tjet wyszedł duster 1,5dci 110KM - patrząc na oferty leasingowe fiata (ich leasing) a potem dustera (RCI czyli ich leasing) wszędzie wychodziło podobnie i o ponad 100zł drożej niż ten sam leasing w banku gdzie mam konto. Przy pierwszych rozmowach to rata prawie 1400 wychodziła a płacę 1220.
Co do żyranta - na auto? Zabezpieczeniem jest auto + cesja umowy AC i tyle
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
dokładnie, u mnie też ciężej zaczęło się rozmawiać w salonie jak powiedziałem że biorę daćkę ale finansuję sam ale zmieniłem salon i dogadywałem najpierw auto a na sam koniec spytałem jak z leasingiem i na koniec że wezmę z banku gdzie mam konto.