To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Halogeny -
6 załącznik(i)
Akcja halogeny doświetlanie zakrętów dzisiaj postanowiłem sprawdzić czy mam wiązkę halogenów o dziwo jest :lol: teraz pytanie czy wystarczy zakupić halogeny ramki oraz panel z włącznikiem i aktywacja w body.
Załącznik 38000 Załącznik 38001
Poniżej zdjęcia skrzynki przekaźników i bezpieczników - które odpowiadają za halogen oraz doświetlanie?
Załącznik 38002 Załącznik 38003 Załącznik 38004
Zrobiłem test instrument panel dioda się świeci bez aktywacji w body funkcji: Front Fog Lights, Cornering Light
Załącznik 38005
Robił ktoś osiowanie proxy za pomocą interfejsu BT na alfaOBD android pobranego z chomika ?
-
I jak akcja zakończyła się powodzeniem?
-
Cytat:
Napisał
TIPOSS
I jak akcja zakończyła się powodzeniem?
Tak, halogeny działają, doświetlanie zakrętów również
-
Witam jestem od nie dawna posiadaczem fiata Bravo2 z 2010r 1,4 t-jet w którym nie miałem w przednim oryginalnym zderzaku świateł przeciwmgielnych oraz włącznika do przednich świateł w środku. Zamontowałem takie światła i włącznik, podpiąłem do oryginalnej instalacji, sprawdziłem bezpieczniki i nie działa, nie mam również żadnej informacji w menu na temat corneting light (wiecie ocb). Może wiecie co jest nie tak za nim oddam go do elektronika. Bo on już mi mówił że może trzeba będzie wymieć body-komputer co wiąże się z kosztami dużymi. Dziękuję i pozdrawiam
-
Ale to forum tipo. Jak jest instalka to podstawa to aktywacja w body. Tam tez aktywuje sie obecnosc opcji w menu. A elektryk jak rozumiem z łapanki bo taki mający pojęcie o fiatach najpierw zrobiłby powyższe. Z reguly halogeny są nawet w bazowych bodycompach wystarczy aktywować. Wgl wymieniac body w dosc leciwym aucie finansowo raczej nie ma sensu bo jak uzywka to nie wiadomo z jakimi opcjami a jak nowy to wgl z 1/4 ceny auta.
-
Witam, czy posiada ktoś schemat instalacji halogenów? Z ktorego pinu w body powinny wychodzić sygnały do halogenów? Może z puszki pod maską? Mam wersję bez instalacji chciałbym zrobić wiązkę żeby działała 🙂
-
Zasilanie wychodzi z body. Opis co i jak zarówno od strony hardware jak i wlaczenia opcji, tu gdzies jest, nie ma sensu pisac ponownie.
-
Ktoś wie jakie piny są potrebne do wtyczki w body? Bo u mnie wiązki brak i chciałbym dorobić.