Pytanie do Panów z 1.4 t-jet lpg. Czy ktoś z was dokupywał dojazdowke? Według konfiguratora nie da się zamówić dojazdówki. Czy ktoś wie czy do t-jet wchodzi felga 15-tnastka?
To jest widok strony w wersji do druku
Pytanie do Panów z 1.4 t-jet lpg. Czy ktoś z was dokupywał dojazdowke? Według konfiguratora nie da się zamówić dojazdówki. Czy ktoś wie czy do t-jet wchodzi felga 15-tnastka?
Mógłby ktoś wrzucić fotkę oryginalnego lewarka? jestem w trakcie kompletowania zestawu którego z racji LPG nie mogłem zamówić.
A ja mam pytanie, czy jest szansa, że koło dojazdowe zmieści się pomiędzy podwójnym dnem bagażnika? Mam tu na myśli wersję SW.
Na Allegro jest dużo takich zestawów: LEWAREK PODNOŚNIK KLUCZ FIAT GRANDE PUNTO 05-13 (6871670827) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.. W tipku _chyba_ jest identyczny, ale nie chce mi się wybebeszać bagażnika ;-)
http://fiatklubpolska.pl/tipo-531/ti...9/2#post257789
generalnie go nie używam , kupiłem hydrauliczny słupkowy - mówiąc szczerze nie mam pojęcia jak ten oryginalny miałbym podkładać pod samochód żeby nie uszkodzić progu
Kwestia wyboru - a co będzie za 5 lat - może będę już kwiatki wąchał od spodu a może Tipo będzie już na szrocie - kolego w tym kraju nie wiadomo co będzie jutro - może zabronią posiadać podnośniki i rozwiążą mój problem a ja mam przejmować się podnośnikiem ,że nie zadziała za 5 lat ...... daj spokój
A tak na marginesie -jezdzę samochodami coś koło 30 lat - przejechałem nawet nie policzę ile - i raz "słownie raz" na zakopiance musiałem na drodze zmieniać koło - tak że jak widzisz jestem szczęściarzem , a generalnie od kiedy jest w pakietach ubezpieczenia mam zawsze ubezpieczenie od naprawy koła w drodze tak że jak mi nie zadziała to zadzwonię gdzie trzeba
Ja miałem już pełen test. Prawa tylna opona rozcięta i to zeszłej zimy. Podnośnik i kolo sa niezbędne dla spokoju ducha. Po 15 minutach jechałem dalej .
A bez tego to godzina albo lepiej czekania na przejazd "fachowca" i modły by umiał podnieść auto bez uszkadzania czegokolwiek.
Ludzie czytajcie ze zrozumieniem - przecież ja napisałem w postach ,że mam podnośnik ,zapas koła i inne pierdoły żeby naprawić sam koło w drodze bo uważam ,że jest to podstawa wyposażenia samochodu- odpisałem hipotetycznie na "katastroficzny" post gilbert3 ,że zawsze mogę wezwać pomoc drogową jeśli padaczki dostanie mój podnośnik - i tyle mam do powiedzenia w temacie
Prośba o pomoc w wyborze koła zapasowego. Tipo SW z LPG. Koła 17".
- oryginalna 17" koło zapasowe - 1170 zł ( info od dealera)
-czy koło dojazdowe jest znacznie mniejsze od pełnowymiarowe ( ile płaciliście )? Czy można dojazdówkę docisnąć do tylnej kanapy w bagażniku SW na stojąco i "złapać" dwoma lub jednym paskami poziomo tak by nie zajmowało płaskiej podłogi? Dzięki za info.
Sent from my iPhone using Tapatalk
1170 zł ? szok.
Ja za 16 cali zapłaciłem 450 zł. Nie chce mi się wierzyć , że jest taka różnica.
Dlatego rozważam dojazdówkę
- cena może dlatego duża ze to oryginalne koło 17" z opona i lewarkiem. Muszę zapytać sprzedawcę po ile dojazdówka 17". A ty masz 16" aluminiowe koło zapasowe?
16 stalowe.
A to Ty piszesz o 17 alu ? Jeśli tak no to cena w miare adekwatna. Chociaż może na www z jakiegoś rozbitka dało by radę wytargać 1 felgę?
Chciałem 17" stalowe ale nie maja ;) na Allegro widziałem za 500zl lekko porysowana ale bez opony. Myśle nad dojazdowym żeby go wcisnąć do siedzenia w pionie na jakichś opaskach. Nie mam jeszcze auta i tak kminie ;)
To ja bym kombinował dojazdowe :)
Panowie mam dylemat. Myślałem nad kołem dojazdowym ale sprzedawca napisał iż nie maja 17" koła dojazdowego. W ogóle ciężko znaleźć coś na necie w tym rozmiarze. Czy wg prawa do kół 17" musi być dojazdówka rozmiarów 17" czy dojazdówka jest objęta jakimś wyjątkiem prawnym i może być innych rozmiarów?
Po co komplikujesz, w cenniku jest koło dojazdowe za 350zł i takie kup. Jest to koło dojazdowe, z cieńszą oponą, na którym można jechać z ograniczoną prędkością. Jakie ma znaczenie czy to 15, czy 16 cali? a skąd ten pomysł, że ma to być 17"? Bo masz 17stki założone? Zapytaj ludzi, co mają auta z 16 i 17 alu i zakupili z pełnowymiarowym kołem zapasowym, co u nich tam siedzi na zapasie (taka ciekawostka)...
Nigdy nie miałem koła dojazdowego zawsze pełne było ale przy lpg muszę mieć miejsce i chciałbym koło dojazdowe. Wiem ze w cenniku jest za 350 zł ale nie znam się na dojazdowych i nie wiem jak to będzie przy kołach 17". Może ktoś ma i się podzieli swoją wiedza w tym zakresie.