To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
Zbych04
Najgorsze jednak jest to, że większość aut nie ma żadnych dodatkowych zabezpieczeń w razie wykrycia nieodpowiedniego klucza lub jego braku, komputer pokładowy informuje tylko o fakcie, a autko jedzie dalej.
Wiesz, że dzwoni, ale nie do końca gdzie.
1. Z niewkodowanym kluczykiem nie ma szansy odpalenia auta, według tego toku myślenia i w standardowym by tak było.
2. Metoda kradzieży polega na wzmocnieniu sygnału, więc nie ma mowy o innym kluczyku. Co więcej o obcym kluczyku nic nie powie. Będzie tylko komunikat, że nie wykrywa kluczyka, jeśli nie ma w aucie.
3. Przepisy nie pozwalają na wyłączenie silnika po utracie z nim kontaktu - kwestia bezpieczeństwa. Tak samo nie można montować alarmów wyłączających silnik.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
Zbych04
Jeździłem kiedyś Audi A4 B8 i tam jest taki fajny "kluczyk", który trzeba włożyć do slotu i wcisnąć aby odpalić silnik, nawet mi się to spodobało, czułem się jakbym odpalał jakiś cud inżynierii, a nie zwykłe auto
Słabe to, trzeba kluczyk wyjąć np. z kieszeni :tongue
Co do keyless - bardzo sobie chwalę, a jeśli ktoś się boi, to zawsze może wyłączyć otwieranie auta z keyless i robić to z przycisku na pilocie.
Ps. Jeśli ktoś jest chętny na auto, to je weźmie bez względu na sposób otwierania i odpalania.