To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
firemanek
i ponoć tak zrobiony pod Tipo, że zderzak jest nie wycięty
Nie ma takiej możliwości , zderzak dochodzi na dole prawie do samego pasa tylnego. W każdym haku , niezależnie czy to najtańszy produkt , czy górna półka typu Brnik , Westfalia , trzeba wyciąć mniejszy lub większy otwór. Jest on i tak w niewidocznej części zderzaka.
-
U mnie w HB jest hak wypinany, taki mialem w gratisie bo kupilem auto testowe. Nie mam jedynie wiazki elektrycznej, ale przyczepki nie uzywam, wiec tymczasem wiazka nie potrzebna. Potwierdzam ze jest male wyciecie od spodu ale zeby je zobaczyc trzeba polozyc sie pod autem.
-
Cytat:
Napisał
giannini
Nie ma takiej możliwości , zderzak dochodzi na dole prawie do samego pasa tylnego. W każdym haku , niezależnie czy to najtańszy produkt , czy górna półka typu Brnik , Westfalia , trzeba wyciąć mniejszy lub większy otwór. Jest on i tak w niewidocznej części zderzaka.
ja tylko napisałem co mi w salonie powiedzieli, jak auto dojdzie (może jeszcze miesiąc), to sprawdzę i tu napiszę, ma to być hak dedykowany do tipo, bez podcinki zderzaka, wiec albo mi kitowali albo coś takiego jest.
znalazłem u brinka
Do właściwego montażu haka należy wprawdzie zrobić wycięcie w zderzaku, jednakże w niewidocznym miejscu. Dokładne wymiary wraz z szablonem wycięcia odnajdziesz w instrukcji montażu, która krok po kroku przeprowadzi Cię przez proces montażu. Instrukcja zamieszczona jest na naszej stronie internetowej ehaki.pl
czyli macie rację, coś tam będzie wycięte
-
Możecie polecić jakąś wiązkę dedykowaną do tipo sedan? Zamówiłem dedykowaną razem z hakiem wypinanym, ale w ASO powiedzieli, że wiązka nie pasuje, firma u której to zamawiałem przysłała kuriera z inną wiązką, jak się okazało przysłali na wymianę wiązkę uniwersalną i w ASO powiedzieli że musi być dedykowana, bo nie będą się podejmować lutowania. Auto stoi już tydzień w serwisie, hak założony, a wiązki dalej brak...
-
Tipo kombi Hak steinhof -335 zł wiązka 45 zł. Podpięcie do lamp bez modułu, w bagażniku rowerowym wszystkie żarówki 5 w by oszukać system. Zostało mi tylko poszukać gdzie wsteczny podpiąć. Jakaś podpowiedź ? Gdzie to z klapy idzie?
-
Cytat:
Napisał
AmigoSiedlce
Podpięcie do lamp bez modułu, w bagażniku rowerowym wszystkie żarówki 5 w by oszukać system.
Nie ma prawa działać to poprawnie. W samochodzie stop i pozycja jest na jednym przewodzie i jednym włóknie żarówki.
-
Wiem o tym. Żarówka 21W system reaguje. Z 5w działa poprawnie , tylko szukam info gdzie wsteczny podpiąć, no i czujniki parkowania po kilku cofaniach zgłaszają błąd. Ale po mału znajdę rozwiązanie.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Wiem o tym. Żarówka 21W system reaguje. Z 5w działa poprawnie , tylko szukam info gdzie wsteczny podpiąć, no i czujniki parkowania po kilku cofaniach zgłaszają błąd. Ale po mału znajdę rozwiązanie.
-
Cytat:
Napisał
AmigoSiedlce
Wiem o tym. Żarówka 21W system reaguje. Z 5w działa poprawnie
W jaki sposób STOP działa poprawnie na żarówce 5W ????? Skoro świeci tak samo jak pozycja.
-
Na pozycję podoaje system około 4v a po naciśnięciu hamulca 12v . Proste i ĺatwe rozwiązanie!
-
Cytat:
Napisał
AmigoSiedlce
Na pozycję podoaje system około 4v a po naciśnięciu hamulca 12v . Proste i ĺatwe rozwiązanie!
Bzdura, nadal twierdzę, że nie będzie to działało poprawnie.
