Z instrukcji
Załącznik 27773
To jest widok strony w wersji do druku
Z instrukcji
Załącznik 27773
Tak czytałem , czyli mam ustawić ciśnienie w oponach zgodnie z instr. potem wcisnąć ten magiczny knefel i jeździć około 20 min z 80km/h
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
a robił ktoś już to i faktycznie trzeba tak przestrzegać zaleceń producenta ?
Warunkiem optymalnym jest taka jazda, wiec jesli bedziesz jezdzil szybciej lub wolniej to pewnie czas kalibracji ulegnie zmianie
a czy po zakończonej adaptacji wyskoczy jakiś komunikat np. o poprawnym przeprowadzeniu adaptacji TMPSu ?
Wiele osób zastanawia się czy zakupić opony nowe budżetowe, czy jakieś używane lepszej marki, tyle tylko że bieżnikowane. Z tym pogłębianiem bieżnika aby policja się nie przyczepiła, to powiem że tak średnio z tego względu, że ich jakość jest na wątpliwym poziomie, nie wspominając ponad to o bezpieczeństwie.
Tutaj tylko taki filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=pgtZsdi5KiI
Kwestia ta nie dotyczy tylko opon zimowych ale też letnich.
Wrzucę jeszcze odnośnik do Testy opon letnich - ADAC i inne na której można znaleźć testy opon w różnych rozmiarówek.
Tylko po co tyle zachodu jak się dostało dobre nowe opony na przykład ? ;-)
A czy obierając samochód w okresie wrzesień/październik samochody są wyposażone w letnie czy zimowe opony? A jeśli letnie to czy dorzucają gratis zimówki? Ktoś odbierał i ma jakieś wspomnienia ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Każdy samochód segmentu A-E jest zawsze fabrycznie wyposażony w opony letnie , nawet te sprzedawane w skandynawi. Montaż lub zakup na innych , to już dogadanie się sprzedający - kupujący.
Dzięki giannini- bo myślałem nad całorocznymi Michelina CrossClimate - może się coś uda załatwić ze sprzedawca. Pozdrawiam
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cross Climate to bardzo dobry wybór. Mam takie opony w rozmiarze 185/55R15 na Toyocie Yaris TS. Mimo że już prawie pełnoletni , to Tipo z T-Jet , to przy nim nie jedzie :smile: Waży 900 kg , ma 106KM i super zestopniowaną skrzynię. Oponki na nim dają radę w każdych warunkach , nawet przy jeździe mającej nie wiele wspólnego z obowiązującymi przepisami.
Gadają o wzroście ceny Tipo od lipca ,jednak zdecyduję się zamówić w czerwcu ,może do odbioru bedzie we wrześniu ,pogadam czy jest możliwość zamówić opony całoroczne ,ktoś podejmował ten temat przy zamawianiu
Mnie się udało wynegocjować zestaw opon zimowych.
tedybear,
I jaka decyzja ? Czegoś ekstra się dowiedziałeś przez ten czas ?
Też się zastanawiam nad całorocznymi. Michelin Crossclimate+ lub Goodyear vector 4seasons g2.
Mam Crossclimate i uważam to za świetny wybór. Namówiłem kolegę do Citroena C4 i też nie narzeka. Opony mam od roku, więc zimę zaliczyłem.
również Crossclimate - zima i lato zaliczone - bez problemów
Ja już do zimy przygotowany nowe Nokian WR D4 i nowe alu 16" -stki. Szkoda mi na zimę oryginalnych 17" -stek. Załącznik 29231Załącznik 29232Załącznik 29233Załącznik 29234
ile taki zestawik Cię kosztował bo chyba czas już pomysleć o "uzbrojeniu" na zimę!