To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Żarówki H7 -
Cytat:
Napisał
krowka1978
Wychodzi, że jest przeciwny ze względu na kontrolę przepalenia
To źle wywnioskowałeś :)
Nie znoszę robienia wsi z auta, a te wszystkie ledy itp. to tak właśnie trochę jest.
Standardowe żarówki świecą mocno i dobrze oświetlają drogę, pewnie to też zasługa dobrych lamp i nowych odbłyśników :)
Cytat:
Napisał
krowka1978
Na pewno żarówki są sprawdzane przy wyłączonych światłach Mam co do tego wątpliwości. W Grande kontrola działa tylko przy
włączonych,
A w Tipo nawet nie muszę włączać danego światła, a już dostanę info, że dana żarówka jest spalona.
Prosty test, wystarczy wypiąć wtyczkę od np. lewej tylnej lampy.
Po przekręceniu stacyjki komputer wskazuje każdą żarówkę po kolei że jest spalona w tylnej lampie, chociaż wcale nie włączam jej.
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Po przekręceniu stacyjki komputer wskazuje każdą żarówkę po kolei że jest spalona w tylnej lampie, chociaż wcale nie włączam jej.
Przekręcasz kluczyk stacyjki i włączają Ci się z przodu dzienne, a razem z nimi tylne pozycje - tak to w Tipo rozwiązano, stąd kontrola żarówki :smile: Wyciągnij żarówkę STOP - wtedy zobacz, czy po włączeniu zapłonu będziesz miał informację :wink:
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Standardowe żarówki świecą monco i są wystarczające - według mnie, widzę dobrze drogę
Ja pisałem o GP, w którym standardowe żarówki H4, na światłach mijania, nie są wystarczające, pomimo wielkiego odbłyśnika. Ze światłami drogowymi problemu nie ma. Potwierdzi to wielu użytkowników. Lepsze żarówki pomagają, jednak są osoby to negujące, bo mi, żonie i innym się wydaje, że lepiej :roll:
-
Oj jej, nie czytasz ze zrozumieniem, pojawiają się błedy wszystkich żarówek nie tylko pozycyjnych.
Pojawia się błąd stopów, przeciwmgielnych, kierunków itd.
Może w GP jest ogólny błąd, a w TIPO pojawia się komunikat "Spalona żarówka przeciwmgielne lewy tył", "spalona żarówka Stopu lewy tył" itd.'
Po wypięciu wtyczki pojawiają się błędy od wszystkich żarówek, rozumiesz ?
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Oj jej, nie czytasz ze zrozumieniem, pojawiają się błedy wszystkich żarówek nie tylko pozycyjnych.
Pojawia się błąd stopów, przeciwmgielnych, kierunków itd.
Ok, zmęczony jestem, idę spać. Kolejny dzień po 5h snu daje o sobie znać. Przetestowałbym w Viagrze, ale nie chce mi się wyciągać tylnej lampy. Od bagażnika, tak jak w GP, nie ma dostępu do wtyczki. Najłatwiej przedni kierunkowskaz, poprzez nadkole, ale jakoś tu jeszcze bardziej mi się nie chce. Zaczekam aż się któraś przepali.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
razem z nimi tylne pozycje - tak to w Tipo rozwiązano, stąd kontrola żarówki Wyciągnij żarówkę STOP
W Tipo tylne pozycyjne i stopy to te same żarówki :-)
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
kjk
Takie same żarówki jeśli chodzi o model żarówki i moc, jednak pozycyjne i stopy nie są na jednej żarówce.
Oddzielna jest żarówka od stopu, i oddzielna od pozycyjnych, punkt numer 1 wskazuje na dwie żarówki :
Załącznik 26676
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Takie same żarówki jeśli chodzi o model żarówki i moc, jednak pozycyjne i stopy nie są na jednej żarówce.
Oddzielna jest żarówka od stopu, i oddzielna od pozycyjnych, punkt numer 1 wskazuje na dwie żarówki :
Załącznik 26676
Przyjrzyj się na żywo. Świecą zawsze obie, tylko albo słabiej (jako pozycyjne) albo mocniej (stopy).
-
Cytat:
Napisał
kjk
Przyjrzyj się na żywo. Świecą zawsze obie, tylko albo słabiej (jako pozycyjne) albo mocniej (stopy).
W sumie możesz mieć rację, co nie zmienia faktu sprawy poprzednio dyskutowanej z krówką :)
-
Cytat:
Napisał
kjk
Czyli zrobili tak samo jak w 500X. Z ciekawostek, w 500X po włączeniu tylnego światła przeciwmgłowego dolne żarówki nie są wtedy światłami stop. Odpalają się tylko górne. Przeciwmgłowe jest na dole tylko lewej lampy.