-
Dla niedowiarków https://www.youtube.com/watch?v=TavF8IChNa8
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Dla niedowiarków https://www.youtube.com/watch?v=TavF8IChNa8
-
Pozycyjne nie istnieją, świecą to za dużo powiedziane. Coś się bździ z mocą żarówki 1,2W , a stopy i kierunki świecą z mocą pozycyjnych. Jeżeli uważasz że to prawidłowo, to kończę dyskusję. Możesz być dumny, zaoszczędziłeś 70,- zł za najtańszy moduł do prawidłowego podłączenia gniazda :smile:.
-
Zakup modułu jest konieczny do podłączenia przyczepki i czekam na dostawę, to jest expresowe podłączenie na wypad, no i potwierdzenie że się da oszukać komputer, nie testowałem z mocniejszymi LED jak się zachowa komputer.
-
To nie jest oszukanie komputera czy czegokolwiek... raczej samego siebie...
-
Witam serdecznie. Odgrzewam kotleta.
Założyłem hak do swojego Tipo. Mechanicznie to dwie godziny. Ale poległem na wiązce dedykowanej Ericha. Rysunek "ciach i kabelek od p/mgielnych, chyba" Ale czy +/- już nie pisze. A kabelek z wiazki podłączyć który do którego? Niebieski do zasilania czy do powrotu z lampy? A może niebiesko biały??? Czemu trzeba ciąć dwa p/mgielne skoro idą po jednym kablu????? Stopy tak samo. Podłącz...Ale co do czego????Instalacja uniwersalna jest banalnie prosta. Lutownica, wiązka kabli sygnałowych z każdej żarówki, zasilanie i lutujemy do przekaźników..a tej dedykowanej nie zrozumiałem. Opis rysunkowy jest tak ubogi w szczegóły że trudno mi było wyciągnąć jakiekolwiek logiczne wnioski, robiąc to pierwszy raz. Ani słowa w jakimkolwiek języku. Tylko rysuneczki, nożyczki/kabelek/oko..czyli tnijcie kabel Ale uważajcie....Czy za bardzo kombinowałem?. Oddałem do elektryka który uśmiechnął się i w godzinę ogarnął temat. K..a jaki wstyd....:mad: Na forum niestety też info które mnie interesuje nie znalazłem bo nikt nie opisał tego krok po kroku. Np. punkt 26 w Erichu i Tipo htb to cięcie..a punkt28 to.... Ale hak mam. Działa. Bagażnik na hak już wisi. Rowery czekają na pogodę.
-
Chcę również zakupić hak do swojego HB, będę wozić głównie rowery i pojawiają się pytania (Chcę zakupić hak Auto Hak Słupsk, chyba skuszę się na wypinanie horyzontalne):
1. Na allegro są zestawy z uniwersalną wiązką na 7 i 13 Pin - tutaj chyba muszę kupić na 13 PIN? Coś warte są te uniwersalne wiązki, czy brać dedykowaną innej firmy? Dodam że nie przeszkadza mi to że czujniki będą wariowac przy cofaniu.
-
Ja mam taki w sw z dedykowana wiazka.
Szkoły są dwie, wiazka dedykowana lub uniwersalna. Jak ktoś potrafi ogarnąć temat na u kserowanie to czemu nie? Będzie taniej, gorzej jak ktoś mimo użycia dedykowanej spieprzy, a bywamy takie przypadki :-)
Ja Ci radzę wybierz co chcesz. Kupujesz najdroższa wersje haka - wypinany pionowo wiec jak chcesz to może uda ci się zaoszczędzić na wiązce.
-
Mam pytanko zakładając haka dedykowanego do tipo HB, trzeba coś wiercić ? Mam westeala czy jak to się pisze orginalny
-
Cytat:
Napisał
Hal
Mam pytanko zakładając haka dedykowanego do tipo HB, trzeba coś wiercić ? Mam westeala czy jak to się pisze orginalny
Nie trzeba nic wiercić.
Jedynie dolną osłonę zderzaka (ten czarny plastik) trzeba przyciąć - otwór około 80x160 mm (da się porządnym tapeciakiem wyciąc),
-
Cytat:
Napisał
Sławek89
Nie trzeba nic wiercić.
Jedynie dolną osłonę zderzaka (ten czarny plastik) trzeba przyciąć - otwór około 80x160 mm (da się porządnym tapeciakiem wyciąc),
Dzięki za odpowiedz. Hak już założony praca przyjemna.