Kogoś od nas?Załącznik 26686
To jest widok strony w wersji do druku
Kogoś od nas?Załącznik 26686
W tym przypadku moja szkoda nie jest taka tragiczna ;-) ale prawą stronę ma całą a mi prawego błotnika w tym kolorze brak :-D
Hmm, spróbuj odwołać, że przekazujesz sprawę swojemu. Z doświadczenia wiem, że z regresem będzie bezproblemowo, a w kwestii ściągnięcia kasy będzie bujał sie Twój ubezpieczyciel, a nie Ty. W moim przypadku odzyskiwali ponad rok, oczywiście zniżek nie tracisz. Z AC z regresem bardzo chętnie wszystko wpiszą jako nówki, nie do naprawy itd.
Rozmawiałem z moim ubezpieczycielem i owszem mógłbym odwołać szkodę zgłoszona do OC sprawcy, ale likwidując szkodę z AC z regresem na czas odzyskiwania kasy tracę wszystkie zniżki, także jakby trwało ściąganie kasy dłużej niż pół roku to zapłacę dosyć sporą składkę. Powiedziano mi, żeby poczekać na kwotę jaką mi zaproponują i jeżeli nie będzie wystarczająca to anulować szkodę i wtedy zgłosić ewentualnie do ac z regresem...
Załącznik 26699Załącznik 26700
Niektóre mają bardziej zarysowany lakier i czekają na OtoMoto...
Proszę bardzo w jaki błyskawiczny sposób można przerobić sedana w Hatchbacka. :smile:
Hatch jest z tyłu mniej bezpieczny niż sedan... Jednak dupka ładnie w sedanie robi za strefę zgiotu.
jednak wielkość dupki ma znaczenie :)
Choć patrząc na piękną pupę mojej żony nie rozpatrywałem jej nigdy pod kątem aktywnej strefy zgniotu. No może jako aktywna tak :)
Kontrole strefy zgniotu można przeprowadzić na kilka sposobów
- metodą udarną - klaps
- metodą delikatną - macanko
Panowie,to nie ten wątek...:lol:
Moje Tipo już po remoncie :-) panowie z lakierni się postarali. Po lakierowaniu nie ma śladu. A wymienione zostały zderzak przedni, lampa, błotnik, nadkole i poprawione drzwi. Przy okazji naprawili mi wgiety próg. Zadowolenie klienta 100% :-) wszystko poszło z OC sprawcy, bez jakichkolwiek kłopotów, no i przez cały okres naprawy miałem auto zastępcze.
Obyś więcej nie miał takich przygód
Właśnie wczoraj jak wysiadałem z auta zobaczyłem iż na rancie drzwi jest taki 5mm ubytek lakieru. Moja wina bo garaż murowany i wąski i nie raz i nie dwa drzwi mi poleciały na ścianę garażu.
Byłem w pobliżu ASO to sobie myślę podjadę do lakierni i poproszę o kapkę lakieru to podmaluję i będzie ok. Ale Pan z lakierni kazał mi udać się do serwisu.
Okazuje się że po numerze VIN za 50pln brutto dostanę lakier zaprawkowy w buteleczce takiej jak nasze Panie mają lakiery do paznokci.
Zamówiłem i czekam. I problem uszczerbku lakieru z głowy :)
Tam jeden Sedan stał się Hatchbackiem :)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jest na to świetny sposób - w Castoramie kup takie walcowate osłony z gąbki stosowane na rury (otulina izolacyjna), coś takiego:
https://sklep.centrumizolacji.com.pl...FZeQGAod51UMrQ
przecinasz to wzdłuż i przymocowujesz do ściany w poprzek - doskonale chroni drzwi przed uszkodzeniem, można z rozmachem otwierać, drzwi elegancko odbiją się od gąbki. Trzeba tylko osłonę na dobrej wysokości zamontować. Wystarczy 20cm w poprzek, dwa takie paski.
Nimnul dzięki za radę ale kosztem 12pln kupiłem klej i arkusz 10mm styropianu i przykleilem to do ściany. Wygodne o tyle że arkusz jest dość duży chyba 1000x500 więc mam duuuuży zapas i tolerancję na otwieranie drzwi
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jak się okazało lakier kosztuje 63pln. Będę miał za tydzień
Styropian porysuje lakier. To pewne jak w banku.