To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
qfel
Na testach wideo Fiata samochód sam pięknie się zatrzymuje się przed przeszkodą oczywiście powyżej prędkości 10km/h czy też 7km/h jak podaje instrukcja. Osobiście też boje się wypróbować działania systemu, myślę że mógłby nie zadziałać. Wnioskuję to po tym że jak zbliżam się z większą prędkością do samochodu stojącego np. na światłach to przy ustawieniu systemu na największą czułość (daleki) system powinien mi już zadziałać a ja raczej tego nie zaobserwowałem. Chyba że pojazd poprzedzający musi być w ruchu
U mnie kiedyś się zatrzymał ;-). Kobieta się ,, rozkraczyła'' na prawym pasie a przedemną jechał samochód i w ostatniej sekundzie ominął ją, ja w tym czasie wzrok miałem skierowany na panel sterowania nawiewami . Dzięki tej funkcji nie najechałem na kobietę i nie rozbiłem swego Tipka :!: (to był jeszcze sedan)Auto znaczy funkcja zareagował wzorowo :lol: , a jak się przy tym wystraszyłem- bo nagle pisk opon auto się zatrzymuje . Nie chcę tego powtarzać:mad:
-
Czyli jednak działa. Niechcący sprawdziłeś działanie tego systemu ;-). Znaczenie tutaj mógł mieć fakt że cały czas chyba miałeś nagę na gazie. Być może gdy kierowca już operuje wcześniej pedałem hamulca i dojeżdża do przeszkody to system nie reaguje. Inaczej to przy każdym dojeżdżaniu np. do samochodu który już stoi na światłach system uruchamiał by hamulce a tak nie dało by się przecież jeździć
-
Cytat:
Napisał
qfel
Być może gdy kierowca już operuje wcześniej pedałem hamulca i dojeżdża do przeszkody to system nie reaguje. Inaczej to przy każdym dojeżdżaniu np. do samochodu który już stoi na światłach system uruchamiał by hamulce a tak nie dało by się przecież jeździć
Być może to chłop na oko umarł. Reaguje również przy wciśniętym hamulcu. Do tego sam jeszcze dociśnie hamulce. Przy odpowiednio dynamicznej jeździe i przy dojeżdżaniu bez ostrzeżenia potrafi włączyć hamulce, gdy pedał jest wciśnięty, ale za słabo. Jeżeli miałby nie działaćbprzy wciśniętym hamulcu, to ten system byłby kaleką.
-
U mnie też zadziałał system tylko nie w sytuacji zagrożenia. Nie polecam. Pisałem o moim przypadku milion razy. W instrukcji są opisane przypadki kiedy system może zadziałać nieprawidłowo.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Do tej pory na tym łuku mam nerwówkę bo wiem co się stało i że auto może źle odczytać sytuację.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Być może to chłop na oko umarł. Reaguje również przy wciśniętym hamulcu. Do tego sam jeszcze dociśnie hamulce. Przy odpowiednio dynamicznej jeździe i przy dojeżdżaniu bez ostrzeżenia potrafi włączyć hamulce, gdy pedał jest wciśnięty, ale za słabo. Jeżeli miałby nie działaćbprzy wciśniętym hamulcu, to ten system byłby kaleką.
Jeżeli jesteś taki pewny co do działania tego systemu to opisz go na własnym przykładzie a nie cytuj instrukcji bo tyle to i ja potrafię
-
Ten system najlepiej daje o sobie znać w sytuacji, gdy jadący przed nami samochód skręca w prawo a my wg systemu nie reagujemy w żaden sposób to nadal jedziemy ze stałą prędkością/przyspieszamy bądź po prostu nie dotykamy żadnego pedału a auto zbliża się na kurs kolizyjny z tym skręcającym. Ps. w ostatnim czasie zaobserwowałem że po aktualizacji firmware radia na to najnowsze to mój fiat zareagował piszczeniem na łuku drogi tak jakby zareagował na słupki wzdłuż pobocza (zwykła jazda bez tempomatu aktywnego) a innym razem jadąc na aktywnym tempomacie zaczął dość żwawo hamować reagując prowdopodobnie na sporą kałuże na jezdni. I choć o słupkach instrukcja coś chyba wspomina to kałuża to nowość. Będę obserwował swoją jazdę na tym łuku drogi, może to przypadek bądź firmware coś zmienił. Co do innych sytuacji na drodze to jadąc autostradą na tempomacie aktywnym radar poprawnie radzi sobie z hamowaniem/zwalnianiem przed jadącymi w tym samym kierunku pojazdami, dopiero włączenie kierunkowskazu zwalnia hamulec dając sygnał to komputera, że ma już odpuścić bo sami kontrolujemy jazdę.
-
Cytat:
Napisał
qfel
Jeżeli jesteś taki pewny co do działania tego systemu to opisz go na własnym przykładzie a nie cytuj instrukcji bo tyle to i ja potrafię
Widzisz w podpisie jakie auto mam? Ma FBC i LA. Prawie 5 lat już nim jeżdżę i śmiesz mi tu z instrukcją wyskakiwać? Bezczelny jesteś! Jeżeli nie masz nic mądrzejszego do powiedzenia, to siedź cicho. Mój opis FBC to 5 lat posiadania auta i 66tyś. przejechanych km, do tego techniczna znajomość nie wzięta z IO, bo tego tam nie ma!
To Ty opisujesz dyrdymały, bo żeś film w YouTube o 500X zobaczył i więcej ode mnie o nim wiesz, fachowiec od siedmiu boleści.
Po Twoich dyrdymałach wnioskuję, że z cytowaniem instrukcji też masz problemy.
Ledwie na forum zarejestrowany, kilka dni Tipo ma, a już pyskuje, wszystkie rozumy już zeżarł. Zero pokory, ale za to widzę typową ostatnimi latami roszczeniowość.
Jak tam radar na podczerwień? W instrukcji tak napisali?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
Co do innych sytuacji na drodze to jadąc autostradą na tempomacie aktywnym radar poprawnie radzi sobie z hamowaniem/zwalnianiem przed jadącymi w tym samym kierunku pojazdami, dopiero włączenie kierunkowskazu zwalnia hamulec dając sygnał to komputera, że ma już odpuścić bo sami kontrolujemy jazdę.
Tempomat aktywny jest rozdzielony od hamowania automatycznego, to że radar ten sam nie ma znaczenia, funkcje są niezależne. FBC zadziała przy włączonym kierunkowskazie, jeżeli system uzna, że będzie kolizja.
Do tempomatu aktywnego jest inny radar, mój pochodzi z okresu, gdy jeszcze aktywnego nie było w opcji. Po uaktywnieniu MES-em tempomatu aktywnego przestał działać FBC z komunikatem "Radar oślepiony".
Przy włączonym kierunkowskazie i nodze na hamulcu krzyczy "hamuj" aż miło, bo jest brany pod uwagę kąt skrętu kierownicy, czyli tor jazdy, a jeżeli jest kamera LA, to jeszcze widzi co ma przed sobą, zdarza się, że reaguje na światła stop :food:
@qfel, opowiedz o swoich wieloletnich doświadczeniach w tym temacie :food: Gdy wyczyscisz mleko pod nosem i zdobędziesz wiedzę z własnego doświadczenia, co śmiałeś mi wypunktować, to polemika wskazana.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Ledwie na forum zarejestrowany, kilka dni Tipo ma, a już pyskuje, wszystkie rozumy już zeżarł. Zero pokory, ale za to widzę typową ostatnimi latami roszczeniowość.
@qfel, opowiedz o swoich wieloletnich doświadczeniach w tym temacie Gdy wyczyscisz mleko pod nosem i zdobędziesz wiedzę z własnego doświadczenia, co śmiałeś mi wypunktować, to polemika wskazana.
Ale ty chłopie żałosny jesteś. Musisz mieć strasznie dużo kompleksów skoro tak się tutaj na ludziach wyżywasz
-
Cytat:
Napisał
qfel
Ale ty chłopie żałosny jesteś. Musisz mieć strasznie dużo kompleksów skoro tak się tutaj na ludziach wyżywasz
Zacznij od siebie. Widzę, że wracasz do formy, czyli najazdy personalne, nadal brak merytorycznej dyskusji :food: Trzeba się było najpierw upewnić, czy należy wyskoczyć do mnie z tekstem w stylu "naczytał się instrukcji i cwaniakuje, bo o FBC wielkie g...o wie". Najechałeś na mnie i po ripoście zdziwienie? Trzeba było nie zaczynać chamskim najazdem, a teraz powtórka haha
-
-
No i chamówa się zaczęła na całego..... a było miło i przyjemnie. Panowie- opanujcie się...
-
Czy na naszym forum funkcjonuje w ogóle coś takiego jak ban? Tydzień przymusowych wakacji dla ostudzenia emocji czasem by się przydał.
-
Dokładnie. Gdzie jest admin ?
-
A ja dziś zdziwiony jestem bo mój system w moim Tipku zareagował na pieszego na pasach. Zapiszczał jak gość wchodził na pasy a ja się delikatnie toczyłem
-
Cytat:
Napisał
tedybear
A ja dziś zdziwiony jestem bo mój system w moim Tipku zareagował na pieszego na pasach. Zapiszczał jak gość wchodził na pasy a ja się delikatnie toczyłem
Znaczy zadziałał :wink:
-
maurycy zadzialał ale w mojej instrukcji nie mam nic, że działa na pieszych tylko na autka
-
Mi się wydaje, o czym już pisałem, że aktualizacja ostatnia radia mogła wpłynąć na działanie tego systemu. Widzę że nowy cross ma to samo radio u7 co u mnie ale wyposażony jest w więcej asystentów (pewnie i UE dało nacisk na większą ochronę pieszych) więc kto wie. Możliwe to :confused:
-
no to Ok bo ogólnie w instrukcji jaką posiadam jest info, że system nie rozpoznaje pieszych. Nie było barierek metalowych, słupków od których odbiłyby się fale radiowe. Fajnie by było aby Fiat informował o takich rzeczach.
-
Moze pieszy miał tytanowa protezę albo jakaś śrubę w kościach... to i go wykrył... albo ukrytą bron... albo metalowa patelnie czy garnek w torbie :-D
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Moze pieszy miał tytanowa protezę albo jakaś śrubę w kościach... to i go wykrył... albo ukrytą bron... albo metalowa patelnie czy garnek w torbie :-D
Dobre ....patelnia i garnek mnie rozłożyły 🤣🙃🤣