To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
miękka blacha -
Cytat:
Napisał
kjk
W obecnym samochodzie (NieTipo ;-)) mam fabryczne, gumowe listwy na drzwiach, tak umieszczone, że znaczna część patałachów swoimi drzwiami trafia właśnie w tę gumę, a przy okazji ładnie komponujące się z nadwoziem. W Tipo tego nie ma. Zastanawiam się nad listwami niezależnego producenta (można łatwo znaleźć w necie/allegro), tylko że moim zdaniem niezbyt estetycznie to wygląda na Fiaciku.... :roll: Co myślicie?
link
No muszę się wypowiedzieć , za cholerę nie przekonam się do tych listw. A na białym to będę je widział z 3 kilometrów ...
-
Cytat:
Napisał
slawcio74
No muszę się wypowiedzieć , za cholerę nie przekonam się do tych listw. A na białym to będę je widział z 3 kilometrów ...
Można zamówić w kolorze nadwozia, ale nadal jakoś mi to wizualnie nie pasuje do przetłoczeń na drzwiach.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Mam okazję oglądać auta, które parkują pod kasztanami, wszystkie mają wgnioty - jednak z dużą siłą to uderza spadając z kilkunastu metrów. Na GP mam jedną wgniotkę widoczną pod kątem w świetle slonecznym, prezent od buraka, który przyładował drzwiami w jedne z drzwi, nie pamiętam które. Na dachu, masce (lakier troszkę poobijany od kamyków) i pozostałych elementach wgniotek brak. Pod czymś, z czego coś może spadać, nie parkuje się auta :wink:
Niestety nie zawsze można zaparkować pod "piękną chmurka" ,przynajmniej w moim (przypuszczam ,ze większość użytkowników tak ma)przypadku,parkuje po prostu tam gdzie znajdę wolne miejsce na parkingu osiedlowym ,a o takie jest bardzo ciężko:mad:
-
w środe jade do serwisu beda regulować gaz noi przyjedzie blacharnik zobaczymy co powie,niewielkie wklesniecie niepowinno sprawic mu kłopotu zobaczymy, zastanawiam sie czy niepodciągnac to pod gwarancje na blache mimo wszystko
-
Witam forumowiczów. Niestety moje Tipo miało nieprzyjemną przygodę w garażu i mam lekko obtarte drzwi. W jednym miejscu jest minimalne (na wielkość malutkiej dłoni) wgniecenie i potrójna ryska ale bardzo płytka, i w drugim miejscu tak na pół paznokcia zdarty lakier plus kilka ledwo widocznych rysek (bardziej smug). Zastanawiam się nad skorzystaniem z AC (mam pakiet dealerski), ale obawiam się że wycenią na poniżej 500 zł (taką mam franszyzę) i nic z tego nie będzie. Poza tym ile może nie ma sensu robić sobie szkodowej historii dla takiej kwoty.
I tu moje pytanie do bardziej obeznanych, żeby mnie nie oszukali w ASO - ile naprawa czegoś takiego może kosztować? I jakie są opcje - czy idzie to jakoś podszlifować i zalakierować (ryski są płytkie) żeby nic nie było widać czy trzeba od nowa malować całe drzwi (wtedy wyszłoby chyba już mocno drogo). No i pozostaje to lekkie wgniecenie do wyprostowania. Czego mogę się spodziewać i ile rozsądnie powinienem zapłacić? Pozdr
-
Cytat:
Napisał
przempat1987
Witam forumowiczów. Niestety moje Tipo miało nieprzyjemną przygodę w garażu i mam lekko obtarte drzwi. W jednym miejscu jest minimalne (na wielkość malutkiej dłoni) wgniecenie i potrójna ryska ale bardzo płytka, i w drugim miejscu tak na pół paznokcia zdarty lakier plus kilka ledwo widocznych rysek (bardziej smug). Zastanawiam się nad skorzystaniem z AC (mam pakiet dealerski), ale obawiam się że wycenią na poniżej 500 zł (taką mam franszyzę) i nic z tego nie będzie. Poza tym ile może nie ma sensu robić sobie szkodowej historii dla takiej kwoty.
I tu moje pytanie do bardziej obeznanych, żeby mnie nie oszukali w ASO - ile naprawa czegoś takiego może kosztować? I jakie są opcje - czy idzie to jakoś podszlifować i zalakierować (ryski są płytkie) żeby nic nie było widać czy trzeba od nowa malować całe drzwi (wtedy wyszłoby chyba już mocno drogo). No i pozostaje to lekkie wgniecenie do wyprostowania. Czego mogę się spodziewać i ile rozsądnie powinienem zapłacić? Pozdr
W każdym temacie będziesz umieszczał ten post? http://fiatklubpolska.pl/tipo-531/wg...8/3#post263544
W taki sposób wszystko będzie wszędzie.
Moderator śpi, czy co?
-
Szanuj troche innych. Zadałes pytanie w innym wątku (tam też nie na temat). Załóż sobie wątek i tam zapytaj...
-
Sorry panowie. Nie wiedziałem w którym temacie bardziej pasuje, a nie chciałem mnożyć wątków. Już założyłem nowy, ale nie wiem jak można usunąć stary post.