Ze standardowym zestawem: zatrzymujesz się, wpuszczasz gluta, próbujesz napompować, powietrze ucieka, dzwonisz po Assistance. Narzędzia są niepotrzebne :lol:
To jest widok strony w wersji do druku
Jak wyciagniesz wkladke srubokreta z raczki i ją obrocisz to masz wtedy płaski. To taki srubokret 2 in 1 :)Cytat:
Napisał mis888
nie wiem na ile to prawda a na ile powtarzane stereotypy ze starszych zestawów naprawczych. Kolega miał okazję użyć 2 razy takiego zestawu i mówił że u wulkanizatora pianka schodzi normalnie z wodą, wystarczy praktycznie spłukać ten środek. Nie nastręcza to żadnych problemów.
W opisach tych zestawów naprawczych też można już często wyczytać że proste usuwanie środka. Czyli kiedyś był z tym problem ale producenci szybko się nauczyli i zmodyfikowali skład tej pianki. Tak mi się wydaje.
Kiedyś pytałem wulkanizatora i mówił że może być różnie. Nie zmienia to faktu, że ta piana zalepi ci tylko małą dziurkę, np od gwoździa. A rozerwanej na dziurze opony na pewno nie. A jak mamy gwoździa to wystarczy podpompować koło i jechać do warsztatu. Nie uważam że żle mieć taki zestaw. Pisałem wyżej że jeździłem z takim 10 lat i nigdy nie był mi potrzebny, choć kapcia zlapałem kilka razy.
Proszę o podanie miejsc gdzie można podkładać "żabę". Dziś zmieniałem koła i trochę się namęczyłem z oryginalnym podnośnikiem. Czy jest gdzieś miejsce do podłożenia podpórki trójnożnej ?? Taki zestaw jest OK ??
ŻABA PODNOŚNIK HYDRAULICZNY 2,5T +KOBYŁKI 3T +GUMA (6757435893) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
brakuje w podstawowej wersji wyświetlania prędkości na ekranie miedzy zegarami i foteli regulowanych góra dół
Też się zastanawiam nad kupnem najtańszej wersji (wiadomo - kasa) sedana i przyznam, że przeżyję bez większości dodatkowego wyposażenia wersji POP/EASY wymienionych w cenniku lub tym wątku.
Zastanawiam się jednak, czy jest możliwe, że wersja Tipo Tipo może być w jakikolwiek sposób gorsza również pod "ogólnym" względem np. układu jezdnego czy bezpieczeństwa? Nie można w niej np. zamontować fabrycznie tempomatu lub klimy automatycznej (przynajmniej wg cennika Fiata), więc wydawałoby się, że jest ona w jakiś sposób inna... Choć z drugiej strony wszystkie wersje są produkowane na dokładnie tej samej linii produkcyjnej?
Widzę, że temat już trochę stary, ale pozwolę sobie dodać coś od siebie - tylko w drugą stronę.
Kupiłem niedawno Fiata Tipo podobno w wersji POP - tak wynika z dokumentów, oraz jak korespondowałem na chat'cie z doradcą ze strony Fiata, to po VIN tez potwierdził, że mam wersję POP.
Auto jest z 2016, miesiąca produkcji nie znam.
I tu zaczynają się schody - auto niby w tej wersji powinno mieć już dzieloną kanapę (a nie ma) oraz regulacje wysokości fotela kierowcy (też brak). Czy to może wynikać z tego że początkowo wersja POP też była uboższa, a dopiero później doposażona tak samo jak wersja TIPO TIPO o której tu piszą koledzy?
Pozdrawiam.
Może ktoś przed sprzedażą chciał wycisnąć ile się da i za dopłata zamienił fotele i kanapę na te z jeszcze uboższej wersji...
Mam SW Pop i mam kanapę dzieloną z tylko 2 zagłówkami ;)
Pamiętajmy, że sedan jest okrojony. I taki HB/SW swego czasu miały w Pop elektryczne szyby tył i lusterka. W sedanie próżno szukać takich "luksusów" aż do Lounge. A w między czasie zaczęły się pojawiać HB i SW z korbkami hamulcami bębnowymi z tyłu. Nie doszukiwałbym się tutaj złych chęci poprzedniego właściciela. Tym bardziej, że na początku sprzedaży był hit i brali co było - cieszyli się, że jest.
Teraz za to jest w czym wybierać :)
Miesiąc produkcji będzie chyba w eperze jak wpiszesz vin. Mam z września 2016 i brałem pop dla regulacji lusterek i fotela kierowcy oraz wtedy 6 poduszek. Mam też dzielona kanapę - w wersji tipo tego nie było.
Teraz to sie już cięzko wszystkiego doliczyć, Fiat okraja na bieżąco z wszystkigo co mozliwe. Aktualnie jak jest kierka i 4 koła to już jest sie z czego cieszyć ;)
Nie pamiętam jak z kanapą, ale w sedanach pop regulacja wysokości fotela kierowcy była od zawsze. Wiem, bo mi na tym akurat zależało.
W tipo tipo z października 2018 r. mam w standardzie kierownicę z "chromowanymi" elementami i konfigurowalny komputer pokładowy. Miło się zaskoczyłem przy odbiorze.
Też brałem popa sedana ze względu na regulację wysokości fotela kierowcy. Kanapa dzielona. Srebrne dodatki też były wewnątrz. Wiem napewno bo dopłacałem tylko za sterownie radiem z kierownicy.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
reszta seria