Ja też zaciągam zimą ręczny...gdy chce pozamiatać trochę tyłem na zakrętach ;)
To jest widok strony w wersji do druku
Ja też zaciągam zimą ręczny...gdy chce pozamiatać trochę tyłem na zakrętach ;)
Możecie mi wierzyć lub nie ale pamiętam tu w Szczecinie takie zimy, że z kumplem dużym fiatem po zamarzniętym jeziorze jeździliśmy. Jakie to piękne czasy były i bączki :)
*Napisał*MICHO*
Sprzedaj parcha i kup za tą kasę 8 letnie Audi prawie nówka!!! Będziesz pan zadowolony!!!!
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
Najlepiej od biednego płaczącego niemieckiego emeryta*
Najprawdopodobniej z wypierdzianymi i ufajdanymi kozami z nosa fotelami.
2 dni na - 25, ciut dłużej zakręcił, wyświetlacz radia 3.5` przy takiej temperaturze zachowuje się tak jakby miał zwolnione ruchy ;) po kilkunastu km wrócił do normy.
Poza tym nagrzał się dość szybko, nie zauważyłem niczego co odstaje od poprzedniego auta zimą.
Powiem ci tak, rozumiem twoje rozgoryczenie, ale może miałeś szczęście z tym starym Avensisem. Ja kupowałem Tipo w odstępie miesięcznym do mojego kolegi, który kupił corolle za 84 tys. ( maj ) od tamtego czasu miał 3 awarie: ogrzewania tylnej szyby; w trakcie deszczu włączały się piski czujników, przestały działać dysze spryskiwaczy lub pompka ( rozmawiałem przed wizytą w ASO ) to są bzdury oczywiście, ale nie płakał tylko po prostu pojechał do ASO gdzie to poprawili, proponuję postępować podobnie w przypadku każdego innego samochodu zamiast wylewać łzy, bo stres urodzi szkodzi. Dodam, że w tym czasie ja miałem tylko akcję nawrotową, no ale mam o miesiąc młodszy egzemplarz wiec może wszystko przede mną ;).
Widzę po postach, że masz wiele pretensji do Tipo i zawsze odnosisz je do Avensisa, nie wiem czy to wynika z oczekiwań i naiwności ale Toyota Avensis to samochód o klasę wyżej a kwota za ten o klasę wyższy jest okupiona zdublowaniem ceny Fiata Tipo, nie liczmy na to że Tipo jest pełnoprawną limuzyną bo nie jest. Jest za to prostym samochodem, bazującym na sprawdzonych rozwiązaniach, którego prostota wymusza pewne kompromisy, to właśnie pozwoliło skonstruować samochód tani w zakupie ale i ekspolatacji, może nie bezawaryjny ale dający nadzieje że w przypadku awarii mechanik nie spędzi tygodnia na forach internetowych, a serwisowanie po okresie gwarancji nas nie zrujnuje. Dodam, że mój Tipek też nie jest idealny i mam do poprawki spasowanie elementów blacharskich, ale załatwię to przy pierwszym przeglądzie. Zdawałem sobie sprawę, że to Fiat Tipo a wybrać w tej cenie mogłem Skodę Fabię a nie Skodę SuperB i raczej porównywać należy ją do tych tańszych samochodów a nie droższych.
Co do problemów z ogrzewaniem poruszanych przez innych użytkowników, pytanie czy włączają na początek zamknięty obieg wentylacji?? U mnie grzeje po chwili dosłownie ( co prawda Poznań a tutaj było tylko -10 ).
Makos061 o spasowanie których elementów blacharskich u Ciebie chodzi?
Jest trochę źle spasowany. Jak przejedziesz dłonią to zdarzają się elementy odstające. Np klapa bagażnika. Poza tym obiektywnie mówiąc szczeliny np przy drzwiach są dosyć spore ;-). Ale za to to mój pierwszy Fiat w którym bez problemu zamykają się drzwi i to od nowości. Zwykle w poprzednich musiałem podjechać na regulacje bo trzeba było niesłychanie mocno trzasnąć. Tak jak makos pisze: za 43000 to w Tovocie nie Avensis tylko Aygo lub goła poekspozycyjna Yaris. Coś za coś. Mi tam pasuje ;-)
Marny trochę cierpliwości i bez nerwowego działania. Jestem przekonany że to będzie dobre wozio ale kilka spraw trzeba będzie zapewne dopracować. Zobaczysz że pongwarancji będziesz tylko lał i jeździł. Pamiętajmy że kupiliśmy nowy model który może i ma wiele sprawdzonych rozwiązań to pomimo tego razem do kupy czasami mogą nie trybić. Samochód jest piękny, wygodny, i ni ma dwumasy:-) .
Co do rozgrzewania się silnika to jest rewelacyjnie, w służbowej kia rio trwa to dwa tazy dłużej . A samochód droższy o jakieś 2 tysie.
Dzisiaj ruszyłem Tipka-stał od środy na parkingu czyli w największe mrozy.Czytam na forum , że są problemy z odpalaniem,nagrzewaniem i cholera wie czym jeszcze to mówię sobie idź zobacz czy chociaż odpali bo to złom przecież...Otwieram odpalam,zgarniam śnieg z dachu,ruszam...jedzie :) a do tego objazd wokół osiedla i złapał temperaturę roboczą fiuu wszystko ok ;)
Pozdrawiam i jak już wspominałem nie szukajcie dziury w całym bo czytając niektóre posty to pewne osoby idąc zamówić samochód pomyliły chyba salony i weszły nie tam gdzie by chciały...
No co Ty ? Odpalił ? I jeszcze jechał ??? W takiej temperaturze ? FIAT i to jeszcze to najgorsze TIPO? NIE WIERZĘ CI!!! Na pewno kłamiesz tak tylko !!!
:-) :-) :-)
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
A może bibi to nie był Twój TIPO?! Przecież każdej innej osobie działa cudnie tylko mi nic nie działa i ciągle problemy
Też chyba śnię, bo moje działa doskonale, ale Panowie dość tych śmieszków bo się straszliwy offtop robi :( Bibi, może mamy tego samego dealera i temu nasze działają?
Jeszcze 1 tydzień mrozów w Łodzi, więc zobaczymy jak będzie. Teraz jest tylko mroźno (znaczy sucho) - zobaczymy jak jutro zadziała tipo.
A ja Wam powiem tak!
Nowe auto - jak się stosujemy do zasad i dbamy oraz działamy zgodnie z instrukcją - działa bez zarzutu!
Stare auto - jak się stosujemy do zasad i dbamy oraz działamy zgodnie z instrukcją - działa bez zarzutu!
Niech ten filmik będzie dla Was przykładem :) Fiat Cinquecento 700 - 1996 rok! Tydzień na mrozie od -12 do -22 nie ruszane i nie palone! Wczoraj w południe przeszedł zimny start :D
Dla Was specjalnie:
https://www.youtube.com/watch?v=uels...ature=youtu.be
Naprawdę twoje autko musi być zadbane skoro tak ładnie odpala w takie mrozy. TYLKO POGRATULOWAĆ :lol::lol::lol: